Dianthus 'Sunflor Faganza'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dianthus 'Sunflor Faganza' is een compacte en kleurrijke plant met mooie bloemen. Hij bloeit rijkelijk met felgekleurde bloemen in tinten van rood, roze en wit. De bloemen hebben een heerlijke geur en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant is ideaal voor in borders, bloembakken of als bodembedekker in de tuin. De Dianthus 'Sunflor Faganza' is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed in de volle zon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en zal zijn bladeren verliezen in de winter. Het is een vaste plant die bloeit in de zomer en herfst. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de bloei te stimuleren.

  De plant Dianthus 'Sunflor Faganza' is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Deze tuinplant kan dus redelijk goed tegen koude temperaturen.

  Dianthus 'Sunflor Faganza' is gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Het gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig. Regelmatig snoeien bevordert de bloei.

  De Dianthus 'Sunflor Faganza' heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om volledig te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Houd ook rekening met de afstand tot andere planten om concurrentie te voorkomen.

  Tuinplanten zoals ik groeien over het algemeen het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal mijn groei waarschijnlijk beperkt zijn. Het is dus aan te raden om mij op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grondsoort. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten doorweken. Het is aan te raden om de grond regelmatig te controleren voordat je water geeft.

  Ja, Dianthus planten staan bekend om hun aantrekkingskracht op vlinders en bijen vanwege hun zoete geur en heldere bloemkleuren. Deze planten zijn daarom een goede keuze voor het aantrekken van bestuivers naar de tuin.

  Ja, deze plant is goed voor de biodiversiteit omdat het bijen en andere bestuivers aantrekt. Daarnaast helpt het bij het bevorderen van een gezonde bodem en kan het ook kleine dieren zoals vogels aantrekken. De diversiteit aan planten in de tuin draagt bij aan een gezonder ecosysteem.

  Deze plant bloeit van mei tot en met juli en de bloei duurt ongeveer 6 weken.

  Ja, de Dianthus 'Sunflor Faganza' kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in een zonnige omgeving. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer.

  Nee, de bloemen en bladeren van de Dianthus plant zijn niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet gebruikt in voedselbereiding. Het consumeren van de plant kan tot maagklachten leiden.

  Planten in het algemeen hebben een beperkte geluidsdempende werking, voornamelijk door het absorberen van geluidsgolven. De mate waarin dit gebeurt kan variëren per plantensoort. Het effect is over het algemeen minimaal in vergelijking met specifieke geluidsisolerende materialen.

 • De Dianthus 'Sunflor Faganza' dient na de bloei teruggesnoeid te worden om nieuwe groei en bloei te stimuleren. Verwijder alle uitgebloeide bloemen en dun de plant indien nodig uit om de luchtcirculatie te verbeteren. Snoei in het voorjaar ook oude en dode takken weg om de plant gezond te houden.

  Deze Tuinplant heeft gemiddeld water nodig en moet regelmatig worden bewaterd, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt wordt om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te minimaliseren.

  De ideale potgrond voor de plant is een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig is om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te vervangen of aan te vullen met voedingsstoffen.

  De 'Sunflor Faganza' heeft behoefte aan goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van compost kan helpen bij het verbeteren van de bodemkwaliteit.

  Dianthus 'Sunflor Faganza' groeit het best op een zonnige locatie in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen bloeien. Deze tuinplant gedijt goed in borders, rotstuinen of als bodembedekker.

  Tijdens de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door mulch rond de basis aan te brengen. Je kunt ook een beschermende laag van bladeren of stro over de plant leggen. Zorg ervoor dat de plant in een goed doorlatende grond staat om wortelrot te voorkomen.

  Voor een goede verzorging van deze plant is het belangrijk om deze op een zonnige plek te planten en regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te bemesten voor een gezonde groei.

  Deze tuinplant heeft regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten gedurende het groeiseizoen. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen en mineralen krijgt voor een optimale groei en bloei.

  Het gebruik van mulch is gunstig voor de groei en gezondheid van tuinplanten. Mulch helpt de grond vochtig te houden, onkruid te onderdrukken en de temperatuur van de grond te reguleren. Het is aan te raden om jaarlijks een laag mulch aan te brengen rondom de planten.

  De plant prefereert een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen van de bodem kan helpen om de juiste zuurgraad te behouden.

  De plant heeft weinig last van ongedierte, maar kan soms aangetast worden door bladluizen. Deze kunnen bestreden worden met een milieuvriendelijke zeepoplossing of met behulp van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Regelmatig controleren op ongedierte en preventieve maatregelen nemen kan de plant gezond houden.

 • Omschrijving

  De Dianthus 'Sunflor Faganza' is een compacte en kleurrijke plant met mooie bloemen. Hij bloeit rijkelijk met felgekleurde bloemen in tinten van rood, roze en wit. De bloemen hebben een heerlijke geur en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant is ideaal voor in borders, bloembakken of als bodembedekker in de tuin. De Dianthus 'Sunflor Faganza' is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed in de volle zon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.