Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Outback Fire'

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Outback Fire' is een compacte en rijkbloeiende vioolvariëteit met opvallende en feloranje bloemen. Deze plant groeit laag bij de grond en vormt een mooi tapijt van bloemen in de tuin of in een bloembak. De bloemen hebben een warme en levendige uitstraling en trekken vlinders en bijen aan. 'Alpha Outback Fire' gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw en heeft een goed doorlatende bodem nodig. Een kleurrijke en vrolijke toevoeging aan elke tuin of terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Outback Fire' is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de winter en komt in het voorjaar weer tot bloei. Het is een eenjarige plant die regelmatig opnieuw geplant moet worden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 °C. Het wordt aanbevolen om deze plant te beschermen bij temperaturen onder de -5 °C. Zorg voor voldoende beschutting tegen strenge vorst om de plant te beschermen.

  Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Outback Fire' is over het algemeen makkelijk te onderhouden. Deze planten hebben regelmatig water nodig en doen het goed in de zon of halfschaduw. Ze behouden hun kleurrijke bloemen gedurende het hele groeiseizoen.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Outback Fire' heeft ongeveer 20 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is een compacte plant die goed gedijt in borders, potten of bloembakken. Zorg voor voldoende licht en vochtige grond voor optimale groei.

  Ja, de Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Outback Fire' groeit goed in de schaduw. Het is een tuinplant die kan gedijen in gedeeltelijke tot volledige schaduwrijke omstandigheden. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven en regelmatig te bemesten voor optimale groei.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Outback Fire' heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin de plant staat. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die het produceert. Het is een goede keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken.

  Ja, tuinplanten dragen bij aan de biodiversiteit door insecten zoals bijen en vlinders aan te trekken. Deze insecten zijn belangrijk voor de bestuiving van planten en het in stand houden van de natuurlijke balans in de tuin. Het is dus goed om tuinplanten zoals Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Outback Fire' aan te planten.

  Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Outback Fire' bloeit meestal vanaf het vroege voorjaar tot aan het einde van de zomer. De bloei kan enkele maanden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden en verzorging. Het is een mooie toevoeging aan de tuin gedurende deze periode.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Outback Fire' kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen op een zonnige locatie in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt bij warm weer om uitdroging te voorkomen. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen felle middagzon in zeer warme klimaten.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is vooral bedoeld als decoratieve tuinplant. Het consumeren ervan kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, sommige tuinplanten kunnen geluid dempen door geluidstrillingen te absorberen en te reflecteren. Het bladoppervlak en de structuur van de plant kunnen hierbij een rol spelen. Het is echter niet hun primaire functie.

 • De Viola kan regelmatig worden gesnoeid om dode bloemen en zieke bladeren te verwijderen. Dit stimuleert de groei van nieuwe bloemen en zorgt ervoor dat de plant er gezond en verzorgd uitziet. Snoei de plant in het voorjaar en de zomer voor optimale bloei.

  De Viola 'Alpha Outback Fire' houdt van regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef indien mogelijk water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te drassig. Een speciale potgrond voor bloeiende planten is aan te raden voor optimale groei en bloei.

  De bodemkwaliteit voor tuinplanten moet goed doorlatend en licht zuur tot neutraal zijn. Zorg voor een goede structuur en voldoende voedingsstoffen in de bodem. Meng organisch materiaal zoals compost of bladaarde voor een gezonde groei.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Outback Fire' heeft een voorkeur voor een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd wateroverlast. Deze plant is geschikt voor in borders, perken en potten.

  Tuinplanten zoals viooltjes kunnen gevoelig zijn voor vorst. Om ze te beschermen in de winter, kunt u een laag mulch aanbrengen rond de planten of ze bedekken met een doek of stro. Zorg er ook voor dat de planten voldoende vochtig blijven tijdens koude perioden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant elke 4-6 weken tijdens het groeiseizoen.

  Tuinplanten zoals de Viola hebben in het voorjaar en de zomer regelmatig bemesting nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik bij voorkeur een meststof die speciaal is ontwikkeld voor bloeiende planten, en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Bemest de planten in de groeiperiode ongeveer eens in de twee weken voor het beste resultaat.

  Mulchen wordt aanbevolen voor tuinplanten omdat het de grond bedekt en helpt vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Het kan gemaakt worden van organisch materiaal zoals houtsnippers, bladeren of compost en moet elk seizoen worden vernieuwd om de planten te helpen gedijen.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Outback Fire' heeft graag een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met organische materialen of kalk. Een te zure bodem kan de groei en bloei van de plant negatief beïnvloeden.

  Voor het bestrijden van ongedierte bij Tuinplanten zoals Viola, kunt u gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals aaltjes, roofmijten of nematoden. Ook regelmatig controleren op plagen en handmatig verwijderen kan effectief zijn. Vermijd het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen om de biodiversiteit en het milieu te beschermen.

 • Omschrijving

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Outback Fire' is een compacte en rijkbloeiende vioolvariëteit met opvallende en feloranje bloemen. Deze plant groeit laag bij de grond en vormt een mooi tapijt van bloemen in de tuin of in een bloembak. De bloemen hebben een warme en levendige uitstraling en trekken vlinders en bijen aan. 'Alpha Outback Fire' gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw en heeft een goed doorlatende bodem nodig. Een kleurrijke en vrolijke toevoeging aan elke tuin of terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.