Petunia Famous Lilac Dark Vein

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Petunia Famous Lilac Dark Vein er en smuk årlig plante med enkle blomster i en smuk lilla farve. Blomsterne har mørke årer, der giver et unikt udseende. Planten blomstrer rigeligt i sommermånederne og tiltrækker sommerfugle og bier. Det er en ideel plante til hængekurve og blomsterpotter, men kan også plantes direkte i jorden. Petunia Famous Lilac Dark Vein trives bedst i fuld sol og veldrænet jord.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten "Petunia Famous Lilac Dark Vein" er ikke stedsegrøn. Det er en årlig plante og vil derfor ikke forblive grøn hele året. Det anbefales at udskifte planten rettidigt efter blomstringsperioden.

  Denne plante er moderat vinterhårdfør og kan tåle temperaturer ned til cirka -5°C. Det anbefales at beskytte planten mod frost om vinteren. Det er en god idé at sætte planten indenfor om vinteren eller dække den til med et beskyttende lag muld.

  Ja, Petunia Famous Lilac Dark Vein er let at passe og kræver lidt pleje. Planten har brug for regelmæssig vanding og regelmæssig gødning for at vokse sundt. Det er vigtigt at fjerne visne blomster regelmæssigt for at sikre længere blomstring.

  Planten har brug for cirka 20-30 centimeter plads for at udvikle sig optimalt. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med lys og luft, så sørg for tilstrækkelig afstand mellem planterne. Vær også opmærksom på vokserummet til rødderne.

  Petunia Famous Lilac Dark Vein trives bedst i fuld sol, hvor den får tilstrækkeligt med lys. I skyggen vil plantens vækst og blomstring sandsynligvis blive reduceret. Det anbefales derfor at plante denne plante på et solrigt sted.

  "Petunia Famous Lilac Dark Vein" har brug for vand i gennemsnit 2 til 3 gange om ugen. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke lade den drukne. Sørg for, at jorden tørrer let ud mellem vanding.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af farven og duften af blomsterne. Det er et godt valg til haver, der ønsker at bidrage til biodiversitet og bevarelsen af disse nyttige insekter.

  Haveplanter som disse bidrager til biodiversiteten ved at tiltrække insekter med deres blomster og nektar. Dette kan tiltrække bestøvere som bier og sommerfugle, hvilket er godt for økosystemet i din have. Det er vigtigt at have forskellige slags planter i din have for at støtte mangfoldigheden af naturen.

  Planten blomstrer i månederne maj til oktober og har en blomstringsperiode på cirka fem til seks måneder.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og trives bedst på et solrigt sted i haven. Sørg dog for tilstrækkeligt med vand og beskyt planten under perioder med ekstrem varme. Blomstringen vil være smukkest, når planten får tilstrækkeligt med sollys.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. Det kan endda være giftigt for mennesker og dyr, hvis det indtages. Det er sikrere ikke at spise denne plante.

  Nej, Petunia Famous Lilac Dark Vein har ikke lyddæmpende egenskaber. Det er en dekorativ haveplante, der primært er kendt for sine smukke blomster. Den tilbyder ikke specifik lydisolering.

 • Du kan klippe blomsterne på denne plante regelmæssigt for at fremme blomstringen. Fjern også visne blomster regelmæssigt for at stimulere ny blomsterdannelse. Beskær døde eller syge grene om foråret for at holde planten sund.

  Giv regelmæssigt vand til planten, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemvædet. Giv helst vand om morgenen eller om aftenen for at undgå fordampning.

  Petunia Famous Lilac Dark Vein trives bedst i veldrænet pottemuld med en let sur pH-værdi. Sørg for tilstrækkelige næringsstoffer i pottemulden ved regelmæssigt at tilføje gødning i vækstsæsonen. Udskift pottemulden årligt for optimal vækst og blomstring af planten.

  Denne plante trives bedst i veldrænet og frugtbar jord. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men undgå, at rødderne står for længe i vand. Tilføjelse af kompost kan forbedre jordkvaliteten for en sund vækst af planten.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering, hvor den modtager mindst 6 timer direkte sollys om dagen. Sørg også for, at jorden er godt drænet for at undgå rodrot. Placer planten et beskyttet sted mod hård vind.

  For at beskytte planten mod frost om vinteren anbefales det at lægge et lag muld rundt om plantens base. Du kan også flytte planten til et beskyttet sted eller en potte, der kan stilles indendørs. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand, inden frosten begynder.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme væksten. Gød planten hver par uger for optimal vækst.

  Haveplanter har brug for regelmæssig gødning for at forblive sunde og vokse godt. Brug en afbalanceret gødning specielt til blomstrende planter. Gød planten i henhold til den anbefalede dosis på emballagen og fordel gødet jævnt rundt om rodzonen.

  Mulchen hjælper med at bevare fugt i jorden og undertrykker ukrudtsvækst. Brug organisk materiale såsom barkflis eller kompost. Påfør et lag mulch omkring planten, men efterlad plads omkring stammen for at undgå kvælning.

  Haveplanter som Petunia Famous Lilac Dark Vein trives bedst i en neutral til let sur jord. Derfor anbefales det at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt øge den ved f.eks. at tilføje have-tørv. Dette vil hjælpe med at fremme en sund vækst og blomstring af planten.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan du bruge biologiske bekæmpelsesmidler som rovmider eller mariehøns. Du kan også regelmæssigt kontrollere planten for eventuelle skadedyr med et forstørrelsesglas. Sørg desuden for god luftcirkulation og undgå for høj luftfugtighed for at forebygge skadedyr.

 • Beskrivelse

  Petunia Famous Lilac Dark Vein er en smuk årlig plante med enkle blomster i en smuk lilla farve. Blomsterne har mørke årer, der giver et unikt udseende. Planten blomstrer rigeligt i sommermånederne og tiltrækker sommerfugle og bier. Det er en ideel plante til hængekurve og blomsterpotter, men kan også plantes direkte i jorden. Petunia Famous Lilac Dark Vein trives bedst i fuld sol og veldrænet jord.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.