Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) 'Purple Rain'

Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) 'Purple Rain' er en smuk hortensia med iøjnefaldende lilla blomster. Blomsterne har en flad form og er omgivet af små frugtbare blomster, hvilket giver et elegant udseende. Denne plante blomstrer fra sommeren til efteråret og tiltrækker sommerfugle og bier. 'Purple Rain' trives bedst i fugtig, veldrænet jord og halvskygge. Denne hortensia er et smukt tilbehør til enhver have og giver en farverig og livlig udstråling.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er relativt let at vedligeholde og kræver ikke særlig pleje. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, og tilføj lejlighedsvis lidt plantenæring. Placer planten et lyst sted, væk fra direkte sollys.

  Hydrangea macrophylla har brug for masser af lys for at vokse og blomstre godt. Placér derfor planten et sted med indirekte sollys. For lidt lys kan føre til reduceret blomstring og vækst af planten.

  Hydrangea macrophylla 'Purple Rain' har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Generelt anbefales det at give planten vand en gang om ugen.

  Denne plante kan ikke lide direkte sollys og foretrækker klart, indirekte lys. For meget sol kan brænde bladene og få blomsterne til at visne. Placér planten et sted, hvor den har lidt beskyttelse mod den skarpe sol.

  Hydrangea macrophylla elsker varme og skal placeres et sted, hvor temperaturen ligger mellem 18-24 grader Celsius. For meget kulde kan beskadige planten, så sørg for en varm omgivelse for optimal vækst. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og kolde temperaturer for at forblive sund.

  Denne plante blomstrer fra juni til september, og blomstringen kan vare i flere måneder. Den er et smukt tilskud til dit hjem i løbet af disse måneder.

  Ja, som en stueplante bidrager Hydrangea macrophylla til at forbedre luftkvaliteten indendørs ved at producere ilt under fotosyntesen. Dette hjælper med at skabe en sund levevilkår.

  Ja, du foretrækker at være på et sted mellem 15 og 25 grader Celsius. Dette sikrer, at du kan vokse og blomstre godt. Det er vigtigt at holde temperaturen stabil for at fremme din sundhed.

 • Beskær planten om foråret lige over de nye vækstknopper for at bevare formen og størrelsen. Fjern døde grene og blomster for at fremme plantens sundhed. For en rig blomstring er det vigtigt at beskære regelmæssigt.

  Giv planten regelmæssigt vand, så jorden altid er let fugtig. Sørg for, at planten ikke står med rødderne i vand for at forhindre rådne rødder. Sprøjt lejlighedsvis bladene med vand for at øge luftfugtigheden.

  Denne plante trives bedst i fugtig pottemuld med god dræning. Brug en generel pottemuld til stueplanter for optimal vækst. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for våd for at undgå rådne rødder.

  Jorden skal være godt drænet og fugtig, rig på organisk materiale og have en let sur pH for at give de bedste vækstbetingelser. God dræning er afgørende for at forhindre rådne rødder. Det anbefales at tilføje regelmæssig kompost for at opretholde jordkvaliteten.

  Planten har brug for regelmæssig vand, især i tørre perioder. Beskær døde blomster og grene om foråret. Brug en gødning til blomstrende planter om foråret og sommeren.

  For at rengøre planten kan du forsigtigt fjerne støvet med en blød klud eller sprøjte den med lunkent vand. Undgå at bruge kemikalier eller rengøringsmidler, da dette kan beskadige bladene. Sørg for, at bladene er tørre, inden du sætter planten tilbage på sin plads.

  Denne plante har brug for klart indirekte lys, undgå direkte sollys for at undgå forbrænding af bladene. Placer planten tæt på et vindue med klart lys, men undgå for skarpt sollys. I vintermånederne kan planten have gavn af ekstra belysning med en vækstlampe.

  Den ideelle temperatur for denne plante er mellem 18 og 22 grader Celsius. Undgå ekstremer som træk og direkte sollys. Sørg for en konstant temperatur for at fremme plantens sundhed.

  Luftfugtigheden for en Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) 'Purple Rain' skal være gennemsnitlig. Hold luftfugtigheden indenfor mellem 40-60%. Sørg for, at planten ikke står for tæt på en varmekilde eller aircondition for at undgå udtørring.

  Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) 'Purple Rain' trives bedst i sur jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 6,5. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den for at holde planten sund. At gøre jorden sur kan opnås ved at tilføje fx tørv eller kompost.

  Den Hydrangea macrophylla har brug for regelmæssig gødning for at forblive sund. Brug en gødning specielt til blomstrende planter for at fremme vækst og blomstring. Gød planten fra forår til efterår i henhold til instruktionerne på emballagen.

 • Beskrivelse

  Hydrangea macrophylla (Lacecap Grp) 'Purple Rain' er en smuk hortensia med iøjnefaldende lilla blomster. Blomsterne har en flad form og er omgivet af små frugtbare blomster, hvilket giver et elegant udseende. Denne plante blomstrer fra sommeren til efteråret og tiltrækker sommerfugle og bier. 'Purple Rain' trives bedst i fugtig, veldrænet jord og halvskygge. Denne hortensia er et smukt tilbehør til enhver have og giver en farverig og livlig udstråling.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.