Osteospermum FlowerPower Yellow

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Osteospermum FlowerPower Yellow er en smuk og farverig staudeplante med klare gule blomster og en sort kerne, der ligner et øje. Blomsterne blomstrer fra forår til efterår og tiltrækker sommerfugle og bier. Planten har en kompakt og busket vækstform og kan blive op til 30 cm høj. Osteospermum FlowerPower Yellow trives godt i solrig og veldrænet jord og er velegnet til bede, stenbede og blomsterkrukker. Det er en nem plante at vedligeholde, der kræver regelmæssig vanding og gødning for at blomstre optimalt.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Planten Osteospermum FlowerPower Yellow er ikke stedsegrøn og mister sit løv om vinteren. Det er en flerårig plante, der blomstrer om foråret og sommeren. Det anbefales at overvintre planten frostfrit.

  Planten er vinterhårde ned til -5 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod hård frost om vinteren. Vores haveplanter er kendt for deres vinterhårhed og kan godt overleve i hollandske vintre.

  Ja, denne plante er let at vedligeholde og kræver lidt særlig pleje. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og sørge for tilstrækkeligt sollys. Derudover kan planten lejlighedsvis beskæres for at fremme væksten.

  Osteospermum FlowerPower Yellow har brug for omkring 30 cm plads for at vokse ordentligt. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys og vand. Planten kan plantes både direkte i jorden og i en potte.

  Haveplanter som Osteospermum FlowerPower Yellow trives bedst i fuld sol. I skyggen kan plantens vækst muligvis blive langsommere, og blomstringen kan være mindre frodig. For at opnå optimalt resultat anbefales det derfor at placere denne plante i fuld sol.

  Haveplanter som Osteospermum FlowerPower Yellow har brug for vand cirka en gang om ugen, men dette kan variere afhængigt af omgivelsestemperaturen og mængden af nedbør. Det er vigtigt at kontrollere jorden regelmæssigt for fugtighed, inden du giver vand for at undgå, at planterne får for meget eller for lidt vand. Det anbefales også at give vand om morgenen eller om aftenen for at minimere fordampningen.

  Ja, planten Osteospermum FlowerPower Yellow tiltrækker sommerfugle og bier.

  Ja, denne plante er god for biodiversiteten, da den tiltrækker insekter som bier og sommerfugle med dens blomster. Dette bidrager til et sundt og varieret have miljø.

  Planten blomstrer fra foråret til efteråret, afhængigt af vejrforholdene. Blomstringsperioden kan vare i flere måneder.

  Ja, haveplanterne, som denne plante tilhører, kan generelt godt tåle fuld sol. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varme perioder. Sørg desuden for, at jorden er godt drænet.

  Nej, blomsterne på denne plante er ikke spiselige. Det anbefales ikke at bruge denne plante i madlavning eller at indtage den. Det er en dekorativ haveplante.

  Ja, denne plante har en vis lyddæmpende virkning. Den tætte beplantning og blade kan absorbere og reducere lydbølger. Effekten er dog ikke så stærk som med specifikke lyddæmpende materialer.

 • Beskær regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen. Beskær gamle og beskadigede grene om foråret for at holde planten sund. Beskær planten efter blomstringen for at stimulere væksten.

  Denne plante har brug for regelmæssig vand, især i varme perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for gennemblødt. Bedst at give vand om morgenen eller om aftenen for at undgå fordampning.

  For denne haveplante er det vigtigt at sørge for god drænende pottemuld. Sørg for, at jorden er let og luftig, så rødderne får tilstrækkelig ilt og vand kan drænes godt. Brug en blanding af pottemuld og eventuelt lidt sand ved ompotning af planten for optimal vækst.

  Disse havplanter foretrækker en veldrænet jord med en gennemsnitlig til høj frugtbarhed. Sørg for, at jorden er let sur til neutral, med en pH-værdi mellem 6 og 7. Regelmæssig gødskning kan fremme vækst og blomstring af planten.

  Denne plante trives bedst et sted med fuld sol, i en veldrænet jord. Det er vigtigt, at planten er beskyttet mod hård vind og frost. Det anbefales at gøde planten om foråret og give den regelmæssigt vand.

  For at komme igennem vinteren anbefales det at beskytte denne plante mod frost ved for eksempel at lægge et lag muld rundt om basen. Derudover kan det hjælpe at placere planten på et beskyttet sted og dække den med for eksempel jute eller fleece. Endelig er det klogt at regelmæssigt kontrollere planten for eventuel frostskade og om nødvendigt træffe foranstaltninger for at beskytte planten.

  Planten har brug for vand hver uge, sørg for at jorden ikke udtørrer. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen. Planten trives bedst på en solrig placering.

  Brug en generel blomstergødning til denne plante i vækstsæsonen for at stimulere blomstringen. Husk at give planten tilstrækkeligt med vand efter gødskning for at fremme optagelsen af næringsstoffer. Følg anvisningerne på emballagen for korrekt dosering og hyppighed af gødskning.

  Det anbefales at lægge et lag muld omkring havens planter for at holde på fugtigheden og begrænse ukrudtets vækst. Muld kan bestå af organisk materiale såsom blade, kompost eller træflis. Sørg for, at muldlaget ikke kommer for tæt på plantestængerne for at undgå skimmeldannelse.

  Haveplanter som Osteospermum FlowerPower Yellow trives bedst i en let sur til neutral jord. En pH-værdi mellem 6 og 7 er ideel for god vækst og blomstring. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med kalk eller svovl.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan du forebyggende bruge naturlige bekæmpelsesmidler såsom neemolie eller pyrethrin. Hold planten regelmæssigt ren og kontroller jævnligt for skadedyr som bladlus, trips og spindemider. Hvis der er en skadedyrsangreb, kan du tackle det med specifikke bekæmpelsesmidler eller ved at fjerne de angrebne dele af planten.

 • Beskrivelse

  Osteospermum FlowerPower Yellow er en smuk og farverig staudeplante med klare gule blomster og en sort kerne, der ligner et øje. Blomsterne blomstrer fra forår til efterår og tiltrækker sommerfugle og bier. Planten har en kompakt og busket vækstform og kan blive op til 30 cm høj. Osteospermum FlowerPower Yellow trives godt i solrig og veldrænet jord og er velegnet til bede, stenbede og blomsterkrukker. Det er en nem plante at vedligeholde, der kræver regelmæssig vanding og gødning for at blomstre optimalt.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.