Xerochrysum Mohave

Xerochrysum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Xerochrysum Mohave, ook bekend als de Strawflower, is een opvallende en kleurrijke bloeiende plant afkomstig uit Australië. Deze plant produceert grote bloemen met felgekleurde bloemblaadjes die lijken op papier of stro. De bloemen hebben een lange houdbaarheid en kunnen ook gedroogd worden voor decoratieve doeleinden. Xerochrysum Mohave gedijt goed in zonnige en droge omgevingen en trekt vaak bijen en vlinders aan. Deze plant wordt vaak gebruikt in bloembedden, borders en als snijbloem.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend. De bladeren blijven het hele jaar groen, waardoor het een mooie toevoeging is aan de tuin.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij strengere vorst te beschermen. Het is een geschikte tuinplant voor gematigde klimaten.

  Ja, deze tuinplant is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig zorg nodig. Het is een sterke plant die goed gedijt in zonnige omstandigheden en weinig water nodig heeft. Het is een mooie toevoeging aan elke tuin met zijn felgekleurde bloemen.

  De "Xerochrysum Mohave" heeft ongeveer 30 tot 60 centimeter ruimte nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen deze plant en andere planten te laten voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om licht, water en voedingsstoffen op te nemen.

  Nee, de Tuinplant groeit het beste in de volle zon en heeft minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig. Het kan zijn dat de plant slecht groeit of niet bloeit als hij in de schaduw wordt geplaatst.

  Deze plant heeft wekelijks water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. In de winterperiode kan de plant met minder water toe.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldere kleuren en de zoete geur van de bloemen. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin om deze belangrijke bestuivers aan te trekken.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit vanwege zijn aantrekkingskracht op bijen en vlinders. Het zorgt voor bestuiving en draagt bij aan de diversiteit van planten in de tuin. Het bevordert een gezonde en evenwichtige ecosysteem.

  De plant bloeit van juni tot oktober en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 maanden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien en bloeien. Water geven is wel belangrijk, vooral tijdens warme periodes.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant vanwege de opvallende bloemen. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de plant heeft het vermogen om geluid te absorberen en daardoor geluid te dempen. Dit kan zorgen voor een rustige en kalme omgeving in uw tuin.

 • "Tuinplanten zoals deze plant kunnen in het voorjaar licht gesnoeid worden om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en knip eventueel uitgebloeide bloemen weg. Let op dat je niet te veel snoeit, zodat de plant voldoende energie overhoudt om te groeien en bloeien."

  Tuinplanten zoals deze hebben matig water nodig en kunnen goed tegen droge periodes. Geef de plant regelmatig water, maar laat de grond tussen de gietbeurten door licht opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant heeft goed doorlatende potgrond nodig om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de potgrond vochtig genoeg is, maar niet te nat. Gebruik potgrond speciaal voor Tuinplanten voor het beste resultaat.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot lage vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Zorg voor een zonnige standplaats voor optimale groei.

  Deze plant gedijt goed op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht krijgt, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Zorg ervoor dat de plant goed beschermd wordt tegen vorst in de winter door deze af te dekken met mulch of een beschermend doek. Plaats de plant op een beschutte plek en geef deze in de winter minder water. Snoei de plant in het najaar om de groei te stimuleren en ziektes te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren. Snoei in het voorjaar om de plant in vorm te houden.

  Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten in het voorjaar. Bemest de plant elke 4-6 weken tijdens het groeiseizoen. Geef minder mest in de herfst en winter.

  Het is aan te raden om mulch rond de basis van de plant aan te brengen. Mulch helpt bij het vasthouden van vocht in de bodem en het onderdrukken van onkruidgroei. Dit zorgt voor een gezonde groei van de plant en voorkomt dat de wortels oververhit raken.

  De Tuinplant Xerochrysum Mohave verlangt een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met meststoffen of kalk. Een goede balans in de bodem pH zal helpen om de plant gezond en goed te laten groeien.

  Voor Tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte, zoals luizen, spintmijten en witte vlieg. Gebruik indien nodig biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten of lieveheersbeestjes om het probleem op een natuurlijke manier aan te pakken. Voorkom overmatig water geven en zorg voor voldoende ventilatie om de kans op ziektes en plagen te verminderen.

 • Omschrijving

  De Xerochrysum Mohave, ook bekend als de Strawflower, is een opvallende en kleurrijke bloeiende plant afkomstig uit Australië. Deze plant produceert grote bloemen met felgekleurde bloemblaadjes die lijken op papier of stro. De bloemen hebben een lange houdbaarheid en kunnen ook gedroogd worden voor decoratieve doeleinden. Xerochrysum Mohave gedijt goed in zonnige en droge omgevingen en trekt vaak bijen en vlinders aan. Deze plant wordt vaak gebruikt in bloembedden, borders en als snijbloem.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.