Astrophytum ornatum

Overig cactus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Astrophytum ornatum is een cactussoort die oorspronkelijk uit Mexico komt en behoort tot de familie van de cactussen. Hij heeft een bolvormige groeiwijze en is bedekt met witte tot lichtgrijze wollige haren. De plant heeft vier of vijf ribbels die bedekt zijn met stompe stekels. Tijdens de bloeiperiode produceert de Astrophytum ornatum gele bloemen die het geheel van de plant een prachtige uitstraling geven. Deze cactus heeft weinig water nodig en gedijt goed in droge, zanderige grond met veel zonlicht.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Astrophytum ornatum planten zijn over het algemeen heel gemakkelijk in onderhoud. Ze hebben weinig water nodig en gedijen het best in goed doorlatende grond en veel zonlicht. Over het algemeen zijn ze bestand tegen droge omstandigheden.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig. Plaats de plant op een zonnige plek waar het minstens 6 uur direct zonlicht per dag krijgt. Vermijd direct zonlicht tijdens de heetste uren van de dag om verbranding te voorkomen.

  Astrophytum ornatum heeft weinig water nodig en moet ongeveer eens in de 2-3 weken worden bewaterd. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten goed te laten opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt van veel zonlicht en is daarom het beste te plaatsen op een zonnige plek in huis. Het is belangrijk om hem regelmatig te draaien zodat alle kanten van de plant het zonlicht kunnen ontvangen. Te weinig zonlicht kan leiden tot groeiproblemen bij deze plant.

  Ja, Astrophytum ornatum houdt van warmte. Het is een kamerplant die goed gedijt bij temperaturen tussen de 20 en 30 graden Celsius. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende warmte krijgt om gezond te blijven.

  Astrophytum ornatum bloeit meestal in de lente en de zomermaanden, van april tot september. De bloeiperiode kan enkele weken duren, afhankelijk van de omstandigheden en de verzorging van de plant.

  Ja, als kamerplant is "Astrophytum ornatum" luchtzuiverend. Het heeft de capaciteit om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en de luchtkwaliteit te verbeteren. Het is een goede keuze voor het zuiveren van de lucht in huis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor een optimale groei en gezondheid van de plant. Het is belangrijk om deze temperatuur zo stabiel mogelijk te houden.

 • Astrophytum ornatum heeft geen snoei nodig, maar kan af en toe wat dode bladeren of scheuten verwijderd worden om de plant gezond te houden. Wanneer dit nodig is, kan dit het beste in het voorjaar gebeuren. Gebruik altijd schone en scherpe snoeischaar om beschadiging te voorkomen.

  Astrophytum ornatum heeft weinig water nodig, dus geef water met mate. Laat de grond tussen de gietbeurten goed opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Astrophytum ornatum gedijt het best in goed doorlatende potgrond met een laag organisch materiaal. Het is belangrijk dat de grond niet te vochtig wordt, maar ook niet compleet uitdroogt tussen de gietbeurten. Een cactus potgrond mix is vaak geschikt voor deze plant.

  Astrophytum ornatum gedijt het beste in goed doorlatende en zanderige grond met een lage zuurgraad. Vermijd overbewatering om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om eens in de paar jaar de grond te vervangen om de bodemkwaliteit te behouden.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende indirect zonlicht krijgt en dat de grond goed kan opdrogen tussen gietbeurten. Geef de plant in de lente en zomer matig water en in de herfst en winter minder water. Voed de plant één keer per maand met een speciale cactusmeststof.

  Astrophytum ornatum kan het beste schoongemaakt worden door de bladeren voorzichtig af te stoffen met een zachte doek. Gebruik geen chemicaliën of schoonmaakmiddelen, aangezien dit schadelijk kan zijn voor de plant. Af en toe kan de plant ook van onderen worden schoongemaakt met lauw water om stof te verwijderen.

  Astrophytum ornatum heeft veel licht nodig en moet het liefst in direct zonlicht staan. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag zonlicht krijgt. Plaats de plant bij voorkeur voor een raam op het zuiden.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd wordt tegen temperatuurschommelingen en tocht. In de winter kan de plant wat koeler staan, maar vermijd temperaturen onder de 10 graden Celsius.

  Astrophytum ornatum gedijt goed bij een lage tot gemiddelde luchtvochtigheid in huis. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te hoog is, aangezien dit kan leiden tot schimmel- en rotproblemen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren en indien nodig de luchtvochtigheid aan te passen.

  De plant heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen met geschikte meststoffen of bodemverbeteraars. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot voedingsproblemen en groeiproblemen bij de plant.

  Astrophytum ornatum heeft behoefte aan voedingsstoffen voor een optimale groei. Gebruik tijdens de groeiperiode een meststof speciaal voor cactussen en vetplanten. Bemesten is vooral belangrijk in het voorjaar en de zomer.

 • Omschrijving

  Astrophytum ornatum is een cactussoort die oorspronkelijk uit Mexico komt en behoort tot de familie van de cactussen. Hij heeft een bolvormige groeiwijze en is bedekt met witte tot lichtgrijze wollige haren. De plant heeft vier of vijf ribbels die bedekt zijn met stompe stekels. Tijdens de bloeiperiode produceert de Astrophytum ornatum gele bloemen die het geheel van de plant een prachtige uitstraling geven. Deze cactus heeft weinig water nodig en gedijt goed in droge, zanderige grond met veel zonlicht.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.