Impatiens (New Guinea Grp) 5 kleuren

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Impatiens uit de New Guinea Groep zijn prachtige planten met bloemen in een verscheidenheid aan kleuren. 1. Ze kunnen roze bloemen hebben die een vrolijke en romantische uitstraling creëren. 2. Ook zijn er varianten met paarse bloemen die een koninklijke en mysterieuze sfeer geven. 3. Sommige Impatiens hebben witte bloemen die een zuivere en frisse uitstraling hebben. 4. Er bestaan ook varianten met rode bloemen die een levendige en energieke indruk maken. 5. Tot slot zijn er Impatiens met oranje bloemen die een warme en zonnige sfeer geven aan de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Impatiens (New Guinea Grp) 5 kleuren is makkelijk in onderhoud en gedijt goed op een lichte standplaats met indirect zonlicht. Regelmatig water geven en bemesten zorgt ervoor dat de plant gezond en kleurrijk blijft. Het is een geschikte keuze voor beginnende plantenliefhebbers.

  Ja, de Impatiens (New Guinea Grp) 5 kleuren hebben veel licht nodig. Plaats de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor optimale groei. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Impatiens hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Controleer daarom regelmatig of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en gedijt goed op een plek met indirect licht. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen de felle zon om verbranding van de bladeren te voorkomen. Plaats de plant daarom op een plek met helder, maar niet te fel licht.

  Ja, de Impatiens (New Guinea Grp) houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te zetten, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Het regelmatig besproeien van de bladeren zorgt ervoor dat de plant goed gehydrateerd blijft en kan helpen bij het creëren van een warm en vochtig microklimaat.

  Impatiens bloeien meestal vanaf de lente tot de herfstmaanden. De bloei kan enkele maanden aanhouden, afhankelijk van de verzorging en omgevingsfactoren. Vaak bloeien ze vanaf april tot en met september.

  Ja, Impatiens (New Guinea Grp) 5 kleuren is een luchtzuiverende kamerplant die helpt bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het heeft de mogelijkheid om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en om te zetten in zuurstof. Deze plant kan dus zeker bijdragen aan een gezondere leefomgeving.

  Ja, je staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Deze temperatuur is ideaal voor jou als kamerplant. Zorg ervoor dat je niet te dicht bij verwarmingsbronnen staat om oververhitting te voorkomen.

 • Het is niet nodig om Impatiens (New Guinea Grp) 5 kleuren te snoeien, tenzij er dode of beschadigde bladeren verwijderd moeten worden. Zorg ervoor dat je regelmatig de uitgebloeide bloemen verwijdert om de groei te stimuleren. Gebruik scherpe scharen of snoeischaren om schade aan de plant te minimaliseren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Geef water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de plant voldoende vochtigheid krijgt, vooral tijdens warme dagen.

  Gebruik een goed doorlatende potgrond voor deze kamerplant. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Verpot de plant indien nodig jaarlijks in het voorjaar.

  De bodem moet goed gedraineerd zijn en rijk aan organisch materiaal. Een lichtzure bodem met een pH tussen 5,5 en 6,5 is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, maar vermijd dat de wortels constant in natte grond staan.

  De Impatiens plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens warme periodes. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de groei te bevorderen.

  De plant kan worden schoongemaakt door de bladeren af te vegen met een vochtige doek. Verwijder regelmatig stof en vuil om de plant gezond te houden. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de plant kunnen beschadigen.

  De plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste groei. Zorg ervoor dat de plant niet te donker staat om te voorkomen dat de bladeren afvallen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 10 graden Celsius. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid voor deze plant dient gemiddeld tot hoog te zijn. Plaats de plant bij voorkeur op een plek met een luchtvochtigheid tussen de 50% en 80%. Zorg ervoor dat de plant voldoende vochtigheid krijgt door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken.

  Deze planten geven de voorkeur aan zure grond met een pH van ongeveer 5,5 tot 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en de pH indien nodig aan te passen. Zure grond helpt de plant om voedingsstoffen beter op te nemen en gezond te groeien.

  Kamerplanten zoals Impatiens hebben regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met het toedienen van meststoffen.

 • Omschrijving

  Impatiens uit de New Guinea Groep zijn prachtige planten met bloemen in een verscheidenheid aan kleuren. 1. Ze kunnen roze bloemen hebben die een vrolijke en romantische uitstraling creëren. 2. Ook zijn er varianten met paarse bloemen die een koninklijke en mysterieuze sfeer geven. 3. Sommige Impatiens hebben witte bloemen die een zuivere en frisse uitstraling hebben. 4. Er bestaan ook varianten met rode bloemen die een levendige en energieke indruk maken. 5. Tot slot zijn er Impatiens met oranje bloemen die een warme en zonnige sfeer geven aan de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.