Primula (Acaulis Grp) 'Salome Rose'

Primula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Primula 'Salome Rose' is een vaste plant met prachtige, roze bloemen die in het voorjaar bloeien. De bloemen hebben een opvallende kleur en bloeien in dichte trossen boven het groene blad. Deze Primula behoort tot de Acaulis Groep, wat betekent dat het een compacte groeiwijze heeft en laag bij de grond blijft. 'Salome Rose' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en doet het goed in borders of als bodembedekker. Het is een geliefde plant voor tuiniers vanwege zijn mooie bloemen en makkelijke verzorging.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Primula's verliezen hun blad in de winter. Het zijn bladverliezende planten die in het voorjaar weer nieuw blad vormen. Deze planten zijn dus niet groenblijvend.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is raadzaam om de plant te beschermen bij strenge vorst. Het is een ideale plant voor in de tuin.

  Ja, de Primula (Acaulis Grp) 'Salome Rose' is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden. Zorg voor voldoende water en een lichte standplaats, en verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode. Deze plant heeft niet veel speciale zorg nodig en is geschikt voor in de tuin.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Salome Rose' heeft ongeveer 20 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om gezond te blijven. Houd ook rekening met de groei van de plant in de toekomst.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Salome Rose' groeit het beste op een plek met halfschaduw tot schaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt, maar direct zonlicht kan schadelijk zijn. Zorg voor een beschutte plek in de tuin waar de plant kan gedijen.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Salome Rose' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden de grond licht vochtig te houden, maar niet drassig. Controleer regelmatig of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, Primula's zijn bekend als vlinder- en bijenlokkende planten vanwege hun kleurrijke bloemen en zoete nectar. Deze eigenschap maakt ze aantrekkelijk voor bestuivers in de tuin. In het geval van Primula 'Salome Rose', met zijn roze bloemen, zullen vlinders en bijen zeker aangetrokken worden.

  Ja, Primula's zijn goed voor de biodiversiteit omdat ze bijen en andere bestuivers aantrekken met hun bloemen. Ze zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin en bieden voedsel voor insecten. Doordat ze winterhard zijn, kunnen ze jaar na jaar opnieuw bloeien en bijdragen aan de diversiteit in de tuin.

  De Primula bloeit in de maanden maart, april en mei. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Salome Rose' kan over het algemeen goed tegen de volle zon, maar verdraagt ook lichte schaduw. Het is echter belangrijk om deze plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme periodes.

  Nee, de Primula planten zijn niet eetbaar en kunnen giftig zijn bij consumptie. Het wordt niet aanbevolen om deze planten te eten. Het is het beste om de planten en bloemen in de tuin alleen ter decoratie te gebruiken.

  Ja, de Primula (Acaulis Grp) 'Salome Rose' heeft geluidsdempende eigenschappen vanwege de dichte bladeren en bloemen. Het kan helpen om omgevingsgeluiden te verzachten in een tuin of op een terras.

 • Om volgend jaar weer van mooie bloemen te kunnen genieten, is het aan te raden om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen. Snoei dode of beschadigde bladeren en zorg ervoor dat de plant geen last heeft van te veel schaduw. Geef de plant voldoende ruimte om zich te kunnen ontwikkelen.

  De Primula moet regelmatig water krijgen, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Het is belangrijk om water te geven bij de wortels en niet op de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg voor een licht vochtige grond en vermijd wateroverlast. Geef de plant regelmatig voeding tijdens het groeiseizoen.

  De Primula houdt van een goed doorlatende grond die humusrijk en vochtig is. Zorg ervoor dat de bodem niet te droog is, maar vermijd tegelijkertijd dat deze waterlogged wordt. Een zure tot neutrale pH-waarde is ideaal voor de groei van deze plant.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Salome Rose' gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen felle middagzon. Ook houdt de plant van een vochtige, goed doorlatende grond.

  Om de winter goed door te komen, is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst. Dit kan door gebruik te maken van mulch, zoals bladeren of stro, rond de plant. Ook kan het helpen om de plant af te dekken met een vliesdoek of een speciale winterhoes.

  De Primula heeft regelmatig water nodig, vooral in droge periodes. Zorg voor goed doorlatende grond en voorkom dat de wortels te nat worden. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals deze kunnen jaarlijks worden bemest met een organische meststof in het voorjaar om de groei en bloei te bevorderen. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende planten om een gezonde en kleurrijke bloei te stimuleren. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en een verminderde bloei, dus volg de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Mulchen rondom de plant helpt om vocht vast te houden en het onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Het beste moment om te mulchen is in het voorjaar of najaar.

  De Primula (Acaulis Grp) 'Salome Rose' groeit het beste in een zure tot neutrale bodem met een pH van ongeveer 5,5 tot 7,0. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem voldoende vochtig is, maar ook goed doorlatend. Aanpassingen aan de bodem kunnen nodig zijn om de juiste zuurgraad te behouden.

  voor de bestrijding van ongedierte op tuinplanten, zoals de primula, kunnen natuurlijke oplossingen zoals het gebruik van roofdieren zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen worden ingezet. Ook is het mogelijk om een natuurlijke neemolie spray te gebruiken om ongedierte af te weren. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte en het handmatig verwijderen ervan is ook een effectieve methode.

 • Omschrijving

  Primula 'Salome Rose' is een vaste plant met prachtige, roze bloemen die in het voorjaar bloeien. De bloemen hebben een opvallende kleur en bloeien in dichte trossen boven het groene blad. Deze Primula behoort tot de Acaulis Groep, wat betekent dat het een compacte groeiwijze heeft en laag bij de grond blijft. 'Salome Rose' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en doet het goed in borders of als bodembedekker. Het is een geliefde plant voor tuiniers vanwege zijn mooie bloemen en makkelijke verzorging.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.