Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Fire'

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Fire' is een vrolijke en kleurrijke vioolplant met opvallende rode en oranje bloemen. De bloemen hebben een gevulde vorm en bloeien van het vroege voorjaar tot het einde van de zomer. Deze plant staat bekend om zijn compacte groeiwijze en is perfect voor gebruik in borders, bloembakken en hanging baskets. 'Alpha Fire' gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Door regelmatig te verzorgen en te bemesten, zal deze plant een overvloed aan bloemen produceren en een prachtige toevoeging zijn aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Fire' is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een tuinplant die voornamelijk in het voorjaar en de zomer bloeit en vaak wordt gebruikt als borderplant of in hanging baskets.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5°C. Het is raadzaam om de plant te beschermen bij langdurige vorstperiodes. In de winter kan een laagje mulch helpen de plant te beschermen tegen de kou.

  Ja, Viola's zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden planten. Ze hebben regelmatig water en zonlicht nodig, maar verdragen ook wat schaduw. Daarnaast hebben ze af en toe wat voeding nodig voor een goede groei en bloei.

  De plant heeft ongeveer 15-20 cm ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en te bloeien. Houd ook rekening met de groeiruimte van andere planten in de omgeving.

  Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Fire' groeit het beste in de volle zon, met minimaal 6 uur direct zonlicht per dag. In de schaduw zal de plant minder bloemen produceren en mogelijk zwakker groeien. Het is aan te raden om deze plant op een zonnige locatie te plaatsen voor optimale groei.

  De Viola plant heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, maar dit kan variëren afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die ze produceert. Het is een goede keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken en ondersteunen.

  Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Fire' draagt bij aan de biodiversiteit door bijen, vlinders en andere bestuivers aan te trekken. Het is een kleurrijke en bloeiende plant die helpt om de tuin aantrekkelijker te maken voor verschillende diersoorten. Het zorgt voor een gevarieerde en levendige tuinomgeving.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Fire' bloeit meestal van maart tot en met juni. De bloeiperiode kan ongeveer 2 tot 3 maanden duren.

  Ja, deze plant kan over het algemeen goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens hete zomerdagen. De plant heeft behoefte aan een goed doorlatende grond om te voorkomen dat de wortels te nat worden.

  Nee, de bloemen van de Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Fire' zijn niet eetbaar. Het is belangrijk om enkel voedselplanten te consumeren en voorzichtig te zijn met het eten van bloemen die niet specifiek gekweekt zijn voor consumptie.

  Ja, de plant Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Fire' heeft een geluidsdempende werking. Planten in het algemeen kunnen geluid absorberen en daardoor helpen met het verminderen van geluidsoverlast. Het plaatsen van planten in de tuin kan dus een positief effect hebben op geluidsdemping.

 • Om de plant gezond te houden, is het aan te raden om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen door deze af te knippen. Verwijder ook eventueel verwelkte bladeren om nieuwe groei te bevorderen. Snoei ook lange, slungelige scheuten om de plant compact en bossig te houden.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Fire' heeft regelmatig water nodig, maar moet niet te nat staan. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar vermijd wateroverlast. Geef bij voorkeur water aan de voet van de plant en niet op de bladeren om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond rijk is aan voedingsstoffen en plaats de plant op een zonnige tot halfschaduwrijke locatie. Gebruik bij voorkeur een pot met drainagegaten om wateroverlast te voorkomen.

  De bodemkwaliteit voor Tuinplanten moet goed doorlatend en lichtvochtig zijn. Zorg ervoor dat de grond vruchtbaar is en voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei. Het is ook belangrijk dat de pH-waarde van de bodem neutraal tot licht zuur is.

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Fire' gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Het is belangrijk dat de grond goed gedraineerd is en niet te nat wordt. Deze plant kan zowel in de volle grond als in potten geplant worden.

  Tijdens de winter kan het nuttig zijn om de plant te beschermen tegen vorst met behulp van een laag mulch of bladeren. Zorg ervoor dat de grond rond de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Bemesting kan het beste doorgevoerd worden in het voorjaar om de plant gezond te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Ze houden van een zonnige of halfschaduwrijke plek in de tuin.

  Tuinplanten zoals deze hebben regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te bloeien. Gebruik een evenwichtige meststof en volg de instructies op de verpakking voor de beste resultaten. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest die u gebruikt.

  Mulchen is gunstig voor planten in de tuin omdat het helpt bij het vasthouden van vocht in de grond, het onderdrukken van onkruidgroei en het reguleren van de bodemtemperatuur. Het is belangrijk om organische mulch te gebruiken, zoals boomschors of compost, en deze rondom de plant aan te brengen zonder de stengels te bedekken. Het is raadzaam om de mulchlaag regelmatig te vervangen om de gezondheid van de plant te behouden.

  Tuinplanten zoals Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Fire' gedijen het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH, tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en goed gedraineerd is voor een gezonde groei en bloei. Het regelmatig testen van de zuurgraad van de bodem kan helpen bij het handhaven van de ideale omgeving voor de plant.

  Kruipend ongedierte zoals slakken kunnen worden bestreden door biologische bestrijdingsmiddelen te gebruiken of door barrières zoals koperen banden te plaatsen rondom de plant. Bladluizen kunnen worden bestreden door ze weg te spoelen met water of met natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Planten regelmatig controleren op tekenen van ziekten en plagen kan helpen om snel in te grijpen en verdere schade te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Viola (Wittrockiana Grp) 'Alpha Fire' is een vrolijke en kleurrijke vioolplant met opvallende rode en oranje bloemen. De bloemen hebben een gevulde vorm en bloeien van het vroege voorjaar tot het einde van de zomer. Deze plant staat bekend om zijn compacte groeiwijze en is perfect voor gebruik in borders, bloembakken en hanging baskets. 'Alpha Fire' gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Door regelmatig te verzorgen en te bemesten, zal deze plant een overvloed aan bloemen produceren en een prachtige toevoeging zijn aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.