Primula (Acaulis Grp) 'Salome Golden Yellow'

Primula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Primula 'Salome Golden Yellow' is een kleurrijke en opvallende voorjaarsbloeiende plant met heldergele bloemen. De bloemen hebben een zachtgele keel en contrasteren mooi met het donkergroene blad. De plant groeit compact en vormt dichte clusters van bloemen op korte stelen. Het is een winterharde plant die goed gedijt in vochtige, goed doorlatende grond. Primula 'Salome Golden Yellow' is ideaal voor borders, rotstuinen en als potplant op terrassen of balkons.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een vaste plant die in het voorjaar weer opnieuw begint te groeien. Het is belangrijk om de plant in de winter te beschermen tegen vorst.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om hem goed te beschermen tijdens strenge vorstperiodes. Het regelmatig afdekken met mulch kan helpen bij het beschermen van de wortels tegen vorstschade.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk te onderhouden. Het vereist regelmatig water geven en een plek met halfschaduw tot volle zon. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen.

  Primula's hebben ruimte nodig om te groeien en zich uit te breiden, dus plant ze op minimaal 20 cm afstand van elkaar. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en dat de plant voldoende zonlicht krijgt. Houd daarnaast rekening met de hoogte en breedte van de plant wanneer je deze plaatst in je tuin.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Salome Golden Yellow' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien. Plant de Primula op een plek waar hij voldoende zonlicht krijgt voor de beste resultaten.

  Primula's hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Over het algemeen is het aan te raden om de plant één tot twee keer per week water te geven.

  Ja, Primula's trekken vlinders en bijen aan vanwege hun heldere kleuren en zoete nectar. Deze planten zijn een waardevolle toevoeging aan een tuin om bestuivers aan te trekken.

  Ja, Primula's dragen bij aan de biodiversiteit door bijen en hommels aan te trekken met hun nectarrijke bloemen. Ze kunnen een aanvulling vormen op de biodiversiteit in tuinen en helpen bij de bestuiving van andere planten. Het is belangrijk om een diversiteit aan planten aan te bieden om de biodiversiteit te ondersteunen.

  Deze plant bloeit van maart tot mei en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 weken. Het is een overblijvende plant die jaar na jaar opnieuw bloeit in het voorjaar.

  Primula's kunnen goed gedijen in de volle zon, maar ze kunnen ook groeien in halfschaduw. Zorg ervoor dat ze voldoende water krijgen, vooral tijdens droge periodes. In de volle zon hebben ze mogelijk extra water nodig om uitdroging te voorkomen.

  Nee, de Primula 'Salome Golden Yellow' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn kleurrijke bloemen. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, als tuinplant heeft deze plant een beperkte geluidsdempende werking vanwege zijn bladeren en stelen. Echter, het effect is niet zo significant als bij specifieke geluidsdempende planten zoals bamboe of varens. Over het algemeen zijn grotere en dichtere planten beter in het dempen van geluid.

 • De Primula dient na de bloei te worden teruggesnoeid om de vorm en gezondheid van de plant te behouden. Verwijder uitgebloeide bloemstelen en eventueel zieke of beschadigde bladeren. Overmatig snoeien kan de groei belemmeren, dus wees voorzichtig met het terugsnoeien van de plant.

  Geef regelmatig water aan de Primula. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te voorkomen.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Salome Golden Yellow' heeft goede doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik eventueel een pot met gaten aan de onderkant voor een goede afwatering.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Salome Golden Yellow' gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft maar niet te nat. Vermijd zware kleigrond die water vasthoudt.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Salome Golden Yellow' gedijt het best op een standplaats in de halfschaduw of schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en vochtig blijft. Deze tuinplant kan goed groeien in borders, perken of potten.

  Het is raadzaam om in de winter de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld mulch of een tuinvlies te gebruiken. Vermijd dat de wortels bevriezen door de plant in een pot te zetten of door de grond rondom de plant te bedekken met bladeren. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht krijgt, maar vermijd dat de plant te nat staat in de winter.

  De Primula houdt van een vochtige, goed doorlatende grond en een plekje in de halfschaduw. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en geef de plant in het voorjaar een bemesting. In de winter kan het helpen om de plant af te dekken met bladeren of stro om vorstschade te voorkomen.

  Voor tuinplanten is het raadzaam om in het voorjaar organische mest te geven, zoals compost of mestkorrels. Let op dat de mest gelijkmatig wordt verdeeld rond de plant, vermijd direct contact met de bladeren om verbranding te voorkomen. Na het bemesten is het belangrijk om de plant goed water te geven.

  Door gebruik te maken van mulch rondom de plant kan de grond vocht vasthouden en worden onkruidgroei verminderd. Mulch helpt ook om de wortels van de plant te beschermen tegen extreme temperaturen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht tegen de stengels van de plant wordt aangebracht om verstikking te voorkomen.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Salome Golden Yellow' verlangt een neutrale tot zure bodem met een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,0. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen om de zuurgraad van de bodem te verbeteren.

  : Om ongedierte te voorkomen, is het belangrijk om de plant regelmatig te controleren op bladluizen en slakken. Door de plant regelmatig water te geven en ervoor te zorgen dat de grond goed doorlatend is, kan de plant gezond blijven en ongedierte voorkomen. Als er toch ongedierte aanwezig is, kan dit bestreden worden met biologische bestrijdingsmiddelen of huis-tuin-en-keukenmiddeltjes zoals knoflookspray.

 • Omschrijving

  Primula 'Salome Golden Yellow' is een kleurrijke en opvallende voorjaarsbloeiende plant met heldergele bloemen. De bloemen hebben een zachtgele keel en contrasteren mooi met het donkergroene blad. De plant groeit compact en vormt dichte clusters van bloemen op korte stelen. Het is een winterharde plant die goed gedijt in vochtige, goed doorlatende grond. Primula 'Salome Golden Yellow' is ideaal voor borders, rotstuinen en als potplant op terrassen of balkons.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.