Impatiens (New Guinea Grp) 4 kleuren

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens (New Guinea Grp) is een populaire plant vanwege zijn heldere en levendige kleuren. Deze plant is verkrijgbaar in diverse kleuren, waaronder roze, paars, oranje en wit. De bloemen van de Impatiens hebben een opvallende textuur en bloeien rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen. De bladeren van de plant zijn glanzend groen en vormen een prachtige achtergrond voor de kleurrijke bloemen. De Impatiens (New Guinea Grp) is een uitstekende keuze voor het toevoegen van kleur en leven aan tuinen, terrassen en balkons.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Impatiens zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden en hebben regelmatig water nodig. Ze gedijen goed in een lichte omgeving maar vermijd direct zonlicht. Het is belangrijk om regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant bij voorkeur op een plek waar hij indirect zonlicht ontvangt. Te weinig licht kan ervoor zorgen dat de plant niet goed groeit.

  Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de potgrond droog aanvoelt. Dit komt meestal neer op 1-2 keer per week, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen.

  Impatiens houdt niet van direct zonlicht en geeft de voorkeur aan helder, maar indirect licht. Fel zonlicht kan de bladeren verbranden. Plaats de plant op een plek met schaduw of halfschaduw.

  Ja, Impatiens planten houden van warmte en groeien het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een warme en lichte plek in huis voor een optimale groei en bloei.

  De Impatiens (New Guinea Grp) bloeit van mei tot september en de bloeiperiode kan enkele maanden duren.

  Ja, de Impatiens plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is een uitstekende keuze voor het zuiveren van de lucht in uw woning of kantoor. Het verwijdert schadelijke stoffen en verhoogt de luchtvochtigheid.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te zetten. Plaats de plant niet in de volle zon.

 • Het is niet nodig om Impatiens te snoeien, maar je kunt dode of uitgebloeide bloemen verwijderen om de plant er verzorgd uit te laten zien. Probeer de plant ook regelmatig te bemesten en water te geven voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en warmte krijgt voor optimale bloei.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft. Zorg ervoor dat de plant niet met zijn wortels in het water blijft staan.

  Voor de Impatiens in kwestie is het belangrijk om gebruik te maken van hoogwaardige potgrond die goed doorlatend is. Het is aan te raden om regelmatig de grond te controleren op vochtigheid en indien nodig water te geven. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat.

  Het is belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende potgrond voor deze planten. Vermijd te natte grond, dit kan leiden tot wortelrot. Een lichte en vruchtbare bodem met voldoende voedingsstoffen zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De Impatiens plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warm weer. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig stof verwijderen met een zachte doek of een lichte sproeier. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Het regelmatig afnemen van stof zal helpen om de plant gezond en mooi te houden.

  De plant heeft veel licht nodig, liefst indirect zonlicht. Zet de plant niet in de volle zon, want dit kan bladverbranding veroorzaken. Plaats de plant bij voorkeur voor een raam op het oosten of westen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tocht en sterke temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 10 graden Celsius.

  Kamerplanten zoals Impatiens (New Guinea Grp) hebben een gemiddelde tot hoge luchtvochtigheid nodig voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant regelmatig besproeid wordt of plaats een luchtbevochtiger in de ruimte. Vermijd te droge lucht om uitdroging van de bladeren te voorkomen.

  Deze plant vereist een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0 om optimaal te groeien. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat deze binnen dit bereik blijft. Een bodemtestkit kan hierbij helpen.

  Geef de plant regelmatig vloeibare meststoffen tijdens het groeiseizoen. Gebruik hierbij een meststof die speciaal is samengesteld voor kamerplanten. Meststoffen voor bloeiende planten worden aanbevolen voor een goede bloei.

 • Omschrijving

  De Impatiens (New Guinea Grp) is een populaire plant vanwege zijn heldere en levendige kleuren. Deze plant is verkrijgbaar in diverse kleuren, waaronder roze, paars, oranje en wit. De bloemen van de Impatiens hebben een opvallende textuur en bloeien rijkelijk gedurende het hele groeiseizoen. De bladeren van de plant zijn glanzend groen en vormen een prachtige achtergrond voor de kleurrijke bloemen. De Impatiens (New Guinea Grp) is een uitstekende keuze voor het toevoegen van kleur en leven aan tuinen, terrassen en balkons.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.