Rhododendron (Simsii Grp) 'Schneek?ningin'

Rhododendron (Simsii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron 'Schneekönigin' is een compacte groenblijvende struik met glanzende, donkergroene bladeren. In het voorjaar produceert deze plant prachtige helderwitte bloemen die een opvallend contrast vormen met het donkere blad. De bloemen hebben een licht geur en trekken vlinders en bijen aan. De 'Schneekönigin' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en een plekje in de halfschaduw. Deze rhododendron is een mooie toevoeging aan de tuin en zorgt voor kleur en leven in het voorjaar.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Rhododendrons hebben regelmatig water nodig, vochtige grond zonder dat de wortels in het water staan. Ze hebben baat bij regelmatig snoeien en regelmatig bemesten voor een gezonde groei. Over het algemeen worden Rhododendrons beschouwd als gemakkelijk te onderhouden planten.

  Ja, de Rhododendron houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant bij voorkeur voor een raam op het oosten of westen. Te weinig licht kan leiden tot weinig bloei en een minder gezonde plant.

  De Rhododendron heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar laat de grond niet uitdrogen tussen de gietbeurten door. Over het algemeen wordt aanbevolen om de plant wekelijks water te geven, afhankelijk van de omstandigheden in je huis. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig, maar niet doorweekt is.

  Rhododendron houdt van helder maar indirect licht en kan niet goed tegen felle zonnestralen. Het is daarom beter om de plant te beschermen tegen direct zonlicht. Echter, een beetje ochtendzon kan geen kwaad.

  Rhododendrons houden van koel en vochtig weer, dus ze kunnen niet goed tegen hoge temperaturen. Het is daarom het beste om ze op een koele en schaduwrijke plek te houden. Te veel warmte kan de plant beschadigen en leiden tot verwelking en uitdroging.

  Deze plant bloeit in de maanden maart, april en mei. De bloei kan gemiddeld 3 tot 4 weken duren.

  Ja, Rhododendrons zijn niet bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Het zijn voornamelijk decoratieve planten die zorgen voor een mooie toevoeging aan de ruimte. Andere kamerplanten zoals de Areca palm en de Lepelplant zijn bekender vanwege hun luchtzuiverende kwaliteiten.

  Ja, Rhododendron planten groeien het beste op een plek met een gemiddelde temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Temperaturen buiten dit bereik kunnen de groei en bloei van de plant beïnvloeden. Het is daarom belangrijk om de plant op een geschikte locatie te plaatsen om optimale groei te garanderen.

 • Rhododendrons kunnen het beste na de bloei gesnoeid worden. Verwijder dode bloemen en takken en snoei indien nodig om de vorm en grootte van de plant te behouden. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt na het snoeien.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de bovenste laag van de grond iets opdrogen voordat je opnieuw water geeft. In de lente en zomer kan de plant iets meer water nodig hebben dan in de herfst en winter.

  Deze plant heeft behoefte aan zure potgrond met een goede drainage. Een mengsel van turf en tuinturf is geschikt voor deze plant. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig gehouden wordt, maar niet te nat.

  Een Rhododendron Simsii groep plant heeft een zure en goed doorlatende bodem nodig om goed te gedijen. De grond moet ook vochtig zijn, maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten met speciale rhododendronmest.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Bemest de plant eens per maand tijdens het groeiseizoen.

  Om de plant schoon te maken, kun je de bladeren voorzichtig afvegen met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Gebruik geen chemische schoonmaakmiddelen, deze kunnen de bladeren beschadigen. Vergeet niet om regelmatig de pot of plantenbak van de plant schoon te maken om ophoping van vuil te voorkomen.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Schneek?ningin' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of te hoge temperaturen, aangezien dit de groei kan beïnvloeden. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven.

  Een hoge luchtvochtigheid is essentieel voor een gezonde groei van deze plant. Besproei regelmatig de bladeren met water om de luchtvochtigheid te verhogen. Plaats de plant niet in de buurt van radiatoren of airconditioning om uitdroging te voorkomen.

  Rhododendrons prefereren een zure bodem met een pH-waarde tussen 4,5 en 5,5. Een zure bodem helpt de plant om voedingsstoffen beter op te nemen en voorkomt dat er ijzergebrek optreedt. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aanpassingen te maken met bijvoorbeeld turf.

  Rhododendrons hebben specifieke meststoffen nodig die zijn samengesteld voor zuurminnende planten. Gebruik een meststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium om de groei en bloei van de plant te stimuleren. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, maar vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Rhododendron 'Schneekönigin' is een compacte groenblijvende struik met glanzende, donkergroene bladeren. In het voorjaar produceert deze plant prachtige helderwitte bloemen die een opvallend contrast vormen met het donkere blad. De bloemen hebben een licht geur en trekken vlinders en bijen aan. De 'Schneekönigin' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en een plekje in de halfschaduw. Deze rhododendron is een mooie toevoeging aan de tuin en zorgt voor kleur en leven in het voorjaar.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.