Zantedeschia 'Santa Fe'

Zantedeschia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Zantedeschia 'Santa Fe' is een prachtige en opvallende bloeiende plant met hartvormige bladeren en grote, trompetvormige bloemen die in een diepe paarse kleur bloeien. Deze plant wordt ook wel de Calla Lily genoemd en staat bekend om zijn elegante uitstraling. De 'Santa Fe' variant heeft een compacte groeiwijze en is geschikt voor zowel in de tuin als in potten op het terras. De bloemen van deze plant hebben een lange bloeiperiode en zijn perfect voor het toevoegen van kleur en sfeer in de tuin. Zantedeschia 'Santa Fe' is een mooie toevoeging aan elke tuin en trekt ook nog eens vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Zantedeschia 'Santa Fe' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Het is belangrijk dat de plant regelmatig water krijgt en op een lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht. De plant kan goed gedijen binnenshuis en heeft weinig last van ziektes of plagen.

  Ja, de Zantedeschia 'Santa Fe' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant dicht bij een raam op het zuiden of westen voor voldoende zonlicht. Vermijd direct zonlicht in de hete middaguren om verbranding te voorkomen.

  De Zantedeschia 'Santa Fe' heeft behoefte aan regelmatig water geven, ongeveer 1 keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Het is belangrijk om de grond te controleren en pas water te geven als deze droog aanvoelt.

  Deze plant houdt van helder, indirect zonlicht maar kan ook gedijen in de halfschaduw. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan felle zonnestralen, vooral tijdens de heetste uren van de dag. Overmatige blootstelling aan direct zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Deze plant houdt van een warme omgeving en voelt zich het best bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van koude tocht en temperatuurschommelingen. Een constante warme temperatuur zal de groei en bloei van deze plant bevorderen.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden april tot en met juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  Ja, Zantedeschia 'Santa Fe' is luchtzuiverend en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Deze plant filtert schadelijke stoffen uit de lucht en produceert zuurstof, waardoor de lucht frisser aanvoelt. Het is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een plant die de luchtkwaliteit kan verbeteren.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te lage of te hoge temperaturen.

 • Om de plant gezond te houden, kan het nodig zijn om dode of beschadigde bladeren regelmatig te verwijderen. Snoeien kan het beste worden gedaan na de bloei in het voorjaar of de zomer. Knip de bladeren dicht bij de basis af met een scherpe schaar of mes.

  Geef de plant regelmatig water zodat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Zorg ervoor dat de plant niet uitdroogt tussen gietbeurten in. Vermijd dat er water op de bladeren komt om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond die licht vochtig gehouden moet worden. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen om zo de gezondheid van de plant te behouden.GeVonden in IKEA.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare potgrond. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd zware grondsoorten die snel water vasthouden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Geef in de lente en zomer eens in de twee weken plantenvoeding.

  Je kunt stof van de bladeren verwijderen door ze zachtjes af te vegen met een vochtige doek. Verwijder dode bladeren regelmatig om de plant gezond te houden. Gebruik geen chemicaliën of schoonmaakmiddelen op de bladeren.

  De Zantedeschia 'Santa Fe' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant daarom op een plek waar hij minstens zes uur per dag direct zonlicht ontvangt. Zorg er wel voor dat de plant niet te lang in de felle middagzon staat om verbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18-22 graden Celsius. Probeer schommelingen in temperatuur te vermijden en zet de plant niet in de buurt van tocht of direct zonlicht. Deze plant gedijt het beste bij constante kamertemperatuur.

  Een luchtvochtigheid tussen 50% en 70% is ideaal voor kamerplanten. Om de luchtvochtigheid te verhogen, kan je regelmatig de bladeren van de plant besproeien met water. Ook kan een luchtbevochtiger helpen in droge omgevingen.

  De bodem voor deze plant moet licht zuur tot neutraal zijn. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7,5 is ideaal voor een goede groei. Voeg indien nodig compost of zure meststoffen toe om de juiste zuurgraad te behouden.

  Kamerplanten moeten regelmatig bemest worden voor een gezonde groei en bloei. Gebruik hiervoor een universele vloeibare meststof voor kamerplanten of gespecialiseerde meststof voor bloeiende planten. Bemest de plant volgens de instructies op de verpakking, meestal een keer per maand tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer.

 • Omschrijving

  De Zantedeschia 'Santa Fe' is een prachtige en opvallende bloeiende plant met hartvormige bladeren en grote, trompetvormige bloemen die in een diepe paarse kleur bloeien. Deze plant wordt ook wel de Calla Lily genoemd en staat bekend om zijn elegante uitstraling. De 'Santa Fe' variant heeft een compacte groeiwijze en is geschikt voor zowel in de tuin als in potten op het terras. De bloemen van deze plant hebben een lange bloeiperiode en zijn perfect voor het toevoegen van kleur en sfeer in de tuin. Zantedeschia 'Santa Fe' is een mooie toevoeging aan elke tuin en trekt ook nog eens vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.