Impatiens (New Guinea Grp) 6 kleuren

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens uit de New Guinea Groep is een prachtige plant met opvallende bloemen. Deze plant is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder roze, paars, rood, wit, geel en oranje. De bloemen zijn groot en helder van kleur, wat zorgt voor een vrolijke uitstraling in de tuin of op het balkon. De Impatiens heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden. Deze planten zijn ideaal voor het toevoegen van kleurrijke accenten aan de tuin of voor het opfleuren van schaduwrijke plekken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Impatiens (New Guinea Grp) 6 kleuren is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende licht. Het is een sterke plant die goed gedijt in kamertemperatuur.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Het is aan te raden om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten voldoende licht krijgen.

  De Impatiens plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Houd rekening met het seizoen en de standplaats van de plant bij het bepalen van de waterbehoefte.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar prefereert helder, indirect licht. Felle zonnestralen kunnen de bladeren beschadigen. Plaats de plant op een zonnige plek met gefilterd licht voor het beste resultaat.

  Ja, de Impatiens (New Guinea Grp) 6 kleuren houdt van warmte en groeit het beste bij temperaturen tussen 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te houden om de groei en bloei te bevorderen. Houd de plant weg van tocht en koude temperaturen.

  Deze plant bloeit vanaf de lente tot aan het begin van de herfst. De bloei kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, deze plant is luchtzuiverend. Het kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen en te zuiveren. Het is een goede keuze voor binnenshuis om een gezondere leefomgeving te creëren.

  Ja, de plant houdt van een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om zijn groei te bevorderen. Plaats de plant daarom op een warme en lichte plek binnenhuis.

 • De impatiens planten moeten regelmatig worden gesnoeid om ze compact en bossig te houden. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de groei te bevorderen. Snoei de planten terug tot net boven een bladknoop voor een gezonde en weelderige groei.

  Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond vochtig blijft. Vermijd echter dat de plant met zijn wortels in het water staat, dit kan wortelrot veroorzaken. Controleer regelmatig of de grond droog is voordat je opnieuw water geeft.

  Kies een potgrond die licht en goed doorlatend is, zoals potgrond voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik eventueel een langzaamwerkende meststof voor optimale groei en bloei.

  Voor kamerplanten zoals Impatiens (New Guinea Grp) 6 kleuren is het belangrijk om te zorgen voor een goede bodemkwaliteit. De grond moet goed doorlatend zijn en licht vochtig zijn, maar niet te nat. Een mengsel van potgrond met wat tuinturf en wat zand kan helpen bij het creëren van de juiste bodemcondities voor deze plant.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond nooit uitdroogt. Plaats de plant op een lichte plek maar niet in direct zonlicht. Bemest de plant regelmatig tijdens het groeiseizoen om de bloei te bevorderen.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig stof van de bladeren afvegen met een zachte vochtige doek. Veeg ook eventuele dode bladeren of bloemen weg. Gebruik een milde oplossing van water en zeep als er hardnekkig vuil op de bladeren zit.

  De plant heeft veel licht nodig maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht bij ramen staat om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar de temperatuur stabiel blijft.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals Impatiens (New Guinea Grp) 6 kleuren moet bij voorkeur tussen de 50% en 60% liggen. Een te droge lucht kan leiden tot droge bladeren en bloemen, terwijl een te vochtige lucht schimmelgroei kan veroorzaken. Het is daarom belangrijk om de plant regelmatig te besproeien en een luchtbevochtiger te gebruiken als de luchtvochtigheid te laag is.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor de Impatiens (New Guinea Grp) 6 kleuren is licht zuur tot neutraal. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig de zuurgraad aan te passen met speciale meststoffen of grondverbeteraars. Houd de bodem goed doorlatend en vermijd stilstaand water om problemen zoals wortelrot te voorkomen.

  Voor een goede groei en bloei van deze plant is het aan te raden om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen. Gebruik hiervoor een vloeibare meststof die speciaal is ontwikkeld voor kamerplanten. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

 • Omschrijving

  De Impatiens uit de New Guinea Groep is een prachtige plant met opvallende bloemen. Deze plant is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder roze, paars, rood, wit, geel en oranje. De bloemen zijn groot en helder van kleur, wat zorgt voor een vrolijke uitstraling in de tuin of op het balkon. De Impatiens heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden. Deze planten zijn ideaal voor het toevoegen van kleurrijke accenten aan de tuin of voor het opfleuren van schaduwrijke plekken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.