Viola (Wittrockiana Grp) 'Frizzle Sizzle Burgundy'

Viola (Wittrockiana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola 'Frizzle Sizzle Burgundy' is een kleine bloeiende plant met opvallende donkerpaarse bloemen. De bloemen hebben een golvende rand, wat een speels en uniek effect geeft. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende het voorjaar en de zomer, en trekt daarmee vlinders en bijen aan. De 'Frizzle Sizzle Burgundy' gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw en heeft goed doorlatende grond nodig. Deze plant is uitermate geschikt voor borders, bloembakken en hanging baskets.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Viola (Wittrockiana Grp) 'Frizzle Sizzle Burgundy' is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die meestal bloeit in het voorjaar en de zomer. Het is aan te raden om in het najaar nieuwe exemplaren te planten.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. Planten in potten kunnen het beste naar een beschutte plek worden verplaatst.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Daarnaast is het goed om oude bloemen te verwijderen om de bloei te stimuleren.

  Voor deze plant is een ruimte nodig van ongeveer 20-30 cm tussen elke plant. Zorg ervoor dat de plant genoeg ruimte heeft om zich te verspreiden en goed te groeien. Houd rekening met de volwassen grootte van de plant bij het bepalen van de plantafstand.

  Viola's in het algemeen groeien het beste in de zon of halfschaduw, maar ze kunnen ook in de schaduw groeien. Echter, ze zullen minder bloemen produceren in de schaduw en de kleuren zullen minder intens zijn. Het is daarom aan te raden om ze in de zon of halfschaduw te planten voor de beste groei.

  Geef de plant regelmatig water, ongeveer 2-3 keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Voorkom dat de plant uitdroogt tussen de gietbeurten door.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de kleur en geur van de bloemen. Dit maakt het een mooie toevoeging aan een tuin die biodiversiteit ondersteunt. Let wel op dat de plant geen bestrijdingsmiddelen bevat die schadelijk kunnen zijn voor deze insecten.

  Ja, door het aantrekken van bijen en vlinders draag je bij aan biodiversiteit in je tuin. Daarnaast zorgen de bloemen voor voedsel en schuilplaatsen voor kleine dieren. De plant kan dus zeker bijdragen aan biodiversiteit.

  Deze plant bloeit meestal van maart tot juni en de bloeiperiode kan enkele maanden duren. Het is een mooie toevoeging aan de tuin voor het vroege voorjaar en de vroege zomer.

  De Viola houdt van een plekje in de halfschaduw tot schaduw en kan niet goed tegen de volle zon. Het is aan te raden om de plant op een beschutte plek te zetten, met wat schaduw van bomen of andere planten. In de volle zon kan de Viola verbranden en verzwakken.

  Nee, de Viola (Wittrockiana Grp) 'Frizzle Sizzle Burgundy' is niet eetbaar. Het is niet veilig om deze plant te consumeren. Het wordt aanbevolen om alleen planten te eten die bekend staan als eetbaar voor menselijke consumptie.

  Ja, Viola's kunnen geluidsdempend zijn vanwege hun bladeren en bloemen die geluidsgolven absorberen en reflecteren. Het effect is echter minimaal en zal geen significant geluiddempend effect hebben in vergelijking met specifieke geluidsisolerende materialen.

 • Je kunt de plant terugsnoeien na de bloei om de vorm en gezondheid te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen regelmatig. Je kunt de plant ook licht bijsnoeien om de groei te stimuleren.

  De Viola 'Frizzle Sizzle Burgundy' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig, maar niet doorweekt is. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen, maar ook niet te laten verdrinken.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Het is aan te raden om jaarlijks de potgrond te vervangen om de gezondheid van de plant te behouden.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een neutrale pH-waarde heeft. Zorg voor een goede waterafvoer om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd wateroverlast. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  De Viola is bestand tegen lichte vorst, maar het is raadzaam om de plant te beschermen tegen strenge vorst. Dit kan worden gedaan door de plant af te dekken met een laag mulch of bladeren. Het is ook mogelijk om de plant in een pot te verplaatsen naar een beschutte locatie tijdens de winter.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze viooltjes kunnen in het voorjaar en de zomer elke twee weken worden bemest met een algemene plantenvoeding. Gebruik een vloeibare meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat de meststof goed wordt opgenomen door de plant door deze te verdunnen en gelijkmatig over de potgrond te verdelen.

  Mulchen is belangrijk voor de verzorging van Tuinplanten, het helpt de wortels vocht vast te houden en beschermt tegen vorst. Kies een organische mulch zoals compost of boomschors om onkruid te onderdrukken en voedingsstoffen toe te voegen aan de bodem. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar vermijd direct contact met de stengels om rotten te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten, waaronder de Viola (Wittrockiana Grp) 'Frizzle Sizzle Burgundy', ligt tussen de pH-waarde van 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van de planten belemmeren.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten kunnen natuurlijke methoden worden toegepast, zoals het gebruik van tuinroofdieren zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen, het planten van geurige kruiden zoals lavendel en basilicum, en het regelmatig controleren van de planten op tekenen van plaaginsecten. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen wordt afgeraden, omdat dit schadelijk kan zijn voor nuttige insecten en het milieu. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen, zoals het goed verzorgen van de planten en het handmatig verwijderen van plaaginsecten.

 • Omschrijving

  De Viola 'Frizzle Sizzle Burgundy' is een kleine bloeiende plant met opvallende donkerpaarse bloemen. De bloemen hebben een golvende rand, wat een speels en uniek effect geeft. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende het voorjaar en de zomer, en trekt daarmee vlinders en bijen aan. De 'Frizzle Sizzle Burgundy' gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw en heeft goed doorlatende grond nodig. Deze plant is uitermate geschikt voor borders, bloembakken en hanging baskets.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.