Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Apricot Peachshades'

Primula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Primula 'Cairo Apricot Peachshades' is een kleurrijke en bloeiende vaste plant met prachtige abrikooskleurige en perzikkleurige bloemen. Deze Primula behoort tot de Acaulis groep, wat betekent dat het een compacte groei heeft en laag bij de grond blijft. Het blad van de plant is groen en vormt een mooi contrast met de bloemen. Deze Primula houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Ideaal voor het opvrolijken van borders, rotstuinen en bloembakken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Apricot Peachshades' is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een tuinplant die in de lente en zomer bloeit met prachtige bloemen in abrikoos en perzikkleuren. Het is belangrijk om de plant na de bloei terug te snoeien om de groei te stimuleren.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met bladeren of stro.

  "Ja, Primula's zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden. Ze houden van een lichte standplaats en regelmatig water geven. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren."

  Primula heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om zich goed te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Houd bij het planten ook rekening met de groeisnelheid van de Primula.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Apricot Peachshades' groeit het beste in de halfschaduw tot volle schaduw. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen fel zonlicht, vooral tijdens de heetste uren van de dag. De bloemen zullen gedijen in een schaduwrijke omgeving met voldoende vocht en goede luchtcirculatie.

  Je hebt ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht en temperatuur. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is ook belangrijk om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, Primula's hebben de eigenschap om vlinders en bijen aan te trekken vanwege hun kleurrijke bloemen en nectarproductie. Het is een aanwinst voor elke tuin die wil bijdragen aan de biodiversiteit.

  Primula's trekken bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Ze zorgen voor bestuiving en helpen zo de planten rondom zich te groeien en bloeien. Het zijn dus zeker goede planten voor biodiversiteit.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden maart, april en mei en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken. De bloemen hebben mooie tinten van abrikoos en perzik.

  Ja, Primula's kunnen goed gedijen in de volle zon, maar ze hebben ook wat schaduw nodig tijdens het heetste deel van de dag. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven om uitdroging te voorkomen. Geef de planten ook regelmatig voeding om ze gezond en sterk te houden.

  Nee, Primula's zoals de Cairo Apricot Peachshades zijn niet eetbaar en kunnen giftig zijn voor mensen en dieren. Het wordt niet aangeraden om deze planten te consumeren. Het is belangrijk om tuinplanten te identificeren voordat ze worden gegeten.

  Ja, de Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Apricot Peachshades' heeft de eigenschap om geluid te dempen dankzij de dichte bebladering en de structuur van de bladeren. Dit maakt de plant een goede keuze voor het verminderen van geluidsoverlast in de tuin.

 • Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Apricot Peachshades' hoeft niet gesnoeid te worden. Eventuele dode bladeren of bloemstelen kunnen na de bloei worden verwijderd. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te bemesten voor een gezonde groei.

  Houd de grond altijd licht vochtig, maar voorkom dat de wortels in drassige grond staan. Geef deze plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes, maar vermijd dat de grond uitdroogt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om te voorkomen dat het blad nat wordt.

  Deze plant gedijt het beste in vochtige potgrond met goede drainage om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren op vochtigheid en indien nodig water te geven. Een lichte bemesting in het groeiseizoen kan de bloei bevorderen.

  De primula gedijt het best in goed doorlatende en vochtige grond. Zorg voor een humusrijke bodem en vermijd te natte of te droge grond. Voeg indien nodig compost of mest toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Apricot Peachshades' gedijt het beste op een plek in de halfschaduw tot volle schaduw. Zorg voor een vochtige en goed doorlatende grond om de plant gezond te houden. Bescherm de plant tegen felle middagzon en vorst.

  Tuinplanten zoals Primula hebben meestal niet veel winterbescherming nodig, maar het kan handig zijn om mulch rond de planten aan te brengen en ze te beschermen tegen harde wind. In koude klimaten is het raadzaam om de planten te bedekken met vliesdoek of een lichte strooilaag om ze te beschermen tegen vorst. Het is belangrijk om de planten regelmatig te controleren en eventuele beschadigde delen te verwijderen.

  Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat. Geef de plant regelmatig voeding met een meststof voor bloeiende planten. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei en bloei te stimuleren.

  Voor tuinplanten zoals deze primula's is regelmatige bemesting belangrijk om een gezonde groei en bloei te bevorderen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Bemest de planten in het voorjaar en eventueel nog eens na de eerste bloei om de hele zomer van mooie bloemen te genieten.

  Het is raadzaam om rondom de plant mulch aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te remmen. Gebruik bij voorkeur organische mulch, zoals bladeren of compost, voor een natuurlijke voedingsbron voor de plant. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om verstikking te voorkomen.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Apricot Peachshades' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze tuinplant. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te drassig.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Apricot Peachshades' kunt u gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum. Ook regelmatig controleren op ongedierte en plagen kan helpen bij het voorkomen van schade aan de plant. Een goede hygiëne in de tuin, zoals het regelmatig verwijderen van dode bladeren, kan ook bijdragen aan het verminderen van ongedierte.

 • Omschrijving

  De Primula 'Cairo Apricot Peachshades' is een kleurrijke en bloeiende vaste plant met prachtige abrikooskleurige en perzikkleurige bloemen. Deze Primula behoort tot de Acaulis groep, wat betekent dat het een compacte groei heeft en laag bij de grond blijft. Het blad van de plant is groen en vormt een mooi contrast met de bloemen. Deze Primula houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Ideaal voor het opvrolijken van borders, rotstuinen en bloembakken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.