Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Blue'

Primula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Primula 'Cairo Blue' is een compacte en langbloeiende plant die behoort tot de Acaulis groep. Deze plant heeft schattige blauwe bloemen die mooi contrasteren met het frisgroene blad. 'Cairo Blue' gedijt het best in vochtige, goed doorlatende grond en houdt van een plekje in de halfschaduw. Deze Primula is ideaal voor het opfleuren van borders, rotstuinen of in potten op het terras. De bloemen trekken ook vlinders en bijen aan, wat zorgt voor extra leven in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Blue' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn blad in de winter en bloeit in het voorjaar. Het is een populaire keuze voor in de tuin vanwege de kleurrijke bloemen.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Blue' is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst om de bloei te bevorderen. De plant zal in het voorjaar weer opnieuw gaan bloeien.

  Ja, de Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Blue' is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en ervoor te zorgen dat hij voldoende licht en vocht krijgt. Daarnaast kan het nuttig zijn om de uitgebloeide bloemen te verwijderen om de groei te bevorderen.

  Je hebt ongeveer 20 centimeter ruimte nodig om deze plant te laten groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te ademen en te bloeien. Plant ze op een afstand van ongeveer 15-20 centimeter van elkaar voor een mooie uitstraling in de tuin.

  Ja, Primula's groeien goed in de schaduw en hebben zelfs de voorkeur voor een koelere en vochtige omgeving. De plant bloeit het beste in halfschaduw of schaduwrijke plekken in de tuin. Geef deze plant regelmatig water om de grond vochtig te houden.

  De Primula heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden de grond vochtig te houden door ongeveer 1-2 keer per week water te geven. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, want dit kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen met nectar en kleurrijke bloembladeren. Het trekt insecten aan die helpen bij bestuiving en bevorderen van biodiversiteit in de tuin. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om de populatie van deze nuttige bestuivers te stimuleren.

  Tuinplanten zoals Primula's dragen bij aan de biodiversiteit door insecten aan te trekken met hun bloemen en nectar. Ze bieden een bron van voedsel en beschutting voor verschillende soorten dieren in de tuin. Het is belangrijk om een diversiteit aan planten aan te planten om de biodiversiteit te bevorderen.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Blue' bloeit meestal van maart tot en met mei en de bloeiperiode duurt 4 tot 6 weken.

  De Primula houdt van een plekje in de halfschaduw tot schaduw, maar kan ook enkele uren direct zonlicht verdragen. Het is echter belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer deze in de volle zon staat om uitdroging te voorkomen. Het beste is om de plant te beschermen tegen de heetste uren van de dag wanneer deze in de volle zon staat.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en kan maagklachten veroorzaken bij consumptie. Het wordt aangeraden om deze plant niet inwendig te gebruiken.

  Ja, als tuinplant kan ik helpen om geluid te dempen door middel van mijn bladeren en bodembedekkende eigenschappen. Dit kan bijdragen aan een rustiger omgeving in uw tuin.

 • Je kunt de uitgebloeide bloemen en dode bladeren wegknippen om de plant er verzorgd uit te laten zien. Doe dit voorzichtig om nieuwe groei niet te beschadigen. Snoei de plant in het voorjaar terug tot net boven de grond om de bloei te stimuleren.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te drassig wordt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  Primula's houden van goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een speciale potgrond voor bloeiende planten voor een optimale groei en bloei.

  Primula's gedijen het best in goed doorlatende, vochtige grond met een neutrale zuurtegraad. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en regelmatig wordt bemest om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Vermijd stagnerend water en kies een locatie met voldoende zonlicht voor optimale bloei.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Blue' gedijt het best op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een vochtige, goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen felle middagzon.

  Het is belangrijk om de plant in de winter te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een laag mulch aan te brengen rond de wortels. Zorg er ook voor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst begint. Daarnaast kan het helpen om de plant te beschermen met tuinvlies of een winterhoes.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals Primula hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof met een gebalanceerde samenstelling om de planten te voorzien van voldoende voedingsstoffen. Bemest in het voorjaar en de zomer volgens de instructies op de verpakking.

  Het is aan te raden om de plant te voorzien van een laag mulch rond de basis om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals compost, bladeren of houtsnippers. Het is belangrijk om de mulchlaag regelmatig te vervangen om de luchtcirculatie rond de plant te behouden.

  De Tuinplanten hebben over het algemeen een voorkeur voor neutrale tot zure bodems. Het is daarom belangrijk dat de zuurgraad van de bodem voor deze planten tussen de pH 5,5 en 7 ligt. Het regelmatig testen en aanpassen van de pH-waarde van de bodem kan bijdragen aan de gezonde groei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals Primula (Acaulis Grp) 'Cairo Blue', is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren op tekenen van plagen zoals bladluizen, spintmijten of slakken. Handmatig verwijderen van ongedierte kan helpen om de plaag onder controle te houden. Daarnaast kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen worden ingezet als biologische bestrijdingsmiddelen.

 • Omschrijving

  De Primula 'Cairo Blue' is een compacte en langbloeiende plant die behoort tot de Acaulis groep. Deze plant heeft schattige blauwe bloemen die mooi contrasteren met het frisgroene blad. 'Cairo Blue' gedijt het best in vochtige, goed doorlatende grond en houdt van een plekje in de halfschaduw. Deze Primula is ideaal voor het opfleuren van borders, rotstuinen of in potten op het terras. De bloemen trekken ook vlinders en bijen aan, wat zorgt voor extra leven in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.