Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Blue Blotch

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Blue Blotch er en lille blomstrende plante med iøjnefaldende blå blomster med hvide pletter. Det er en kompakt plante, der er velegnet til bede, containere og hængekurve. Blomsterne blomstrer rigeligt i løbet af forår og sommer. Denne plante tiltrækker sommerfugle og bier og er let at vedligeholde. Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Blue Blotch tilføjer et festligt og farverigt touch til enhver have eller altan.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Blue Blotch er ikke stedsegrøn. Det er en årlig plante, der normalt blomstrer om foråret og sommeren og derefter dør om efteråret. Det anbefales derfor at plante planten igen hvert år for blomstring.

  Denne plante er hårdfør ned til ca. -10 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod hård frost om vinteren. Om foråret vil planten skyde igen og vokse.

  Ja, Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Blue Blotch er let at vedligeholde. Det er en stærk og sund plante, der kræver minimal pleje. Det er et perfekt valg for nybegynder havefolk.

  Af Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Blue Blotch kræver cirka 20-30 cm plads at vokse og udvikle sig. Det er vigtigt at give tilstrækkelig plads, så planten kan blive sund og stærk. Sørg derfor for at have tilstrækkelig afstand mellem denne plante og andre haveplanter.

  Haveplanter som Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Blue Blotch vokser generelt bedst i fuld sol eller let skygge. For mørk skygge kan hæmme plantens vækst. Det anbefales derfor at placere planten et solrigt sted for optimal vækst.

  Haveplanter som disse har generelt brug for vand en til to gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men også ikke overdrive med vandgivning for at undgå rodrot. Det anbefales at kontrollere jorden regelmæssigt og kun give vand, når det er nødvendigt.

  Ja, blomsterne af denne plante er attraktive for sommerfugle og bier. Det er et godt valg, hvis du gerne vil tiltrække disse insekter til din have. Det bidrager til en sund og afbalanceret biodiversitet i din have.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Blue Blotch er en populær og farverig haveplante, der tiltrækker bier og sommerfugle. Ved at tilbyde blomster og nektar bidrager denne plante til biodiversiteten i haven. Det er derfor et godt valg for at støtte forskellige typer insekter.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Blue Blotch blomstrer fra marts til juni. Blomstringsperioden varer cirka 3 til 4 måneder.

  Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Blue Blotch kan godt tåle fuld sol. Det er en haveplante, der trives godt under solrige forhold. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, især i varmt vejr.

  Nej, denne plante er ikke spiselig og anbefales ikke til forbrug. Det er en dekorativ haveplante og ikke en fødevareafgrøde. Det frarådes at spise denne plante.

  Ja, mange havplanter har evnen til at dæmpe lyd med deres blade og stængler. Dette kan hjælpe med at reducere støjgener i området, hvor planten er placeret.

 • Planten kan regelmæssigt beskæres for at forlænge blomstringsperioden og fremme væksten. Fjern regelmæssigt døde blomster og blade for at holde planten sund. Beskær også grene, der bliver for lange eller har uønskede former.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Brug helst regnvand eller lunkent vand fra hanen.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Blue Blotch trives bedst i godt drænet pottemuld med en neutral surhedsgrad. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Giv planten regelmæssig gødning for at fremme en sund vækst.

  Denne plante trives bedst i veldrænet og næringsrig jord. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Undgå tung lerjord og tilsæt om nødvendigt kompost for ekstra næring.

  De Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Blue Blotch trives bedst på en solrig til halvskygget placering. Sørg for en veldrænet jord og undgå vandstagnation. Denne plante egner sig godt til brug i bede, krukker og hængekurve.

  Haveplanter som Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Blue Blotch kan have brug for beskyttelse mod frost om vinteren. Dette kan gøres ved at lægge muld rundt om planten eller dække planten til med fx et spindelvæv. Sørg for, at planten ikke står for vådt om vinteren, men heller ikke tørrer helt ud.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at forlænge blomstringen. Plant violen på et solrigt til halvskyggefuldt sted med veldrænet jord.

  For haveplanter er det vigtigt at gøde regelmæssigt i vækstsæsonen, helst med en generel gødning til blomstrende planter. Brug ikke en gødning med for meget kvælstof for at undgå overdreven bladvækst. Følg altid anvisningerne på emballagen for den korrekte dosering.

  Mulching er en god måde at dække jorden omkring planten og holde på fugtigheden. Det kan hjælpe med at reducere ukrudtets vækst og beskytte rødderne mod ekstreme temperaturer. Brug organisk materiale som blade, halm eller barkflis for det bedste resultat.

  Den ideelle jordens surhedsgrad for haveplanter ligger mellem 6 og 7 på pH-skalaen. En let sur til neutral jord sikrer optimal vækst og blomstring af planter. Det anbefales at teste jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med kalk eller kompost.

  Som haveplante er det vigtigt at udføre regelmæssige inspektioner for potentielle skadedyr som bladlus, snegle og larver. Brug om nødvendigt biologiske bekæmpelsesmidler eller naturlige fjender som mariehøns til at holde skadedyrene under kontrol. Sørg for at holde planten sund ved regelmæssigt at give vand og gødning, så den er mindre modtagelig for skadedyr.

 • Beskrivelse

  Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Blue Blotch er en lille blomstrende plante med iøjnefaldende blå blomster med hvide pletter. Det er en kompakt plante, der er velegnet til bede, containere og hængekurve. Blomsterne blomstrer rigeligt i løbet af forår og sommer. Denne plante tiltrækker sommerfugle og bier og er let at vedligeholde. Viola (Cornuta Grp) Evo Mini F1 Blue Blotch tilføjer et festligt og farverigt touch til enhver have eller altan.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.