Astilbe (Arendsii Grp) 'Drum and Bass'

Astilbe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Astilbe (Arendsii Grp) 'Drum and Bass' is een soort vaste plant die bekend staat om zijn opvallende en kleurrijke bloemen. De bloemen zijn dieproze van kleur en verschijnen in de zomermaanden. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 60-80 cm. 'Drum and Bass' gedijt het beste op een plek met vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw tot schaduw. Het is een mooie toevoeging aan borders, langs vijvers of in een schaduwtuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Astilbe planten zijn over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en doen het goed in vochtige, goed doorlatende grond. Ze gedijen het beste op een plek met halfschaduw en worden jaarlijks gesnoeid om de groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, vooral tijdens warme zomermaanden.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Drum and Bass' heeft indirect licht nodig en doet het goed in de schaduw. Vermijd fel zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Het kan ook gedijen onder kunstlicht in huis.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Drum and Bass' heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef de plant pas water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  De Astilbe (Arendsii Grp) 'Drum and Bass' houdt niet van direct zonlicht en doet het het beste in de halfschaduw tot schaduw. Felle zon kan leiden tot verbranding van de bladeren en vermindering van de bloei. Het is daarom beter om de plant uit direct zonlicht te houden.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Drum and Bass' houdt niet van warme temperaturen, het gedijt het beste bij gematigde temperaturen tussen de 15 en 21 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van direct zonlicht en hittebronnen om zijn welzijn te bevorderen.

  Astilbe 'Drum and Bass' bloeit meestal in de zomermaanden, zoals juni en juli. De bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Drum and Bass' is geen luchtzuiverende plant.

  Ja, Astilbe (Arendsii Grp) 'Drum and Bass' staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van extreme temperaturen om de beste groei te bevorderen. Astilbe gedijt het beste in een gematigde omgeving.

 • Astilbe planten moeten in het voorjaar gesnoeid worden om dood of beschadigd blad te verwijderen. Verwijder ook oudere bloemstelen om de plant gezond te houden en nieuwe bloei te bevorderen. Snoei tot vlak boven de grond om nieuwe groei te stimuleren.

  Geef regelmatig water en zorg ervoor dat de grond vochtig blijft. Laat de grond niet uitdrogen, maar voorkom ook dat de plant met zijn wortels in het water staat. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur, in de ochtend of avond.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Drum and Bass' gedijt goed in vochtige, goed doorlatende potgrond. Kies een pot met drainagegaten voor een optimale groei en bloei. Geef de plant regelmatig water om uitdroging te voorkomen.

  Astilbe planten gedijen het beste in vochtige, goed doorlatende grond met een hoge organische inhoud. De bodemkwaliteit moet zuur tot neutraal zijn voor optimale groei. Zorg ervoor dat de grond regelmatig wordt bemest om de plant gezond te houden.

  Astilbes hebben regelmatig water nodig en gedijen het beste in vochtige grond. Ze kunnen wat meststof gebruiken in het voorjaar en moeten jaarlijks worden teruggesnoeid om de groei te bevorderen. Het is belangrijk om dode bladeren en bloemen te verwijderen om de plant gezond te houden.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Drum and Bass' kan worden schoongemaakt door de oude bloemen en bladeren regelmatig te verwijderen. Gebruik een scherpe snoeischaar om de plant mooi te houden. Je kunt ook voorzichtig stof van de bladeren afvegen met een zachte doek.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Drum and Bass' heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor de beste resultaten. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht krijgt.

  Astilbe gedijt het best bij een gematigde temperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of tocht, dit kan de gezondheid van de plant schaden. Het is aan te raden de plant op een plek te zetten waar de temperatuur stabiel is.

  Astilbe planten gedijen goed in een hoge luchtvochtigheid van ongeveer 60-80%. Regelmatig besproeien van de bladeren met water kan helpen om de luchtvochtigheid te verhogen. Plaats de plant bij voorkeur niet in de buurt van airconditioning of verwarming om uitdroging te voorkomen.

  De Astilbe gedijt het best in zure grond met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de juiste zuurgraad te behouden voor een gezonde groei en bloei van de plant. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot voedingsstoffen tekort en slechte groei.

  Astilbes hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof met een hoog stikstofgehalte om weelderige groei en bloei te bevorderen. Vermijd het gebruik van meststoffen met een te hoog fosforgehalte om wortelverbranding te voorkomen.

 • Omschrijving

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Drum and Bass' is een soort vaste plant die bekend staat om zijn opvallende en kleurrijke bloemen. De bloemen zijn dieproze van kleur en verschijnen in de zomermaanden. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 60-80 cm. 'Drum and Bass' gedijt het beste op een plek met vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw tot schaduw. Het is een mooie toevoeging aan borders, langs vijvers of in een schaduwtuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.