Anthurium (Andreanum Grp) Marasol

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium (Andreanum Grp) Marasol is een prachtige kamerplant met opvallende, glanzende, hartvormige bladeren in een diepe donkergroene kleur. De plant produceert opvallende rode bloemen die lijken op hartvormige schutbladeren. Het is een makkelijk te verzorgen plant die regelmatig water en indirect zonlicht nodig heeft. De Anthurium Marasol is een decoratieve aanvulling op elk interieur en zorgt voor een vleugje tropische sfeer in huis. Deze plant heeft regelmatig bemesting nodig voor een gezonde groei en bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Marasol is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zolang je de plant regelmatig water geeft en op een lichte plek plaatst, zal hij goed gedijen. Het is belangrijk om de bladeren af en toe af te nemen zodat ze vrij blijven van stof.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Marasol heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor de beste groei. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De Anthurium Marasol heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet doorweekt. In de winterperiode kan de waterbehoefte wat afnemen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, dus het is beter om hem op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht krijgt. De plant kan verbranden als hij te veel blootgesteld wordt aan de felle zon. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij wel licht krijgt, maar niet direct in de zon staat.

  Ja, de Anthurium Marasol houdt van warmte en vochtige omstandigheden. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of koude luchtstromen.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Marasol bloeit meestal in de lente en zomermaanden. De bloeiperiode kan tot enkele maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging.

  Ja, Anthurium planten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Ze kunnen helpen bij het verwijderen van giftige stoffen uit de lucht en zorgen voor een gezondere omgeving in huis. Planten in de Anthurium familie behoren tot de top 10 van luchtzuiverende kamerplanten.

  Ja, de plant groeit het beste bij een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan plotselinge temperatuurschommelingen. Plaats de plant dus op een stabiele en warme locatie.

 • Het is niet nodig om Anthuriums te snoeien, tenzij er dode of beschadigde bladeren zijn die verwijderd moeten worden. Als dat het geval is, snij dan de dode bladeren af met een scherpe schaar om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de schaar schoon is om verspreiding van ziekten te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar voorkom dat de wortels in een laag water blijven staan. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Gebruik lauw water en vermijd hard water of water met een hoog zoutgehalte.

  Voor de Anthurium Marasol is het belangrijk om te groeien in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig is, maar niet drassig. Gebruik een potgrond die geschikt is voor kamerplanten.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om een goed doorlatende potgrond te gebruiken. Zorg ervoor dat de bodem lichtvochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om af en toe de bodem te bemesten met speciale kamerplantenmest.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar niet in direct zonlicht. Geef regelmatig water, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Af en toe benevelen met water wordt ook aangeraden.

  Het is belangrijk om de bladeren van deze plant regelmatig af te stoffen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Gebruik geen bladsprays op de bladeren, dit kan de plant beschadigen. Indien er bruine randen of vlekken op de bladeren voorkomen, kan dit worden bijgeknipt met een scherpe schaar.

  Deze plant gedijt het beste op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag licht krijgt.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Vermijd temperatuurschommelingen en tocht om de gezondheid van de plant te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme hitte of kou.

  De optimale luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze Anthurium is ongeveer 60-80%. Zorg ervoor dat de plant niet in de buurt staat van airconditioning of verwarming die de lucht te droog kan maken. Een luchtbevochtiger kan helpen om de juiste luchtvochtigheid te behouden.

  Kamerplanten zoals de Anthurium (Andreanum Grp) Marasol geven de voorkeur aan een licht zure bodem met een pH tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale meststoffen of pH-verlagende producten. Een goede zuurgraad bevordert de opname van voedingsstoffen en de algehele gezondheid van de plant.

  De Anthurium plant heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens de groeiperiode, van mei tot september. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof voor groene planten voor een gezonde groei en bloei. Overbemesting kan schade veroorzaken aan de wortels, dus volg altijd de instructies op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Anthurium (Andreanum Grp) Marasol is een prachtige kamerplant met opvallende, glanzende, hartvormige bladeren in een diepe donkergroene kleur. De plant produceert opvallende rode bloemen die lijken op hartvormige schutbladeren. Het is een makkelijk te verzorgen plant die regelmatig water en indirect zonlicht nodig heeft. De Anthurium Marasol is een decoratieve aanvulling op elk interieur en zorgt voor een vleugje tropische sfeer in huis. Deze plant heeft regelmatig bemesting nodig voor een gezonde groei en bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.