Xerochrysum Mohave Autumn Bronze

Xerochrysum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Xerochrysum Mohave Autumn Bronze is een prachtige bloeiende plant die bekend staat om zijn mooie herfstkleuren. De bloemen hebben een bronzen kleur en bloeien in de herfstmaanden. Deze plant gedijt goed in zonnige en droge omstandigheden en vereist weinig onderhoud. Het is een populaire keuze voor tuinen en borders vanwege zijn opvallende verschijning. De Xerochrysum Mohave Autumn Bronze voegt een warme en kleurrijke touch toe aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Xerochrysum Mohave Autumn Bronze is een groenblijvende plant. Deze plant behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar, waardoor hij altijd groen blijft in uw tuin. Dit maakt hem een mooie toevoeging aan uw tuin, zelfs in de herfst en winter.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij lagere temperaturen om vorstschade te voorkomen. In de winter kan het nodig zijn om de plant af te dekken of naar een beschutte plek te verplaatsen.

  De plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke plant die goed gedijt in de tuin en weinig aandacht nodig heeft. Het is een ideale keuze voor beginnende tuiniers.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Zorg voor een afstand van ongeveer 30 tot 40 centimeter tussen elke plant. Houd hierbij rekening met de volwassen hoogte en breedte van de plant.

  De Xerochrysum Mohave Autumn Bronze groeit het beste in de volle zon. In de schaduw zal de groei en bloei van de plant verminderen. Kies daarom een zonnige plek uit voor deze tuinplant.

  Deze plant heeft weinig water nodig en kan goed tegen droge omstandigheden. Geef de plant eens per week een kleine hoeveelheid water. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door goed kan opdrogen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan door de nectar en de geur van de bloemen. Het is een aantrekkelijke keuze voor een tuin die vlinders en bijen wil lokken.

  Ja, deze plant is goed voor de biodiversiteit omdat hij bijen en vlinders aantrekt met zijn nectar en pollen. Ook kan de plant dienen als schuil- en broedplaats voor kleine dieren. Het toevoegen van deze plant aan uw tuin kan de biodiversiteit vergroten.

  Deze plant bloeit vanaf juli tot en met september en de bloei kan tot wel 6 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Deze plant is dus geschikt voor een zonnige tuin.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is voornamelijk bedoeld als siertuinplant. Het consumeren ervan kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, als tuinplant kan ik fungeren als geluidsdempend en helpen om omgevingsgeluid te verminderen. Mijn bladeren en stelen kunnen helpen om geluidstrillingen te absorberen en te verminderen. Dit kan leiden tot een rustiger en stillere omgeving in uw tuin.

 • De plant kan in het voorjaar worden teruggesnoeid om de groei te bevorderen en een compactere vorm te behouden. Verwijder dode takken en bloemen regelmatig om de bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat de snoeischaar scherp is om schade aan de plant te voorkomen.

  De plant heeft matig water nodig en houdt van goed doorlatende grond. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten goed te laten opdrogen. Overmatig water geven kan wortelrot veroorzaken.

  De potgrond voor deze plant moet goed doorlatend zijn en het liefst verrijkt met compost. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Kies dus voor een potgrond speciaal voor tuinplanten.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot lage vochtigheid. Het is belangrijk dat de bodem niet te zwaar of te nat is, aangezien dit de groei van de plant kan belemmeren. Een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde is ideaal voor deze tuinplant.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte krijgt om te groeien en lucht te circuleren. Bescherm de plant tegen sterke wind en vorst.

  Het is belangrijk om de plant in de winter af te dekken met stro, bladeren of speciale winterbeschermingsdoeken om vorstschade te voorkomen. Plaats de plant op een beschutte plek uit de wind en geef hem extra mulch rond de wortels voor isolatie. Zorg ervoor dat de grond rondom de plant goed vochtig blijft, aangezien uitdroging in combinatie met kou schadelijk kan zijn.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens warme periodes. Verwijder dode bloemen regelmatig om nieuwe groei te stimuleren. Snoei de plant na de bloei voor een gezonde groei in het volgende seizoen.

  Deze plant heeft weinig voedingsstoffen nodig en kan goed gedijen in arme grond. Het is aan te raden om tijdens het groeiseizoen een keer per maand een uitgebalanceerde meststof toe te voegen. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en weinig bloemen.

  Het is aan te raden om rond de plant een laag mulch aan te brengen om de bodem vochtig te houden en onkruidgroei te beperken. Gebruik organisch materiaal zoals compost, bladeren of boomschors als mulch. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht tegen de stam van de plant wordt aangebracht.

  Deze plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te zwaar. Het regelmatig testen van de bodem kan helpen om de juiste zuurgraad te behouden.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten, kunt u gebruik maken van verschillende methoden zoals het regelmatig controleren op insecten, het gebruik van insecticiden of het plaatsen van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen en snel in te grijpen bij een plaag om schade aan de plant te voorkomen. Houd de plant gezond door hem voldoende water en voeding te geven, zodat deze weerbaar is tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  De Xerochrysum Mohave Autumn Bronze is een prachtige bloeiende plant die bekend staat om zijn mooie herfstkleuren. De bloemen hebben een bronzen kleur en bloeien in de herfstmaanden. Deze plant gedijt goed in zonnige en droge omstandigheden en vereist weinig onderhoud. Het is een populaire keuze voor tuinen en borders vanwege zijn opvallende verschijning. De Xerochrysum Mohave Autumn Bronze voegt een warme en kleurrijke touch toe aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.