Pentas lanceolata Panic Sky Star Pink

Pentas lanceolata

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pentas lanceolata Panic Sky Star Pink is een mooie vaste plant met helder roze bloemen die lijken op een sterrenhemel. Het blad is lancetvormig en donkergroen van kleur. Deze plant trekt vlinders en bijen aan door de nectarrijke bloemen. Het is een compacte plant die goed gedijt in de zon en regelmatig water nodig heeft. De Panic Sky Star Pink is een prachtige toevoeging aan elke tuin of bloembed.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en bemesting, maar verder is het een sterke en gemakkelijke plant om te verzorgen. Het kan goed groeien in een goed verlichte kamer en heeft minimale snoei nodig.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig en gedijt het best op een plek met veel indirect zonlicht. Het is aan te raden om de plant dicht bij een raam te plaatsen om voldoende licht te krijgen. Het vermijden van direct zonlicht tijdens de warmste uren van de dag is belangrijk om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Pentas lanceolata Panic Sky Star Pink heeft wekelijks water nodig, zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft. In de zomer kan vaker water geven nodig zijn vanwege de hogere temperaturen. Laat de grond tussen de gietbeurten door wel iets opdrogen.

  Deze plant houdt van de felle zon en heeft minstens 6 uur direct zonlicht per dag nodig. Het is belangrijk dat de plant op een zonnige plek staat om goed te kunnen groeien en bloeien. Het is dus aan te raden om de plant op een zonnige locatie te plaatsen.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt goed bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Plaats de plant op een zonnige plek maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt en de grond vochtig blijft.

  Pentas lanceolata Panic Sky Star Pink bloeit van het voorjaar tot in de late herfst. De bloeiperiode kan tot wel zes maanden duren.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het helpt de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is een goede keuze voor een gezondere leefomgeving.

  De Pentas lanceolata Panic Sky Star Pink groeit het beste bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar de temperatuur stabiel is en niet te veel schommelt. Op deze manier kan de plant optimaal gedijen en bloeien.

 • De plant kan regelmatig gesnoeid worden om een compacte vorm te behouden. Verwijder eventuele uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Snoei in het voorjaar of na de bloei voor het beste resultaat.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet doorweekt. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar ook niet volledig uitdroogt. Vermijd zware kleigrond en voeg eventueel wat organisch materiaal toe voor extra voeding.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar vermijd stilstaand water om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de plant regelmatig te bemesten om de gezondheid en bloei te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat. Plaats de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant eens in de twee weken voeding tijdens de groeiperiode.

  Om de plant schoon te maken, kun je de bladeren afstoffen met een zachte doek of een borstel. Daarnaast kun je de plant af en toe besproeien met water om stof te verwijderen. Eventuele dode bladeren of bloemen kunnen voorzichtig worden verwijderd.

  De plant heeft veel licht nodig en kan het best gedijen op een plek met helder, indirect zonlicht. Plaats de plant bijvoorbeeld in de buurt van een raam op het oosten of westen. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18°C en 24°C. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en temperatuurschommelingen. Temperaturen onder de 15°C kunnen schadelijk zijn voor de plant.

  De plant heeft een gemiddelde luchtvochtigheid nodig en gedijt goed in normale huiskameromstandigheden. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig te besproeien om de luchtvochtigheid op peil te houden. Zorg ervoor dat de plant niet in de buurt staat van droge luchtbronnen zoals radiatoren.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH waarde. Een pH waarde tussen de 5.5 en 7.0 is ideaal voor een goede groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen.

  Deze plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen, van de lente tot de herfst. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbrande wortels en slechte groei.

 • Omschrijving

  De Pentas lanceolata Panic Sky Star Pink is een mooie vaste plant met helder roze bloemen die lijken op een sterrenhemel. Het blad is lancetvormig en donkergroen van kleur. Deze plant trekt vlinders en bijen aan door de nectarrijke bloemen. Het is een compacte plant die goed gedijt in de zon en regelmatig water nodig heeft. De Panic Sky Star Pink is een prachtige toevoeging aan elke tuin of bloembed.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.