Nemesia 'Nuvo Rose'

Nemesia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Nemesia 'Nuvo Rose' er en kompakt og busket plante med smukke lyserøde blomster, der spreder en sød duft. Blomsterne blomstrer fra forår til efterår og tiltrækker bier og sommerfugle. Denne plante trives godt i solen og har brug for regelmæssig vanding. 'Nuvo Rose' er perfekt til grænser, stenhaver og containere og tilføjer et lyst og farverigt udseende til din have. Den kræver regelmæssig gødning og beskæring for at fremme blomstringen.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Nemesia 'Nuvo Rose' er ikke en stedsegrøn plante. Det mister sit løv om efteråret og vinteren og vokser igen om foråret. Det er en flerårig plante, der trives godt i haven.

  Planten er ikke vinterhård og skal beskyttes mod frost. Det anbefales at bringe planten indendørs i kolde perioder. Det er ikke en egnet plante til udendørs om vinteren.

  Ja, planten er nem at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og placere den i fuld sollys for optimal vækst. Det anbefales også at gøde planten lejlighedsvis for en sund vækst og blomstring.

  Nemesia 'Nuvo Rose' har brug for ca. 20-30 cm plads til at vokse og sprede sig. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at udvikle sig fuldt ud og blomstre. Plant dem med en afstand på ca. 15-20 cm fra hinanden for optimal vækst.

  Planten vokser bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen kan planten have svært ved at vokse og blomstre. Placer derfor planten på et solrigt sted for optimal vækst.

  Haveplanter som disse har generelt brug for regelmæssig vanding, især i varmere perioder. Det bedste er at holde jorden let fugtig, så giv ofte og ikke for meget vand. Hold godt øje med jordens tørhed og tilpas vandingsfrekvensen derefter.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarfyldte blomster, den producerer. Den tiltalende duft tiltrækker disse bestøvere og skaber en livlig have. Det er derfor et godt valg for dem, der ønsker at tiltrække sommerfugle og bier til deres have.

  Nemesia 'Nuvo Rose' tiltrækker bestøvere og leverer nektar til bier og sommerfugle, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Det er et farverigt tilføjelse til haven og giver variation i plantearter, hvilket er gavnligt for økosystemet. Det kan bidrage positivt til biodiversiteten i det nærliggende miljø.

  Planten blomstrer fra foråret til efteråret og kan blomstre i flere måneder i løbet af denne periode. Blomstringen kan vare op til fire til seks måneder, afhængigt af forholdene og plejen.

  Ja, Nemesia 'Nuvo Rose' kan tåle fuld sol godt. Det er vigtigt at sørge for, at planten får tilstrækkeligt med vand i varmt vejr. Sørg for en veldrænet jord for at undgå udtørring.

  Nej, planten Nemesia Nuvo Rose er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, der dyrkes på grund af dens smukke blomster og duft. At indtage planten kan føre til maveproblemer eller andre sundhedsproblemer.

  Nej, Nemesia 'Nuvo Rose' har ikke lyddæmpende egenskaber. Denne plante er primært kendt for sine attraktive blomster og duft. Det er et populært valg til haven på grund af dets smukke udseende.

 • Du kan beskære planten efter blomstring for at fremme formen og væksten. Fjern døde blomster og grene for at holde planten sund. Beskær planten om foråret for at stimulere væksten.

  Giv planten regelmæssigt vand, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden er godt drænet for at forhindre rådne rødder. Undgå at planten tørrer ud, men giv heller ikke for meget vand.

  Den ideelle pottejord til denne plante er godt drænet og luftig i strukturen. En pottejord specielt til blomstrende planter og en god gødning fremmer vækst og blomstring. Sørg for, at pottejorden forbliver fugtig, men ikke for våd.

  Nemesia 'Nuvo Rose' trives bedst i godt drænet jord med en gennemsnitlig fugtighed. Sørg for, at jorden er frugtbar og rig på organisk materiale for optimal vækst og blomstring. Undgå vandtæthed og sørg for tilstrækkelig dræning for at undgå rodødelæggelse.

  Denne plante trives bedst et solrigt sted i haven. Sørg for veldrænet jord og tilstrækkeligt med fugt i tørre perioder. Beskyt planten mod frost om vinteren.

  Om vinteren har haveplanter som Nemesia 'Nuvo Rose' brug for beskyttelse mod frost. Du kan dække planten med et tykt lag halm eller blade for at beskytte rødderne. Sørg også for, at planten ikke står for vådt for at undgå rodskader.

  Sørg for at give planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen. Giv planten lejlighedsvis gødning for en sund vækst.

  Haveklipper som Nemesia har brug for regelmæssig gødning under vækstsæsonen. Brug en afbalanceret gødning specielt sammensat til blomstrende planter for at fremme væksten og blomstringen. Gød planten i henhold til instruktionerne på emballagen for at undgå overgødskning.

  Dæk planten om foråret med et lag organisk materiale for at holde på fugt og undertrykke ukrudt. Sørg for, at mulden ikke kommer op ad plantens stilke for at undgå råd. Forny muldlaget om nødvendigt i løbet af vækstsæsonen.

  Haveplanter som Nemesia kan lide en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt at teste jordens surhedsgrad regelmæssigt og eventuelt justere den med fx kalk eller gødning. En god balance i pH-værdien hjælper planten med at forblive sund og vokse godt.

  For at bekæmpe skadedyr på haveplanter som Nemesia 'Nuvo Rose' kan forebyggende foranstaltninger træffes, såsom regelmæssig kontrol af skadedyr og sikring af god luftcirkulation. Hvis der alligevel opdages skadedyr, kan biologiske bekæmpelsesmidler anvendes eller planterne kan behandles med en mild sæbeopløsning. Det er vigtigt at fortsætte med regelmæssig kontrol og hurtigt gribe ind for at forhindre yderligere skade.

 • Beskrivelse

  Nemesia 'Nuvo Rose' er en kompakt og busket plante med smukke lyserøde blomster, der spreder en sød duft. Blomsterne blomstrer fra forår til efterår og tiltrækker bier og sommerfugle. Denne plante trives godt i solen og har brug for regelmæssig vanding. 'Nuvo Rose' er perfekt til grænser, stenhaver og containere og tilføjer et lyst og farverigt udseende til din have. Den kræver regelmæssig gødning og beskæring for at fremme blomstringen.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.