Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Indian Summer'

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Indian Summer' is een opvallende vioolsoort met prachtige, helderoranje bloemen die een warme en zonnige uitstraling geven. De bloemen hebben een contrasterend donkerpaars hartje en een lichte rand, wat zorgt voor een mooi kleurenspel. Deze plant bloeit rijkelijk en blijft compact van formaat, waardoor hij perfect is voor bloembakken, borders of hangmanden. De 'Alpha Indian Summer' trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor hij een waardevolle toevoeging is aan de tuin. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig eisen stelt en langdurig bloeit.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Viola 'Alpha Indian Summer' is geen groenblijvende plant. Deze plant verliest zijn blad in de winter en komt in het voorjaar opnieuw tot bloei. Het is een eenjarige plant die elk jaar opnieuw geplant moet worden.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Indian Summer' is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld fleecedoek. In het voorjaar zal de plant weer uitlopen en groeien.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft minimale verzorging nodig. Hij gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en heeft regelmatig water nodig. Het is een sterke plant die goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.

  Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Indian Summer' heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig in de tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te verspreiden. Plaats ze in goed doorlatende grond en op een plek waar ze voldoende zonlicht krijgen.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Indian Summer' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien. Het is dus aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  De Viola 'Alpha Indian Summer' heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en grondvochtigheid. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen. Het is raadzaam om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan door de nectarrijke bloemen. Het is een mooie toevoeging aan de tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Ja, Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Indian Summer' helpt bij het bevorderen van biodiversiteit in de tuin door zijn bloemen die bestuivers aantrekken. Daarnaast biedt de plant schuilgelegenheid voor kleine dieren en insecten. Het toevoegen van deze plant aan de tuin kan de algehele biodiversiteit verhogen.

  Deze plant bloeit meestal van maart tot en met juni en de bloei kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme zomerdagen. Verwelkte bloemen regelmatig verwijderen zal zorgen voor een langere bloeiperiode.

  Nee, deze plant is niet eetbaar.

  Ja, Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Indian Summer' is geluidsdempend. Het blad van de plant absorbeert geluidsgolven en daardoor kan het geluid verminderen in de omgeving waar de plant staat. Dit maakt de plant een goede keuze voor in de tuin of op het balkon om geluidshinder te verminderen.

 • Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Indian Summer' heeft geen specifieke snoei nodig. Verwijder dode of beschadigde bloemen regelmatig om de bloei te bevorderen. Knip eventueel de plant lichtjes terug na de bloei om de vorm te behouden.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Vermijd dat de plant langdurig droog staat.

  Tuinplanten hebben kwalitatieve potgrond nodig om goed te groeien en bloeien. Kies voor potgrond die luchtig is en water goed opneemt. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt en voldoende voedingsstoffen bevat voor de plant.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Indian Summer' gedijt het best in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar vermijd wateroverlast. Het regelmatig toevoegen van compost kan de bodemkwaliteit verbeteren en de plant gezond houden.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Indian Summer' houdt van een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte grond. Deze plant kan zowel in borders als in potten geplaatst worden.

  Tuinplanten zoals de Viola 'Alpha Indian Summer' hebben in de winter bescherming nodig tegen vorst. Je kunt de plant bijvoorbeeld bedekken met bladeren of stro om de wortels te beschermen. Het is ook belangrijk om te zorgen dat de plant niet te veel vocht vasthoudt tijdens de wintermaanden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze viool houden van regelmatige bemesting met een universele meststof. Gebruik deze meststof volgens de instructies op de verpakking voor een gezonde groei en bloei. Overbemesting kan schadelijk zijn, dus zorg voor de juiste dosering.

  Het is aan te raden om Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Indian Summer' te mulchen met organisch materiaal zoals compost of boomschors. Mulch helpt de bodem vochtig te houden, onderdrukt onkruidgroei en voegt voedingsstoffen toe aan de grond. Het zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  De plant Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Indian Summer' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7 is ideaal voor deze tuinplant. Het regelmatig testen en aanpassen van de zuurgraad van de bodem kan de gezondheid en groei van de plant bevorderen.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Indian Summer', kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum worden gebruikt. Daarnaast kunnen regelmatig controleren op insecten en het handmatig verwijderen van ongedierte helpen bij de bestrijding. Het is belangrijk om de planten regelmatig te inspecteren en preventieve maatregelen te nemen om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Indian Summer' is een opvallende vioolsoort met prachtige, helderoranje bloemen die een warme en zonnige uitstraling geven. De bloemen hebben een contrasterend donkerpaars hartje en een lichte rand, wat zorgt voor een mooi kleurenspel. Deze plant bloeit rijkelijk en blijft compact van formaat, waardoor hij perfect is voor bloembakken, borders of hangmanden. De 'Alpha Indian Summer' trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor hij een waardevolle toevoeging is aan de tuin. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig eisen stelt en langdurig bloeit.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.