Pentas lanceolata Panic Red

Pentas

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pentas lanceolata Panic Red is een tropische plant met mooie rode bloemen die in trossen groeien. Hij heeft lancetvormige bladeren en kan goed gedijen in warme klimaten. Deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een compacte plant die goed gedijt in borders, potten en bloembakken. De Pentas lanceolata Panic Red vereist regelmatig water geven en een plek met voldoende zonlicht om goed te kunnen groeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Pentas lanceolata Panic Red is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor een continu groen en levendig uiterlijk in de tuin. Het is een uitstekende keuze voor een langdurige kleurrijke toevoeging aan de tuin.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is raadzaam om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. Het is ook mogelijk om de plant in een pot te plaatsen en deze naar binnen te verplaatsen tijdens de koudste maanden.

  Deze plant is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en regelmatig bemesten is voldoende. Snoei indien nodig om de groei te stimuleren.

  De plant heeft ongeveer 30 tot 50 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien en zich te verspreiden. Zorg ervoor dat er voldoende licht en lucht rondom de plant is om de groei te bevorderen. Houd bij het planten rekening met de uiteindelijke grootte van de plant.

  Pentas lanceolata Panic Red groeit het beste in de volle zon, maar kan ook gedeeltelijke schaduw verdragen. Het is echter belangrijk om de plant voldoende licht te geven om een goede bloei te bevorderen. Te veel schaduw kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Het is aan te raden om de plant 1-2 keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden.

  Ja, de plant Pentas lanceolata Panic Red trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan het aantrekken van nuttige bestuivers.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het vlinders en bijen aantrekt, die zorgen voor bestuiving van andere planten. Daarnaast biedt het ook beschutting voor kleine dieren in de tuin.

  Deze plant bloeit van juni tot november en de bloeiperiode duurt ongeveer vier maanden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. De plant zal bloeien en groeien in de volle zon.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant vanwege de opvallende rode bloemen. Het consumeren ervan wordt afgeraden vanwege mogelijk giftige eigenschappen.

  Ja, deze plant heeft het vermogen om geluid en lawaai te verminderen dankzij zijn dichte bladeren en struikachtige groei. De plant kan dus zorgen voor een bepaalde vorm van geluidsdemping in de tuin. Het is echter geen volledige geluidsisolatie.

 • Het is aan te raden om de plant in het voorjaar licht te snoeien om de vorm en groei van de plant te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei de plant tot ongeveer een derde van de lengte. Zorg ervoor dat de plant voldoende tijd heeft om te herstellen voordat de bloeiperiode begint.

  Geef regelmatig water aan de plant, zodat de grond licht vochtig blijft. Let op dat de plant niet te nat staat, dit kan wortelrot veroorzaken. In de wintermaanden heeft de plant minder water nodig.

  De Pentas lanceolata Panic Red gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Kies een potgrond die rijk is aan voedingsstoffen en zorg ervoor dat de grond vochtig, maar niet te nat blijft. Vermijd compacte grondsoorten die water kunnen vasthouden.

  Pentas lanceolata Panic Red gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Een bodem met een licht zure pH-waarde tussen 6,0 en 6,5 is ideaal voor deze plantensoort. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar niet te drassig.

  Deze plant houdt van een zonnige standplaats en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen harde wind en vorst.

  Winterbescherming is niet vereist voor deze plant in Nederland, omdat hij niet winterhard is en daarom als eenjarige plant wordt beschouwd. Als u deze plant toch wil behouden in de winter, kunt u hem binnen zetten op een lichte en koele plek. Geef hem weinig water tijdens de rustperiode.

  Deze plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Zorg voor voldoende water en bemesting tijdens het groeiseizoen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar te bemesten met een algemene meststof. Gebruik organische meststoffen voor een gezonde groei en bloei van de plant. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt door regelmatig te bemesten volgens de instructies op de verpakking.

  Mulch helpt de grond vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals houtsnippers of bladeren als mulch. Breng een laag van 5-10 cm aan rond de plant, maar zorg dat de mulch niet tegen de stam of bladeren komt te liggen.

  De Pentas lanceolata Panic Red gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze plant. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Om ongedierte zoals bladluizen en spintmijten te bestrijden, kun je de plant regelmatig inspecteren en indien nodig besproeien met een natuurlijke zeepoplossing. Ook kun je natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen introduceren in de tuin om het ongedierte onder controle te houden. Het is aan te raden om chemische bestrijdingsmiddelen te vermijden en te kiezen voor milieuvriendelijke alternatieven.

 • Omschrijving

  De Pentas lanceolata Panic Red is een tropische plant met mooie rode bloemen die in trossen groeien. Hij heeft lancetvormige bladeren en kan goed gedijen in warme klimaten. Deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een compacte plant die goed gedijt in borders, potten en bloembakken. De Pentas lanceolata Panic Red vereist regelmatig water geven en een plek met voldoende zonlicht om goed te kunnen groeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.