Impatiens (New Guinea Grp) 3 kleuren

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Impatiens fra New Guinea-gruppen er en populær plantesort til haven eller i potter på terrassen. De fås i forskellige farver, herunder lyserød, orange og lilla. Disse farverige planter har iøjnefaldende blomster, der blomstrer længe og giver et glad udseende i haven. De trives godt i skyggen og kræver regelmæssig vanding for at kunne vokse og blomstre. Impatiens fra New Guinea-gruppen er et smukt supplement til enhver have eller altan og bringer farve og glæde til omgivelserne.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Impatiens (New Guinea Grp) 3 farver er generelt lette at vedligeholde. De har brug for regelmæssig vanding og stiller ikke mange krav til mængden af lys. Det er vigtigt at fjerne visne blomster regelmæssigt for at opnå en længere blomstringsperiode.

  Ja, planten har brug for masser af lys for at vokse godt. Placer den et sted, hvor den kan modtage mindst et par timers direkte sollys om dagen. Undgå dog direkte sollys i de varmeste timer på dagen for at undgå forbrændinger.

  Denne plante skal have vand regelmæssigt, cirka en til to gange om ugen. Sørg for, at jorden altid er fugtig, men undgå at rødderne står i vand for at undgå rodbrand. Om vinteren kan vandbehovet være lidt mindre, så hold jorden fugtig, men ikke gennemblødt.

  De Impatiens (New Guinea Grp) kan ikke lide direkte sollys og kan let blive forbrændt. Det er derfor bedst at placere planten et sted, hvor den modtager indirekte lys. En placering med klart, men filtreret lys er ideel til denne plante.

  Ja, Impatiens (New Guinea Group) elsker varme og trives bedst ved temperaturer mellem 18 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og kolde steder. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys, men undgå direkte sollys.

  Impatienser (New Guinea-gruppe) blomstrer normalt i tre farver fra maj til september. Blomstringsperioden kan vare cirka 4 til 6 måneder, afhængigt af pleje og forhold.

  Ja, som en stueplante har Impatiens (New Guinea Grp) 3 farver rensende egenskaber. Det hjælper med at forbedre luftkvaliteten i hjemmet ved at absorbere skadelige stoffer og omdanne dem til oxygen. Dette gør det til et sundt valg til hjemmet.

  Ja, planten trives bedst ved en temperatur mellem 15 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten ved en konstant temperatur for optimal vækst og blomstring. Sørg derfor for en stabil rumtemperatur inden for dette interval.

 • Impatiens planter skal trimmes regelmæssigt for at fremme væksten og bevare en kompakt form. Fjern regelmæssigt døde blomster og blade for at holde planten sund. Beskær planten om foråret for at kontrollere formen og størrelsen.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især under vækstperioden om foråret og sommeren. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå, at rødderne står i vand. Giv helst vand ved stuetemperatur og undgå at give for meget vand for at undgå rådne rødder.

  Denne plante har brug for godt drænet pottemuld, der holder på fugtigheden, men ikke er for vådt. En blanding af pottemuld til blomstrende planter og lidt sand kan være ideelt. Sørg for, at pottemulden ikke tørrer ud, men undgå også vandoversvømmelse.

  For denne plante er en godt drænet og fugtig jord vigtig. Brug helst pottemuld, der er egnet til indendørs planter. Regelmæssig gødskning fremmer væksten og blomstringen af planten.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, sørg for at jorden altid er let fugtig. Placér planten på et lyst sted, men ikke i direkte sollys. Fjern regelmæssigt døde blomster for at holde planten sund.

  For at rengøre planten kan du tørre støvet af bladene med en fugtig klud. Fjern regelmæssigt døde blade og blomster for at holde planten sund. Giv planten lejlighvis en let vandsprøjt for at fjerne støv og øge luftfugtigheden.

  Denne plante har brug for klart, indirekte lys for at trives godt. Placer den i nærheden af et vindue mod øst eller vest for bedste vækst. Undgå direkte sollys, da det kan brænde bladene.

  Denne plante trives bedst ved en konstant stuetemperatur mellem 18-24 grader Celsius. Sørg for, at temperaturen ikke falder under 15 grader Celsius. Placer ikke planten i nærheden af træk eller direkte sollys.

  Disse planter trives i høj luftfugtighed, så det er vigtigt at sprøjte regelmæssigt for at holde miljøet fugtigt. Sørg for, at planten ikke står i nærheden af en varmekilde, da dette kan sænke luftfugtigheden. Det er ideelt at placere en luftfugter i rummet for at holde fugtigheden på et passende niveau.

  Den ideelle jordens surhedsgrad for denne plante er let sur til neutral, med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. En for sur eller for basisk jord kan hæmme plantens vækst og blomstring. Det er derfor vigtigt at regelmæssigt kontrollere jordens pH-værdi og justere den efter behov.

  For disse planter er det vigtigt at gøde regelmæssigt med en afbalanceret gødning til stueplanter. Brug halvdelen af den anbefalede dosis under vækstperioden om foråret og sommeren. I hvileperioden om efteråret og vinteren kan gødningen reduceres.

 • Beskrivelse

  Impatiens fra New Guinea-gruppen er en populær plantesort til haven eller i potter på terrassen. De fås i forskellige farver, herunder lyserød, orange og lilla. Disse farverige planter har iøjnefaldende blomster, der blomstrer længe og giver et glad udseende i haven. De trives godt i skyggen og kræver regelmæssig vanding for at kunne vokse og blomstre. Impatiens fra New Guinea-gruppen er et smukt supplement til enhver have eller altan og bringer farve og glæde til omgivelserne.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.