Stenotaphrum secundatum

Overig siergrassen

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Stenotaphrum secundatum, ook bekend als St. Augustine gras, is een warm-season gras dat veel wordt gebruikt in tropische en subtropische gebieden vanwege zijn hoge tolerantie voor hitte en droogte. Het gras heeft dikke, stugge bladeren en groeit vaak in dichte tapijten met een donkergroene kleur. Het vereist regelmatig water geven en goed doorlatende bodem om te gedijen. St. Augustine gras is zeer geschikt voor gebruik als gazon of bodembedekker in gebieden met warme klimaten. Het kan zich snel verspreiden en heeft een goede weerstand tegen ziekten en plagen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een ideale keuze voor tuinen die het hele jaar door een groene uitstraling willen behouden.

  Stenotaphrum secundatum is winterhard tot ongeveer -5 tot -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. Het is aan te raden om de plant binnen te zetten bij strenge vorst.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig water en bemesting nodig. Het kan goed tegen droge omstandigheden en groeit goed in de zon of halfschaduw. Het is een sterke en robuuste plant die weinig verzorging nodig heeft.

  Deze plant heeft voldoende ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Houd rekening met een groeibreedte van ongeveer 60-80 cm per plant. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten om overmatige concurrentie te voorkomen.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is een ideale plant voor plekken met weinig zonlicht. Zorg wel voor voldoende vocht en voedingsstoffen voor een optimale groei.

  Deze plant heeft eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Zorg ervoor dat de plant voldoende tijd heeft om tussen de gietbeurten op te drogen.

  Deze plant staat erom bekend dat het geen vlinders en bijen aantrekt vanwege de bloeiwijze en geur. Het heeft geen specifieke eigenschappen die deze bestuivers aantrekken. Het is voornamelijk een decoratieve plant voor in de tuin.

  Ja, planten dragen bij aan de biodiversiteit door het bieden van voedsel en schuilplaatsen voor insecten, vogels en andere dieren. Het is belangrijk om een gevarieerde mix van plantensoorten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te bevorderen. Tegelijkertijd helpen planten de bodemstructuur en het ecosysteem in balans te houden.

  Deze plant bloeit van mei tot augustus en de bloeiperiode kan ongeveer 3 maanden duren.

  De plant kan goed tegen volle zon en heeft voldoende zonlicht nodig om te gedijen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor goede afwatering om wortelrot te voorkomen.

  De plant is niet eetbaar voor menselijke consumptie en wordt voornamelijk gebruikt als bodembedekker in tuinen en landschappen. Het is belangrijk om te voorkomen dat deze plant wordt ingeslikt.

  Ja, deze plant heeft de potentie om geluid te dempen door zijn dichte groei en bladeren. Dit kan helpen om omgevingsgeluid te absorberen en te verminderen. Het kan dus een positieve bijdrage leveren aan geluidsdemping in uw tuin.

 • Het gras mag regelmatig gemaaid worden om het netjes en gezond te houden. Verwijder bruine, dorre bladeren om de uitstraling van het gras te verbeteren. Snoeien kan het beste gebeuren in het voorjaar.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Geef in de winter minder water dan in de zomer.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet doorweekt raakt. Gebruik bij het verpotten altijd nieuwe potgrond voor de beste groeiresultaten.

  De plant gedijt het beste in lichte, goed doorlatende grond met een gemiddelde vochtigheid. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat om de gezonde groei van de plant te ondersteunen. Vermijd zware en compacte grond, omdat dit de ontwikkeling van de wortels kan belemmeren.

  Deze plant groeit het beste op een zonnige of halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en regelmatig vochtig blijft. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen vorst. Gebruik bijvoorbeeld een dikke laag mulch of speciale winterbescherming om de wortels te beschermen. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat blijft tijdens de koude maanden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor voldoende voedingsstoffen door regelmatig mest te geven. Snoei de plant regelmatig om de groei te bevorderen.

  Deze plant heeft regelmatig bemesting nodig voor optimale groei en bloei. Gebruik een meststof speciaal voor tuinplanten en volg de instructies op de verpakking. Bemest de plant in het voorjaar en in de zomer voor de beste resultaten.

  Mulchen is gunstig voor deze plant omdat het helpt vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en de bodemtemperatuur te reguleren. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of bladeren om de wortels te beschermen en de gezondheid van de plant te bevorderen. Het mulchen van deze plant helpt ook om voedingsstoffen geleidelijk aan de bodem af te geven, waardoor de groei en bloei worden gestimuleerd.

  Stenotaphrum secundatum gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor deze plantensoort. Zorg voor een goede drainage om wateroverlast en verzuring van de bodem te voorkomen.

  Om ongedierte te voorkomen bij deze tuinplant, is het belangrijk om regelmatig te controleren op plagen zoals bladluizen en spint. Daarnaast kan het helpen om de plant goed te verzorgen en te voorzien van de juiste hoeveelheid water en voeding. Mocht er toch ongedierte optreden, dan kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten worden ingezet.

 • Omschrijving

  Stenotaphrum secundatum, ook bekend als St. Augustine gras, is een warm-season gras dat veel wordt gebruikt in tropische en subtropische gebieden vanwege zijn hoge tolerantie voor hitte en droogte. Het gras heeft dikke, stugge bladeren en groeit vaak in dichte tapijten met een donkergroene kleur. Het vereist regelmatig water geven en goed doorlatende bodem om te gedijen. St. Augustine gras is zeer geschikt voor gebruik als gazon of bodembedekker in gebieden met warme klimaten. Het kan zich snel verspreiden en heeft een goede weerstand tegen ziekten en plagen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.