Primula (Acaulis Grp) 'Cairo White'

Primula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Primula (Acaulis Grp) 'Cairo White' er en kompakt og lavtvoksende flerårig plante med skinnende mørkegrønne blade. Denne plante producerer iøjnefaldende hvide blomster med en gul midte tidligt på foråret. Blomsterne vokser i tætte klaser over bladene og tiltrækker sommerfugle og bier. 'Cairo White' trives bedst i fugtig, veldrænet jord og foretrækker en placering i halvskygge. Det er en ideel plante til bede, stenbede og containere.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Primula (Acaulis Grp) 'Cairo White' er ikke stedsegrøn. Denne plante mister sit løv om vinteren og kommer igen om foråret. Det er en populær haveplante til bede eller potter.

  Denne haveplante er hårdfør ned til ca. -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod hård frost. Det er et godt valg til haven i tempererede klimaer.

  Ja, Primula er en let plante at passe. Denne plante kræver kun grundlæggende pleje og trives godt under de fleste haveforhold. Det er en stærk og robust haveplante, der ikke kræver særlig meget opmærksomhed.

  For en primula har du brug for cirka 15-20 cm plads i jorden for at kunne vokse ordentligt. Sørg for tilstrækkelig afstand mellem planterne, så de kan sprede sig godt. Tag højde for plantens højde og bredde, når du bestemmer planteaflstanden.

  Primula (Acaulis Grp) 'Cairo White' trives bedst i halvskygge til skygge. Det er vigtigt at beskytte planten mod for meget direkte sollys, især i de varme sommermåneder. I skyggen vil planten trives sundt og lykkeligt.

  Primula (Acaulis Grp) 'Cairo White' kræver regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det anbefales at holde jorden let fugtig og ikke lade planten udtørre. Generelt kræver denne plante vand 1-2 gange om ugen.

  Ja, Primula (Acaulis Grp) 'Cairo White' tiltrækker sommerfugle og bier på grund af blomsterne, der producerer nektar. Det er en smuk tilføjelse til en have, der ønsker at tiltrække vilde dyr som sommerfugle og bier. Det er et godt valg til en have, der ønsker at fremme biodiversitet.

  Primula (Acaulis Grp) 'Cairo White' er et velkomment tilføjelse til en have, fordi den tiltrækker bier og sommerfugle med sine smukke blomster. Det bidrager til en mangfoldighed af blomster og planter, hvilket er gavnligt for biodiversiteten i haven. Derudover kan den også beskytte andre planter mod skadedyr og sygdomme.

  Primula (Acaulis Grp) 'Cairo White' blomstrer normalt i marts og april månederne. Blomstringsperioden for denne plante varer cirka 3 til 4 uger.

  Primula (Acaulis Gruppe) 'Cairo White' trives bedst i halvskygge eller skygge. For meget direkte sollys kan beskadige og forbrænde planten. Derfor anbefales det at placere planten et beskyttet sted, hvor den får lidt skygge.

  Nej, Primula (Acaulis Grp) 'Cairo White' er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante og ikke egnet til forbrug. Det anbefales derfor ikke at spise denne plante.

  Ja, generelt set har planter en lyddæmpende effekt på grund af deres blade og stængler, der kan absorbere lydbølger. Planter kan bidrage til at reducere baggrundsstøj i et rum. Det afhænger dog af den specifikke plante og den omgivelse, den er placeret i.

 • Primulaen kræver ikke specifik beskæring. Fjern kun døde blade og blomster for at holde planten sund. Efter blomstringen kan du eventuelt klippe blomsterstilke for at give planten et ryddeligt udseende.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at planten står med rødderne i vand. Vand helst ved plantens base for at undgå skimmeldannelse.

  For Primula planten er det vigtigt at vokse i fugtig pottemuld, der er godt drænet. Det anbefales at holde jorden regelmæssigt fugtig, men ikke soppende. Brug pottemuld, der er egnet til haveplanter for at holde Primulaen sund.

  Primula (Acaulis Grp) 'Cairo White' trives bedst i fugtig, veldrænet jord. Sørg for, at jorden er rig på organisk materiale og let sur til neutral. Undgå tunge og kompakte jordarter, der kan holde på vand.

  Planten trives bedst på et sted i halvskygge til skygge. Det er vigtigt, at jorden er godt fugtig og god til at lede vandet væk. Sørg derfor for, at planten ikke står et alt for tørt sted.

  Det anbefales at beskytte denne plante mod frost om vinteren ved at tilføje muld eller blade omkring basen. Derudover kan et lag halm eller fiberdug hjælpe med at holde planten varm. Sørg også for, at planten står et beskyttet sted for at minimere risikoen for frostskader.

  Primula trives bedst i fugtig, veldrænet jord og bør placeres bedst på et sted i halvskygge. Sørg for at vande planten regelmæssigt, især i tørre perioder, og fjern visne blomster for at stimulere blomstringen. Derudover kan de beskæres tilbage efter blomstring for at holde planten sund.

  Primulaen elsker en næringsrig jord og kan gødes en gang om måneden i vækstperioden. Brug en organisk gødning egnet til blomstrende planter for at stimulere vækst og blomstring. Overgødning kan føre til overdreven vækst af blade og reduceret blomstring.

  Det er vigtigt at dække jorden omkring planten med mulch for at holde på fugt og reducere ukrudt. Et lag på 5-8 cm organisk materiale såsom kompost eller træflis er ideelt. Sørg for at mulchen ikke lægges direkte op mod plantens stængler.

  Disse planter foretrækker en sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 7. En for sur jord kan korrigeres ved at tilføje kalk, hvis nødvendigt. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt for at sikre optimal vækst af planterne.

  Det er vigtigt at kontrollere planten regelmæssigt for lus og snegle, da de kan være skadelige for Primula. Brug om nødvendigt naturlige bekæmpelsesmidler som sæbevand eller kiselgur for at fjerne skadedyr. Det anbefales også at pleje planten godt og undgå, at den forbliver våd for længe, da dette kan forårsage svampeinfektioner.

 • Beskrivelse

  Primula (Acaulis Grp) 'Cairo White' er en kompakt og lavtvoksende flerårig plante med skinnende mørkegrønne blade. Denne plante producerer iøjnefaldende hvide blomster med en gul midte tidligt på foråret. Blomsterne vokser i tætte klaser over bladene og tiltrækker sommerfugle og bier. 'Cairo White' trives bedst i fugtig, veldrænet jord og foretrækker en placering i halvskygge. Det er en ideel plante til bede, stenbede og containere.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.