Nemesia 'Nuvo Carmine'

Nemesia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Nemesia 'Nuvo Carmine' is een prachtige en kleurrijke bloeiende plant met heldere carmine roze bloemen en een geurig aroma. Deze plant heeft een compacte groei en bloeit uitbundig gedurende de lente en zomermaanden. Het blad van de 'Nuvo Carmine' is groen en lancetvormig. Deze plant is ideaal voor in hanging baskets, borders of containers en trekt vlinders en bijen aan. De Nemesia 'Nuvo Carmine' gedijt het beste in een zonnige locatie met goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Nemesia 'Nuvo Carmine' is niet groenblijvend en verliest zijn blad tijdens de wintermaanden. Het is eenjarig en zal opnieuw geplant moeten worden in het voorjaar.

  Deze plant is niet winterhard en moet vorstvrij worden overwinterd. Het is aan te raden om de plant binnen te zetten tijdens koude winters. Voor de beste overlevingskans is een temperatuur van minimaal 5 graden Celsius aan te raden.

  Ja, Nemesia 'Nuvo Carmine' is een makkelijk te onderhouden tuinplant die regelmatig water en voeding nodig heeft. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Over het algemeen is het een sterke plant die weinig problemen heeft met ziektes of plagen.

  Nemesia 'Nuvo Carmine' heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om te groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om gezond te blijven. Houd ook rekening met de grootte van de pot of de afstand tot andere planten bij het plaatsen ervan.

  Nee, Nemesia 'Nuvo Carmine' groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. Het heeft veel zonlicht nodig om te gedijen en bloemen te produceren. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en zal de plant minder bloemen produceren.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren en te voelen of water nodig is.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de zoete geur en felgekleurde bloemen. Het trekt bestuivers aan en helpt bij het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin. Het is een waardevolle toevoeging voor een tuin die gericht is op het aantrekken van insecten.

  Nemesia's zijn aantrekkelijk voor bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Ze bieden ook nectar en stuifmeel voor bestuivende insecten. Het is een goede keuze voor het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloeiperiode van deze tuinplant kan tot wel 10 weken duren.

  Ja, Nemesia 'Nuvo Carmine' kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die goed gedijt in zonnige gebieden. Zorg wel voor voldoende water bij warme temperaturen.

  Nee, de plant Nemesia 'Nuvo Carmine' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn felgekleurde bloemen. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de Nemesia 'Nuvo Carmine' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is een bloeiende plant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen in de tuin.

 • Snoei de plant regelmatig om uitgebloeide bloemen te verwijderen en de vorm te behouden. Knip de bloemstelen tot aan de basis van de plant af. Dit zal de bloei bevorderen en zorgen voor een gezonde groei.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant in de ochtend water te geven, zodat het vocht tijd heeft om op te drogen voordat de avond valt.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Een potgrond speciaal voor bloeiende planten is aanbevolen voor optimale groei.

  De 'Nemesia 'Nuvo Carmine' gedijt het beste in goed doorlatende en vocht vasthoudende grond. De bodemkwaliteit dient neutraal tot licht alkalisch te zijn. Zorg voor vruchtbare grond met voldoende organisch materiaal.

  Zet de plant op een zonnige plek in de tuin. Zorg voor goed doorlatende grond. Bescherm tegen harde wind.

  Tuinplanten zoals deze kunnen profiteren van winterbescherming, vooral in koudere klimaten. Dit kan bestaan uit mulchen rond de basis van de plant en het bedekken met een lichte doek of stro. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen bevriezing en extreme temperatuurschommelingen.

  De Tuinplanten moeten regelmatig water geven in de zomer en tijdens droge periodes. Voeg af en toe plantenvoeding toe om de groei te stimuleren. Snoei dode bloemen regelmatig weg om de bloei te bevorderen.

  Tuinplanten kunnen worden bemest met een algemene meststof voor bloeiende planten. Gebruik deze meststof eens in de twee weken tijdens het groeiseizoen. Zorg ervoor dat de plant goed water krijgt na het bemesten.

  Mulchen is handig bij het kweken van tuinplanten om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Gebruik een organisch mulchmateriaal zoals boomschors of compost en breng een laag aan rond de plant, zonder de stelen te bedekken. Herhaal het mulchen jaarlijks in het voorjaar voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  De Nemesia 'Nuvo Carmine' heeft een lichtzure tot neutrale bodem nodig voor optimale groei. De ideale pH-waarde ligt tussen de 5,5 en 7,0. Zorg dus voor een goed doorlatende bodem met de juiste zuurgraad.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze Tuinplanten, kan je gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofmijten. Ook regelmatig schoonmaken van de omgeving en planten inspecteren op insecten kan helpen. Als laatste redmiddel kan je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen.

 • Omschrijving

  Nemesia 'Nuvo Carmine' is een prachtige en kleurrijke bloeiende plant met heldere carmine roze bloemen en een geurig aroma. Deze plant heeft een compacte groei en bloeit uitbundig gedurende de lente en zomermaanden. Het blad van de 'Nuvo Carmine' is groen en lancetvormig. Deze plant is ideaal voor in hanging baskets, borders of containers en trekt vlinders en bijen aan. De Nemesia 'Nuvo Carmine' gedijt het beste in een zonnige locatie met goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.