Xerochrysum Mohave Basket Yellow

Xerochrysum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Xerochrysum Mohave Basket Yellow is een prachtige en opvallende bloeiende plant met heldergele bloemen. Deze plant heeft langwerpige groene bladeren en groeit in een compacte mandvormige structuur. Het is een droogtetolerante plant die goed gedijt in zonnige en warme omgevingen. De Xerochrysum Mohave Basket Yellow is perfect voor het opfleuren van borders, potten of hangmanden. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig water nodig heeft en uitbundig bloeit gedurende het seizoen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Xerochrysum Mohave Basket Yellow is een groenblijvende plant. Dit betekent dat de bladeren het hele jaar door groen blijven. Het is een uitstekende keuze voor tuinen waar het hele jaar door kleur en interesse gewenst is.

  Deze tuinplant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om deze plant te beschermen tegen extreme vorst om schade te voorkomen. In de winter kan het dus nodig zijn om de plant af te dekken of binnen te halen.

  Deze plant is gemakkelijk in onderhoud en kan goed gedijen in de tuin. Het vereist weinig speciale zorg en is bestand tegen droge omstandigheden. Regelmatig water geven en voldoende zonlicht zijn voldoende voor een gezonde groei.

  De plant heeft ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen de planten te laten, zodat ze genoeg licht en lucht krijgen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te kunnen spreiden.

  De plant groeit het beste in de volle zon of gedeeltelijke schaduw. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en kan de plant minder bloemen produceren. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten voor optimale groei.

  De Xerochrysum Mohave Basket Yellow heeft één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet drassig. Zorg ervoor dat de plant voldoende drainage heeft om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldergele bloemen en overvloedige nectar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin om deze bestuivers aan te trekken.

  Ja, de Xerochrysum Mohave Basket Yellow is goed voor biodiversiteit, aangezien het insecten aantrekt met zijn nectar en pollen. Het biedt voedsel en habitat voor verschillende soorten dieren en draagt bij aan een gevarieerde tuinomgeving. Het bevordert een gezonde ecosysteem in de tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden juli tot en met september. De bloei kan tot wel 6 weken aanhouden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in een zonnige omgeving. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen.

  Nee, de "Xerochrysum Mohave Basket Yellow" is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk geteeld als tuinplant vanwege de decoratieve bloemen en bladeren. Eetbaarheid wordt in dit geval afgeraden.

  Ja, de Xerochrysum Mohave Basket Yellow is geluidsdempend vanwege zijn dichte bladerdek en structuur. Het kan helpen bij het absorberen van geluidsgolven en het verminderen van omgevingsgeluid in uw tuin. Over het algemeen hebben tuinplanten een positief effect op het verminderen van geluidsoverlast in de buitenruimte.

 • Om de plant gezond te houden, is het aan te raden om verwelkte bloemen regelmatig te verwijderen door ze af te knippen. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en te voorkomen dat de plant te groot wordt. Verwijder eventuele dode of beschadigde takken om de algehele gezondheid van de plant te bevorderen.

  De plant houdt van regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet te drassig. Geef water aan de wortels om schimmelproblemen te voorkomen.

  Voor Tuinplanten is het belangrijk om te zorgen voor goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Kies voor speciale potgrond voor bloeiende planten voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot lage vruchtbaarheid. Een bodem die te rijk is kan leiden tot meer bladgroei dan bloemproductie. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is om wortelrot te voorkomen.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is. Bescherm de plant tegen sterke wind.

  Om de winter door te komen heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst en vocht. Dit kan worden gedaan door de plant af te dekken met bijvoorbeeld jute of noppenfolie. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat in de winterperiode.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond. Geef regelmatig water, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om ze regelmatig te bemesten met een universele meststof tijdens het groeiseizoen. Gebruik hiervoor een meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten om de bloei te bevorderen. Bemesten kan het beste in het voorjaar en de zomer worden gedaan.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht in de grond en beschermt de wortels tegen extreme temperaturen. Het kan organisch materiaal zijn, zoals bladeren of houtsnippers, dat rond de plant wordt gelegd. Mulch helpt ook om onkruidgroei te verminderen en voedingsstoffen aan de grond toe te voegen.

  Een neutrale tot licht zure bodem is het meest geschikt voor Tuinplanten zoals de Xerochrysum Mohave Basket Yellow. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met bijvoorbeeld kalk of compost. Een goede zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  De plant kan last krijgen van spintmijten, bladluizen en trips. Om deze plaaginsecten te bestrijden, kunt u gebruik maken van milieuvriendelijke insecticiden of biologische bestrijdingsmiddelen. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie rondom de plant en vermijd overbewatering om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Xerochrysum Mohave Basket Yellow is een prachtige en opvallende bloeiende plant met heldergele bloemen. Deze plant heeft langwerpige groene bladeren en groeit in een compacte mandvormige structuur. Het is een droogtetolerante plant die goed gedijt in zonnige en warme omgevingen. De Xerochrysum Mohave Basket Yellow is perfect voor het opfleuren van borders, potten of hangmanden. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig water nodig heeft en uitbundig bloeit gedurende het seizoen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.