Viola (Cornuta Grp) Jan Siebelink

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Viola (Cornuta Grp) Jan Siebelink is een viooltje met opvallende paarse bloemen en een subtiele vanillegeur. De plant groeit compact en bloeit rijkelijk gedurende het voorjaar en de zomer. Het blad is groen en aromatisch. Viola Jan Siebelink is een mooie aanwinst voor tuinen, borders en bloembakken. De plant trekt ook bijen en vlinders aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Viola (Cornuta Grp) Jan Siebelink is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die in de winter zijn bladeren verliest. Het is aanbevolen om in het voorjaar nieuwe planten te plaatsen.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius.

  De Viola (Cornuta Grp) Jan Siebelink is een gemakkelijke plant in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Deze tuinplant gedijt goed in de meeste tuinomstandigheden en heeft weinig problemen met plagen of ziekten. Regelmatig water geven en wat extra meststof in het groeiseizoen zal de plant helpen gedijen.

  De Viola (Cornuta Grp) Jan Siebelink heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en vocht krijgt. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en te snoeien voor een gezonde groei.

  De Viola (Cornuta Grp) Jan Siebelink groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei vertragen en de bloei mogelijk minder uitbundig zijn. Zorg dus voor voldoende licht voor deze plant.

  Je moet de plant ongeveer 2 keer per week water geven. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de wortels in water staan. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege de hogere temperaturen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de kleurrijke bloemen en de zoete geur. Het is een goede keuze voor de tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Ja, de Viola (Cornuta Grp) Jan Siebelink trekt bestuivers aan, wat biodiversiteit bevordert in de tuin. Daarnaast zorgt de plant voor een mooie bloeiende toevoeging aan de tuin. Ze kunnen helpen om een gezonde en gevarieerde omgeving te creëren voor andere planten en dieren.

  Deze plant bloeit van maart tot en met juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 maanden.

  De Tuinplant Viola (Cornuta Grp) Jan Siebelink kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme periodes. De plant zal goed gedijen en bloeien in de volle zon.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek gekweekt zijn als voedsel.

  Ja, Viola (Cornuta Grp) Jan Siebelink heeft het vermogen om geluid te dempen dankzij zijn dichte bladeren en structuur. Dit maakt hem een goede keuze voor het creëren van een rustige en ontspannen sfeer in de tuin.

 • Je kunt de plant snoeien om de bloeiperiode te verlengen en de vorm te behouden. Verwijder uitgebloeide bloemen en snoei de plant lichtjes in het voorjaar. Snoei dode of beschadigde takken gedurende het hele jaar.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De Tuinplant Viola (Cornuta Grp) Jan Siebelink gedijt het best in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voeding bevat om de plant gezond te houden. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor bloeiende planten voor het beste resultaat.

  De Viola (Cornuta Grp) Jan Siebelink gedijt het best in goed doorlatende, vochtige grond met een gematigde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te zwaar of te nat is om wortelrot te voorkomen. Voeg indien nodig organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Viola (Cornuta Grp) Jan Siebelink gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Deze plant is geschikt voor in de tuin.

  In de winter kan het helpen om een laag mulch of bladeren rond de plant aan te brengen voor extra isolatie. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om vorstschade te voorkomen. Bescherm de plant indien nodig met een speciale winterhoes of doek.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te bemesten in het groeiseizoen. Gebruik een meststof met een gebalanceerde NPK-verhouding om de groei en bloei te stimuleren. Volg de aanbevolen dosering op de verpakking voor de beste resultaten.

  Mulchen met organisch materiaal zoals compost of boomschors kan helpen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het mulchlaagje moet ongeveer 5-7 cm dik zijn en tot aan de rand van de plant worden aangebracht. Zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stengels of bladeren van de plant komt om rotting te voorkomen.

  De Viola (Cornuta Grp) Jan Siebelink heeft een voorkeur voor een neutrale tot lichtzure bodem. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor deze plant. Zorg voor de juiste zuurgraad om de groei en bloei te bevorderen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten worden gebruikt. Ook regelmatig inspecteren op plagen en deze handmatig verwijderen kan helpen bij het voorkomen van schade aan de planten. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om de gezondheid van de planten te waarborgen.

 • Omschrijving

  Viola (Cornuta Grp) Jan Siebelink is een viooltje met opvallende paarse bloemen en een subtiele vanillegeur. De plant groeit compact en bloeit rijkelijk gedurende het voorjaar en de zomer. Het blad is groen en aromatisch. Viola Jan Siebelink is een mooie aanwinst voor tuinen, borders en bloembakken. De plant trekt ook bijen en vlinders aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.