Curcuma Gingerstar Red Torch

Curcuma

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Curcuma Gingerstar Red Torch is een opvallende tropische plant met prachtige rode bloemen die lijken op fakkels. De bladeren zijn langwerpig en groen van kleur, waardoor het een mooie toevoeging is aan elk interieur. Deze plant houdt van een warme en vochtige omgeving, dus het is belangrijk om hem regelmatig water te geven en hem op een lichte standplaats te zetten. De Curcuma Gingerstar Red Torch kan tot ongeveer 60 cm hoog groeien en bloeit gedurende meerdere weken. Het is een decoratieve en exotische plant die zeker de aandacht zal trekken in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Curcuma Gingerstar Red Torch is een plant die gemakkelijk te onderhouden is. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en water krijgt, en geef regelmatig voeding. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen voor een gezonde groei.

  Ja, de Curcuma Gingerstar Red Torch heeft veel licht nodig omdat het een kamerplant is die afkomstig is uit tropische gebieden en gewend is aan veel zonlicht. Plaats de plant daarom op een plek waar hij veel indirect zonlicht kan ontvangen om gezond te blijven. Het is aan te raden om de plant regelmatig te draaien om gelijkmatig licht te ontvangen.

  De Curcuma Gingerstar Red Torch heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet drassig. In de winter kan de plant iets minder water nodig hebben.

  De plant houdt van helder licht, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor de beste groei. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme plek te zetten en te vermijden dat hij aan koude tocht blootgesteld wordt. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te houden, omdat hij niet goed tegen kou kan.

  De Curcuma bloeit meestal in de maanden juni tot september en de bloeiperiode duurt gemiddeld 6 tot 8 weken.

  Ja, de Curcuma Gingerstar Red Torch is luchtzuiverend en kan helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Planten hebben het vermogen om schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het regelmatig verzorgen en schoonhouden van de plant zal bijdragen aan een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant houdt van een standplaats met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor de ideale groeiomstandigheden en zal de plant gezond en gelukkig houden. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te lage of te hoge temperaturen.

 • De plant heeft geen specifieke snoei nodig, eventueel verwelkte bloemen kunnen worden verwijderd. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te voorzien van voldoende licht. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te verpotten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Laat de grond niet volledig uitdrogen tussen gietbeurten, maar zorg er wel voor dat de wortels niet te nat blijven staan. Gebruik bij voorkeur lauw en kalkarm water voor het beste resultaat.

  De Curcuma Gingerstar Red Torch heeft graag goed doorlatende potgrond die vochtig maar niet drassig is. Een mengsel van potgrond voor kamerplanten en wat grof zand kan goed werken. Zorg ervoor dat de pot drainagegaten heeft om wateroverlast te voorkomen.

  De Curcuma Gingerstar Red Torch gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal om de plant gezond te houden. Vermijd te natte of te droge grond, aangezien dit de groei kan belemmeren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Gebruik om de paar weken wat plantenvoeding voor een gezonde groei.

  De bladeren van de plant kunnen regelmatig worden schoongemaakt met een vochtige doek om stof te verwijderen. Eventuele dode bladeren kunnen voorzichtig worden afgeknipt met een schaar. Let op dat de wortels niet beschadigd worden tijdens het schoonmaken.

  Deze plant heeft veel fel licht nodig en kan direct zonlicht verdragen. Zet hem bij voorkeur dicht bij een raam op het zuiden of westen. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag direct zonlicht krijgt.

  De plant gedijt het best bij een kamertemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg voor voldoende warmte en vermijd tocht. Plaats de plant niet in direct zonlicht.

  Deze plant gedijt het best bij een gemiddelde luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag is, vooral in de winter wanneer de verwarming aan staat. Besproei de bladeren regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Curcuma Gingerstar Red Torch gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld organische meststoffen. Een te zure of te basische bodem kan de groei en gezondheid van de plant negatief beïnvloeden.

  De Curcuma Gingerstar Red Torch heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een vloeibare meststof voor kamerplanten om de plant te voeden. Bemest de plant ongeveer eens in de twee weken tijdens de lente en zomer.

 • Omschrijving

  De Curcuma Gingerstar Red Torch is een opvallende tropische plant met prachtige rode bloemen die lijken op fakkels. De bladeren zijn langwerpig en groen van kleur, waardoor het een mooie toevoeging is aan elk interieur. Deze plant houdt van een warme en vochtige omgeving, dus het is belangrijk om hem regelmatig water te geven en hem op een lichte standplaats te zetten. De Curcuma Gingerstar Red Torch kan tot ongeveer 60 cm hoog groeien en bloeit gedurende meerdere weken. Het is een decoratieve en exotische plant die zeker de aandacht zal trekken in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.