Primula (Acaulis Grp) 'Salome Cream Yellow'

Primula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

'Primula (Acaulis Grp) 'Salome Cream Yellow' is een compacte plant met crèmekleurige bloemen en een vleugje geel in het midden. De bloemen bloeien in het vroege voorjaar en trekken bijen en vlinders aan. Het blad is donkergroen en vormt een mooi contrast met de bloemen. Deze Primula is geschikt voor rotstuinen, borders en als potplant. Zorg voor een vochtige, goed doorlatende grond en een standplaats in de halfschaduw voor een optimale groei en bloei.'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Primula (Acaulis Grp) 'Salome Cream Yellow' is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een vaste plant die in het voorjaar weer nieuwe bladeren zal laten groeien. De plant behoort tot de Tuinplanten.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens vorstperiodes te beschermen. Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen wat bescherming nodig in de winter.

  Primula (Acaulis Grp) 'Salome Cream Yellow' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is een sterke en gezonde plant die weinig verzorging nodig heeft. Zolang de plant voldoende water en licht krijgt, zal hij goed gedijen.

  Primula planten hebben behoefte aan ongeveer 15-20 cm ruimte om te groeien en zich te verspreiden. Zorg voor voldoende ruimte tussen elke plant om luchtcirculatie te bevorderen en schimmelziekten te voorkomen. Overbevolking kan leiden tot slechte groei en bloei.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Salome Cream Yellow' doet het over het algemeen goed in de schaduw, maar houd er rekening mee dat de bloei mogelijk minder uitbundig kan zijn. Zorg voor voldoende vochtige grond en bescherm de plant tegen felle middagzon. De plant kan ook in halfschaduw groeien.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Salome Cream Yellow' heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden door ongeveer één keer per week water te geven. Houdt de grond vochtig, maar niet doorweekt.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de rijke nectar die ze produceren. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor het bevorderen van de biodiversiteit.

  Primula's zijn belangrijk voor de biodiversiteit omdat ze bestuivers aantrekken, zoals bijen en hommels. Ze dragen bij aan de voedselvoorziening en voortplanting van deze insecten. Daarnaast zorgen ze voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin en kunnen helpen bij het versterken van de natuurlijke balans.

  De Primula bloeit in de maanden maart tot en met mei en de bloei duurt ongeveer 3 tot 4 weken.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Salome Cream Yellow' kan niet goed tegen de volle zon en heeft liever een plekje in de halfschaduw. De plant kan last krijgen van verbranding als hij te lang in de felle zon staat. Het is daarom aan te raden om de plant te beschermen tegen direct zonlicht.

  Nee, de Primula plant is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt vanwege de kleurrijke bloemen die het produceert. De plant is niet bedoeld voor consumptie.

  Ja, Primula's hebben grote bladeren die geluidsgolven kunnen absorberen en helpen om geluid te dempen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat planten niet zo effectief zijn als speciale geluidsdempende materialen. Over het algemeen kunnen planten bijdragen aan een rustiger omgeving.

 • De Primula plant hoeft niet gesnoeid te worden, aangezien deze van nature compact groeit en geen speciale snoei nodig heeft. Verwijder alleen dode of beschadigde bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Als de plant te groot wordt, kan deze na de bloei eventueel verjongd worden door de plant uit te dunnen.

  De Primula heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om rotting van de bladeren te voorkomen.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Salome Cream Yellow' gedijt het beste in vochtige potgrond die goed doorlatend is. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur is en geef de plant regelmatig water om uitdroging te voorkomen. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te voeden met meststoffen om de groei en bloei van de plant te bevorderen.

  De Primula houdt van een vochtige en goed doorlatende bodem. Zorg voor een lichtzure bodem met veel organisch materiaal. Vermijd te natte of te droge grond.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Salome Cream Yellow' gedijt het beste op een plek in de halfschaduw of schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en licht vochtig blijft. Bescherm de plant tegen felle zon en sterke wind.

  Tijdens de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld bladeren of stro over de plant te leggen. Zorg ervoor dat de grond goed waterdoorlatend is om te voorkomen dat de wortels bevriezen. Het is ook aan te raden om de plant op een beschutte plek te zetten, uit de wind.

  De Primula houdt van een vochtige bodem en een plekje in de halfschaduw tot schaduw. Verwijder uitgebloeide bloemen regelmatig om nieuwe bloei te stimuleren. In het voorjaar kan de plant wat extra voeding gebruiken voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals Primula hebben over het algemeen behoefte aan regelmatige bemesting gedurende het groeiseizoen. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Pas op dat je niet te veel bemest, aangezien dit schade aan de plant kan veroorzaken.

  Tuinplanten zoals 'Salome Cream Yellow' kunnen worden gemulcht met organisch materiaal zoals compost, bladeren of boomschors om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Mulch beschermt de wortels tegen kou en bevordert een gezonde groei van de plant. Het is belangrijk om de mulchlaag regelmatig te vernieuwen om de plant optimaal te laten gedijen.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Salome Cream Yellow' gedijt het best in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6 en 7.5. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen en eventueel aanpassen van de zuurgraad van de bodem kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op bladluizen en slakken, aangezien deze schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van de plant. Een natuurlijke manier om ongedierte te bestrijden is door bijvoorbeeld lieveheersbeestjes aan te trekken die bladluizen eten. Daarnaast kan het helpen om de plant af en toe te besproeien met een milde zeepoplossing om ongedierte te verwijderen.

 • Omschrijving

  'Primula (Acaulis Grp) 'Salome Cream Yellow' is een compacte plant met crèmekleurige bloemen en een vleugje geel in het midden. De bloemen bloeien in het vroege voorjaar en trekken bijen en vlinders aan. Het blad is donkergroen en vormt een mooi contrast met de bloemen. Deze Primula is geschikt voor rotstuinen, borders en als potplant. Zorg voor een vochtige, goed doorlatende grond en een standplaats in de halfschaduw voor een optimale groei en bloei.'

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.