Clivia

Clivia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Clivia is een kamerplant met lange, donkergroene bladeren en heldere oranje bloemen. De plant bloeit in de lente en produceert opvallende trossen van trompetvormige bloemen. Clivia heeft weinig verzorging nodig en doet het goed op een lichte plek met indirect zonlicht. Het is een sterke plant die lang kan bloeien en een tropische sfeer geeft aan de ruimte. Clivia staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is een populaire keuze voor binnenshuis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Hij gedijt goed in indirect zonlicht en heeft matig water nodig. Het is belangrijk om hem regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  De Clivia heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Een plek met helder, indirect licht is ideaal voor deze plant.

  Deze plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig blijft. Vermijd dat de wortels in het water komen te staan.

  De Clivia houdt niet van direct zonlicht, maar gedijt het beste in indirect zonlicht. Te veel zon kan leiden tot verbranding van de bladeren. Plaats de plant daarom op een plek met helder, maar niet fel zonlicht.

  Ja, de Clivia houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude temperaturen te houden om ervoor te zorgen dat hij gezond en gelukkig blijft. Het is daarom aan te raden om de plant op een warme plek in huis te plaatsen.

  De plant bloeit meestal in de maanden maart tot en met mei. De bloei kan tot wel 6 weken duren.

  Ja, de Clivia is luchtzuiverend en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is een goede plant om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren. Het staat bekend om het verwijderen van giftige stoffen zoals formaldehyde en benzeen.

  Ja, de plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven. Zorg dus voor een stabiele omgevingstemperatuur.

 • Het is belangrijk om regelmatig de dode bladeren en bloemen weg te knippen om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar om de plant te verjongen en de vorm te behouden. Gebruik altijd scherpe en schone snoeischaar.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. In de winter is het belangrijk om minder water te geven.

  Clivia heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond, bij voorkeur een mix van potgrond, schors en perliet. De potgrond moet vochtig worden gehouden, maar niet te nat om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de potgrond jaarlijks te vervangen om de plant gezond te houden.

  Clivia gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat. Bemest de plant regelmatig tijdens de groeiperiode met een speciale meststof voor kamerplanten.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in indirect zonlicht. Geef de plant matig water en zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Verpot de plant om de paar jaar indien nodig.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van deze plant, kan je ze voorzichtig afvegen met een vochtige doek of een zachte borstel. Gebruik lauw water om eventuele vuilresten van de bladeren te verwijderen en zorg ervoor dat de bladeren goed droog zijn voordat ze terug op hun plek gezet worden. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen.

  Kamerplanten zoals Clivia hebben over het algemeen veel indirect licht nodig en kunnen ook goed gedijen in de schaduw. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat, maar wel in een lichte ruimte met genoeg natuurlijk licht. Het regelmatig draaien van de plant zorgt ervoor dat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  Kamerplanten zoals Clivia gedijen het beste bij een gematigde kamertemperatuur tussen de 18-24°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen of tocht. Een constante temperatuur bevordert een gezonde groei en bloei van de plant.

  Kamerplanten zoals Clivia hebben ideale luchtvochtigheid tussen de 40-60%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren.

  De Clivia gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte voedingsstoffen. Het is raadzaam om gebruik te maken van speciale potgrond voor kamerplanten om de juiste pH-waarde te behouden.

  Kamerplanten hebben regelmatig mest nodig om gezond te blijven. Gebruik een speciale kamerplantenmest of universele plantenmest en volg de instructies op de verpakking. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, meestal in het voorjaar en de zomer, maar stop met bemesten in de herfst en winter.

 • Omschrijving

  Clivia is een kamerplant met lange, donkergroene bladeren en heldere oranje bloemen. De plant bloeit in de lente en produceert opvallende trossen van trompetvormige bloemen. Clivia heeft weinig verzorging nodig en doet het goed op een lichte plek met indirect zonlicht. Het is een sterke plant die lang kan bloeien en een tropische sfeer geeft aan de ruimte. Clivia staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is een populaire keuze voor binnenshuis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.