Petunia 'Spectrum Carnival'

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Petunia 'Spectrum Carnival' is een hybride plant met prachtige en kleurrijke bloemen die bloeien in een mix van tinten, waaronder roze, paars, blauw en wit. De bloemen hebben een trompetvormige structuur en een verleidelijke geur die vlinders en bijen aantrekt. Deze plant is ideaal voor het toevoegen van kleur aan bloembedden, hanging baskets en containers. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in de volle zon en regelmatig water nodig heeft. Petunia 'Spectrum Carnival' is een populaire keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar levendige en opvallende bloemen in hun tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Petunia 'Spectrum Carnival' is geen groenblijvende plant. Het is een eenjarige tuinplant die typisch bloeit gedurende de zomermaanden en afsterft in de herfst. Het wordt aanbevolen om de plant in het voorjaar opnieuw te planten.

  De Petunia 'Spectrum Carnival' is niet winterhard en moet in de winter binnen worden gehaald of beschermd worden tegen vorst. Het is een eenjarige plant die gevoelig is voor koude temperaturen. Het beste is om de plant te beschermen bij temperaturen onder de 10 graden Celsius.

  Petunia's zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden en hebben weinig verzorging nodig. Ze hebben voldoende water en zonlicht nodig, maar verdragen ook droge periodes goed. Regelmatig doodkoppen zorgt voor een langere bloeiperiode.

  Petunia 'Spectrum Carnival' heeft ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden, bij voorkeur planten op ongeveer 20-30 centimeter van elkaar. Zorg ervoor dat de plant genoeg ruimte heeft om zich volledig te ontwikkelen en voldoende zonlicht te ontvangen voor een optimale groei. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien en de plant gezond te houden.

  Petunia's groeien het best in de volle zon en hebben minstens 6 uur zonlicht per dag nodig. In de schaduw zullen ze minder bloemen produceren en minder goed groeien. Het is dus aan te raden om Petunia's in de zon te planten voor een optimale groei.

  Petunia 'Spectrum Carnival' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en niet te laten uitdrogen. Over het algemeen is het aan te raden om de plant 2-3 keer per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldere bloemen en zoete geur. Het is een populaire keuze voor tuinen die biodiversiteit willen bevorderen.

  Petunia's staan erom bekend dat ze veel bestuivers aantrekken, zoals bijen en vlinders. Dit kan bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Het is echter belangrijk om ook andere plantensoorten aan te planten om een gevarieerd ecosysteem te creëren.

  Petunia 'Spectrum Carnival' bloeit van juni tot en met september. De bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 5 maanden duren.

  Ja, de Petunia plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien en bloeien. Het is aan te raden om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme en droge periodes.

  Nee, de Petunia 'Spectrum Carnival' is niet eetbaar. Het eten van deze plant kan leiden tot maagklachten of andere gezondheidsproblemen. Het wordt aanbevolen om de plant niet in te nemen.

  Petunia 'Spectrum Carnival' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Deze plant staat bekend om zijn kleurrijke bloemen en is vooral populair vanwege zijn decoratieve waarde in de tuin.

 • Je kunt de plant snoeien door regelmatig verwelkte bloemen weg te knippen. Hierdoor bevorder je de bloei en de groei van de plant. Het is aan te raden om dit regelmatig te doen tijdens het groeiseizoen.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond licht vochtig blijft. Voorkom echter dat de wortels te nat worden, omdat dit wortelrot kan veroorzaken. In de zomer kan het nodig zijn om de plant vaker water te geven vanwege de warme temperaturen.

  Petunia 'Spectrum Carnival' heeft goed doorlatende potgrond nodig om te gedijen. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende voedingsstoffen in de grond. Deze planten kunnen het beste groeien in de volle zon.

  Petunia's hebben een goed doorlatende bodem nodig die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg voor een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5 voor optimale groei. Het toevoegen van organisch materiaal zoals compost kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Petunia 'Spectrum Carnival' gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende, vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te groeien en bloeien. Overmatige schaduw kan de bloei verminderen.

  Tuinplanten zoals Petunia hebben over het algemeen geen winterbescherming nodig, aangezien ze vaak als eenjarige planten worden gekweekt en niet winterhard zijn. Als je toch wilt proberen om ze te overwinteren, kan je proberen ze binnen te zetten in een goed verlichte ruimte bij koelere temperaturen. Let erop dat ze niet te veel water krijgen in de winter.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant maandelijks tijdens het groeiseizoen.

  Tuinplanten zoals Petunia hebben regelmatig voeding nodig om goed te groeien en bloeien. Gebruik een meststof met een hoog kaliumgehalte om de bloei te stimuleren. Bemest de plant om de paar weken tijdens het groeiseizoen volgens de instructies op de verpakking.

  Het is aan te raden om een laag mulch rond de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organische mulch zoals boomschors of cacaodoppen voor een natuurlijke uitstraling in de tuin. Vernieuw de mulch laag regelmatig om de gezondheid van de plant te optimaliseren.

  De Petunia 'Spectrum Carnival' groeit het best in een licht zure tot neutrale bodem (pH 5,5-7,0). Een bodemtest kan helpen om de precieze zuurgraad van de bodem te bepalen. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen.

  Voor Tuinplanten zoals Petunia 'Spectrum Carnival' is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte zoals bladluizen, mineervliegen en spintmijten. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kunnen helpen bij de bestrijding van ongedierte. Biologische bestrijdingsmiddelen zijn ook beschikbaar voor een effectieve en milieuvriendelijke aanpak.

 • Omschrijving

  Petunia 'Spectrum Carnival' is een hybride plant met prachtige en kleurrijke bloemen die bloeien in een mix van tinten, waaronder roze, paars, blauw en wit. De bloemen hebben een trompetvormige structuur en een verleidelijke geur die vlinders en bijen aantrekt. Deze plant is ideaal voor het toevoegen van kleur aan bloembedden, hanging baskets en containers. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in de volle zon en regelmatig water nodig heeft. Petunia 'Spectrum Carnival' is een populaire keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar levendige en opvallende bloemen in hun tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.