Primula (Acaulis Grp) 'Rosanna White'

Primula (Acaulis Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Primula (Acaulis Grp) 'Rosanna White' is een compacte en laagblijvende tuinplant met mooie, witte bloemen. De bloemen zijn stervormig en hebben een lichte geur. De plant bloeit in het vroege voorjaar en zorgt voor een frisse uitstraling in de tuin. 'Rosanna White' houdt van een standplaats in de halfschaduw en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Deze Primula is perfect voor het toevoegen van een vleugje elegantie aan bloembedden, borders of potten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Primula 'Rosanna White' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Zolang de plant voldoende licht, water en af en toe wat voeding krijgt, zal hij goed gedijen. Zorg er wel voor dat de grond niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Rosanna White' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek waar hij minstens 6 uur per dag indirect zonlicht ontvangt. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Primula (Acaulis Grp) 'Rosanna White' moet regelmatig water krijgen, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Gemiddeld heeft deze plant eenmaal per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en lichtomstandigheden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar laat geen overtollig water in de pot staan.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en gedijt het beste bij helder, indirect licht. Te veel zon kan schade aan de bladeren veroorzaken. Plaats de plant daarom op een plek waar het licht gefilterd wordt.

  De Primula houdt van koelere temperaturen en gedijt het beste bij een gematigde kamertemperatuur. Warmte kan de plant doen verwelken en kan leiden tot slechte groei en bloei. Het is daarom belangrijk om de Primula uit de buurt van direct zonlicht en warmtebronnen te houden.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden maart tot en met mei en de bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, Primula's helpen de lucht te zuiveren door giftige stoffen zoals formaldehyde en benzeen op te nemen. Het zijn goede planten om binnenshuis te hebben voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, Primula's houden van een plek met een gematigde temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Op deze manier gedijen ze het beste en kunnen ze goed groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • De Primula (Acaulis Grp) 'Rosanna White' hoeft niet te worden gesnoeid. Het is een compacte en langbloeiende plant die geen speciale snoei vereist. Verwijder alleen dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden.

  Geef regelmatig water aan deze plant zodat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om te voorkomen dat de wortels van de plant gaan rotten. Geef de plant water langs de zijkant van de pot en vermijd water op de bladeren te spuiten.

  De Primula 'Rosanna White' gedijt het beste in vochtige potgrond die goed doorlatend is. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur is en vermijd stilstaand water in de pot. Gebruik bij voorkeur speciale potgrond voor bloeiende kamerplanten.

  De Primula 'Rosanna White' heeft behoefte aan goed doorlatende en vochtige grond. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een neutrale tot zure pH heeft. Verrijk de bodem eventueel met compost of turf voor optimale groei.

  Deze plant staat graag op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Houd de grond vochtig door regelmatig water te geven, maar voorkom dat de wortels in een laag water staan. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Om de plant schoon te maken, kunt u voorzichtig stof van de bladeren afvegen met een zachte doek of een borstel. U kunt ook de bladeren besproeien met water en ze zachtjes afnemen met een vochtige doek. Zorg ervoor dat de plant volledig droog is voordat u hem terugzet op zijn plek.

  De Primula Acaulis Grp 'Rosanna White' heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant in een kamer met voldoende licht, maar vermijd te felle zonnestralen. Zorg ervoor dat de plant regelmatig gedraaid wordt om gelijkmatige groei te bevorderen.

  De Primula houdt van een gematigde kamertemperatuur tussen de 15 en 23 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en verwarmingselementen te houden. Een constante temperatuur bevordert een gezonde groei van de plant.

  De luchtvochtigheid moet gemiddeld tot hoog zijn voor deze plant om gezond te blijven. Het kan helpen om de plant af en toe te besproeien met water om de luchtvochtigheid te verhogen. Zorg er wel voor dat de bladeren niet te nat worden om schimmelgroei te voorkomen.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Rosanna White' prefereert een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Een te zure bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren, daarom is het belangrijk om de zuurgraad van de bodem in de gaten te houden. Het regelmatig gebruik van organische meststoffen kan helpen om de pH-waarde van de bodem op het juiste niveau te houden.

  Bemesting is belangrijk voor de groei en bloei van kamerplanten. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant.

 • Omschrijving

  Primula (Acaulis Grp) 'Rosanna White' is een compacte en laagblijvende tuinplant met mooie, witte bloemen. De bloemen zijn stervormig en hebben een lichte geur. De plant bloeit in het vroege voorjaar en zorgt voor een frisse uitstraling in de tuin. 'Rosanna White' houdt van een standplaats in de halfschaduw en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Deze Primula is perfect voor het toevoegen van een vleugje elegantie aan bloembedden, borders of potten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.