Verbena 'Vegas Purple'

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Verbena 'Vegas Purple' is een prachtige en kleurrijke vaste plant met diep paarse bloemen en groen blad. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 30-40 cm en bloeit van de lente tot de herfst. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en gedijen goed in de volle zon en goed doorlatende grond. Verbena 'Vegas Purple' is een echte aanwinst voor een border of bloembed en kan ook goed in potten of hanging baskets worden geplant. Deze plant is redelijk winterhard, maar kan wel wat bescherming nodig hebben tijdens strenge vorst.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Verbena 'Vegas Purple' is niet groenblijvend. Het is een kruidachtige plant die in de winter meestal zijn blad verliest. Deze plant is geschikt voor in de tuin.

  Verbena 'Vegas Purple' is goed winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. Overwinteren op een beschutte plek is aan te raden.

  Deze plant is gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Daarnaast is het aan te raden om de plant regelmatig te bemesten voor optimale groei.

  De plant heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te groeien. Zorg voor voldoende licht en lucht rondom de plant. Plant de Verbena 'Vegas Purple' in een goed gedraineerde grond.

  De Verbena 'Vegas Purple' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in gedeeltelijke schaduw. Het is belangrijk dat de plant minstens 4-6 uur direct zonlicht per dag krijgt om goed te groeien en bloeien. Te veel schaduw kan de bloei verminderen.

  Tuinplanten hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Zorg ervoor dat de plant voldoende drainage heeft om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen. Het zorgt voor een aantrekkelijke omgeving voor deze bestuivers in de tuin. Het is daarom een goede keuze voor het creëren van een biodiverse tuin.

  Ja, Verbena 'Vegas Purple' is goed voor biodiversiteit omdat het allerlei insecten aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Hierdoor kunnen bijen, vlinders en andere bestuivers profiteren van de plant. De plant draagt dus bij aan het behoud van verschillende dieren in de tuin.

  De plant bloeit van juni tot september en de bloei kan tot wel 3 maanden duren. Het is een langbloeiende plant die veel kleur in de tuin kan brengen.

  Ja, Verbena 'Vegas Purple' kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in een zonnige, warme omgeving. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer om uitdroging te voorkomen. De plant heeft minimaal 6 uur zonlicht per dag nodig om optimaal te groeien.

  Nee, Verbena planten zijn niet eetbaar en worden meestal gebruikt voor decoratieve doeleinden in de tuin. Het wordt niet aanbevolen om deze planten te consumeren. Het is belangrijk om enkel eetbare planten te nuttigen.

  Ja, Tuinplanten kunnen geluidsdempend werken door het absorberen van geluidsgolven en het verminderen van het omgevingsgeluid in de tuin. Het bladerdek en de structuren van de plant kunnen helpen bij het dempen van geluidsoverlast in de buitenruimte. Het kan echter niet zo effectief zijn als speciale geluidsisolerende materialen.

 • Verbena 'Vegas Purple' kan het beste regelmatig gesnoeid worden om de groei te bevorderen en de plant gezond te houden. Verwijder regelmatig dode of beschadigde takken en bloemen om de bloei te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar en de zomer voor een compacte groei en volle bloei.

  De plant houdt van regelmatig water geven, vooral tijdens hete zomers. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet drassig. Verminder de watergift in de wintermaanden.

  De ideale potgrond voor deze tuinplanten is een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, om wortelrot te voorkomen. Kies een potgrond die speciaal is samengesteld voor tuinplanten om de beste groeiresultaten te behalen.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn voor een gezonde groei. Zorg voor een pH-waarde tussen de 6,5 en 7,5 en vermijd wateroverlast. Voeg organisch materiaal toe om de bodemstructuur te verbeteren.

  De Verbena 'Vegas Purple' gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging te voorkomen.

  Tuinplanten zoals Verbena 'Vegas Purple' kunnen in de winter wel wat extra bescherming gebruiken. Het is aan te raden om de plant af te dekken met bijvoorbeeld dennentakken of bladeren om vorstschade te voorkomen. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat tijdens de koudere maanden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloemvorming te stimuleren. Mest de plant elke lente en zomer met organische meststoffen.

  Tuinplanten zoals Verbena 'Vegas Purple' kunnen het beste worden bemest met een algemene meststof voor bloeiende planten. Het is aan te raden om dit te doen in het voorjaar en gedurende het groeiseizoen om de bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat de meststof gelijkmatig wordt verdeeld rond de plant en goed wordt ingewaterd.

  Mulchen is belangrijk voor tuinplanten, zoals deze Verbena variant, omdat het de bodem vochtig houdt, onkruidgroei onderdrukt en de wortels beschermt tegen extreme temperaturen. Gebruik organisch mulchmateriaal zoals boomschors, compost of stro rondom de plant. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor de beste resultaten.

  Voor de Verbena 'Vegas Purple' is een neutrale tot lichtzure bodem ideaal. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 is het meest geschikt voor een goede groei en bloei van deze plant. Zorg voor een goed doorlatende bodem om wortelrot te voorkomen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten zoals Verbena 'Vegas Purple', kan gebruik worden gemaakt van biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten en lieveheersbeestjes. Ook regelmatige inspectie en het verwijderen van aangetast blad kan helpen bij het voorkomen van ongedierte. Chemische bestrijdingsmiddelen kunnen worden vermeden om het ecosysteem in de tuin te beschermen.

 • Omschrijving

  Verbena 'Vegas Purple' is een prachtige en kleurrijke vaste plant met diep paarse bloemen en groen blad. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 30-40 cm en bloeit van de lente tot de herfst. De bloemen trekken vlinders en bijen aan en gedijen goed in de volle zon en goed doorlatende grond. Verbena 'Vegas Purple' is een echte aanwinst voor een border of bloembed en kan ook goed in potten of hanging baskets worden geplant. Deze plant is redelijk winterhard, maar kan wel wat bescherming nodig hebben tijdens strenge vorst.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.