Rhododendron (Simsii Grp) 'Polarstern'

Rhododendron (Simsii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron (Simsii Grp) 'Polarstern' is een mooie en compacte groenblijvende struik die bloeit met prachtige witte bloemen met een geel hart in het voorjaar. De bloemen vormen grote trossen en zorgen voor een opvallende en sfeervolle uitstraling in de tuin. Deze plant gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en houdt van een plekje in de halfschaduw tot schaduw. Met zijn langzame groei en gemakkelijk onderhoud is de Rhododendron (Simsii Grp) 'Polarstern' een populaire keuze voor tuinen en borders. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, wat zorgt voor extra biodiversiteit in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Rhododendron plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Zorg voor regelmatig water geven, voldoende licht en af en toe wat plantenvoeding voor een gezonde groei. Het is echter belangrijk om de plant uit de felle zon te houden en hem regelmatig te controleren op plagen en ziekten.

  Ja, de Rhododendron (Simsii Grp) 'Polarstern' heeft veel licht nodig. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor optimale groei. Een raam op het zuiden of westen is ideaal.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Polarstern' heeft wekelijks water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je opnieuw water geeft.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en gedijt beter bij indirect licht. Felle zon kan de bladeren beschadigen en verbranden. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij geen direct zonlicht krijgt.

  Rhododendrons houden van een koele en vochtige omgeving, daarom geven ze de voorkeur aan temperaturen van 16-18°C. Ze gedijen het beste bij een lichte omgeving met indirect zonlicht. Hitte kan leiden tot verwelking van de bladeren en bloemen.

  De Rhododendron bloeit meestal in de maanden maart, april en mei. De bloei kan ongeveer 2 tot 4 weken duren.

  Ja, de Rhododendron plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het kan helpen giftige stoffen uit de lucht te filteren en de luchtkwaliteit te verbeteren in huis. Het is daarom een goede keuze voor een gezonder binnenklimaat.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor de beste groeiomstandigheden en helpt de plant gezond te houden. Zorg ook voor voldoende licht en luchtvochtigheid voor optimale groei.

 • Rhododendrons kunnen na de bloei gesnoeid worden om de vorm en grootte van de plant te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip bloemknoppen weg om de energie van de plant naar de groei te laten gaan. Snoei niet te diep in het oude hout, dit kan de bloei van de plant beïnvloeden.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Polarstern' heeft regelmatig water nodig. Houd de potgrond vochtig, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd dat de plant met natte voeten staat.

  De Rhododendron 'Polarstern' gedijt het beste in een zure potgrond die goed doorlatend is. Het is belangrijk dat de potgrond licht vochtig gehouden wordt, maar niet te nat. Een potgrond speciaal voor zuurminnende planten is ideaal voor de Rhododendron 'Polarstern'.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Polarstern' gedijt het beste in zure, goed doorlatende grond met een hoge organische stofgehalte. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet drassig. Het gebruik van een speciale rhododendronmeststof kan helpen bij het handhaven van de juiste bodemkwaliteit.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Zorg voor een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Verpot de plant indien nodig om de paar jaar in verse potgrond.

  Het is belangrijk om stof van de bladeren van deze plant te verwijderen door regelmatig af te nemen met een vochtige doek. Daarnaast kan het ook nuttig zijn om de plant af en toe te besproeien met water om de luchtvochtigheid te verhogen en stof te verwijderen. Vergeet niet af en toe de pot te controleren op ophoping van vuil en overtollig water.

  Deze plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Zet de plant op een lichte plek in huis, zoals bij een raam op het oosten of westen. Water de plant regelmatig en zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft.

  De beste temperatuur voor kamerplanten zoals de Rhododendron (Simsii Grp) 'Polarstern' ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van koude tocht en extremen in temperatuur. Zorg voor een constante en gematigde omgevingstemperatuur voor een optimale groei.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals Rhododendron (Simsii Grp) 'Polarstern' moet over het algemeen tussen de 50-60% liggen. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid regelmatig te controleren en indien nodig te verhogen door bijvoorbeeld een luchtbevochtiger te gebruiken. Te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren.

  Rhododendrons gedijen het beste in zure grond met een pH tussen 4.5 en 6.5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen door bijvoorbeeld turf toe te voegen. Dit zorgt ervoor dat de plant de juiste voedingsstoffen kan opnemen en gezond blijft.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Polarstern' kan het beste worden bemest met een speciale rhododendronmeststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium. Gebruik geen meststoffen met een te hoog stikstofgehalte, omdat dit de bloemknopvorming kan beïnvloeden. Bemest de plant in het voorjaar voordat de groeiperiode begint en in de zomermaanden.

 • Omschrijving

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Polarstern' is een mooie en compacte groenblijvende struik die bloeit met prachtige witte bloemen met een geel hart in het voorjaar. De bloemen vormen grote trossen en zorgen voor een opvallende en sfeervolle uitstraling in de tuin. Deze plant gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en houdt van een plekje in de halfschaduw tot schaduw. Met zijn langzame groei en gemakkelijk onderhoud is de Rhododendron (Simsii Grp) 'Polarstern' een populaire keuze voor tuinen en borders. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, wat zorgt voor extra biodiversiteit in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.