Senecio archeri

Senecio

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Senecio archeri, også kendt som blå senecio, er en elegant fedtplante med tykke, blågrønne blade. Denne plante vokser i kompakte rosetter og kan producere små gule blomster, når den blomstrer. Senecio archeri er relativt let at passe på og trives godt i klart lys og veldrænet jord. Denne plante er ideel til indendørs eller på en solrig altan eller terrasse. Sørg for, at planten ikke får for meget vand for at undgå rådne rødder.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er ret let at vedligeholde. Den kræver lidt vand og sollys og trives godt ved en moderat stuetemperatur. Regelmæssig beskæring er nødvendig for at holde planten sund.

  Ja, denne plante har brug for meget lys. Det anbefales derfor at placere den et solrigt sted, hvor den kan modtage tilstrækkeligt med naturligt lys. Sørg for, at den står i sollyset i mindst seks timer om dagen for optimal vækst og sundhed.

  Planten har brug for moderat vand, ca. en gang om ugen. Sørg for, at jorden tørrer mellem vandingsperioderne. Overvanding kan føre til rodskade.

  Denne plante kan lide af klart, indirekte lys, men kan også tåle lidt direkte sollys. Det er vigtigt, at planten ikke står for længe i direkte sol, da dette kan forårsage bladforbrænding. Det bedste er at placere planten et sted, hvor den er lidt beskyttet mod direkte sollys.

  Ja, Senecio archeri elsker varme og trives bedst ved temperaturer over 15 grader Celsius. Det er derfor vigtigt at placere planten på et varmt og solrigt sted og undgå udsættelse for kulde. Det er en tropisk plante, der trives bedst i en varm og fugtig miljø.

  Planten blomstrer normalt i månederne april til juli, og blomstringen kan vare i flere uger til måneder.

  Ja, planten er kendt for sin evne til at rense luften ved at absorbere og filtrere flygtige organiske stoffer (VOC'er). Det hjælper med at forbedre luftkvaliteten indendørs og skabe en sundere leve- og arbejdsmiljø. Derfor er det et godt valg til hjemmet eller på kontoret.

  Ja, planten trives bedst på et sted med en gennemsnitstemperatur mellem 15 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og ekstreme temperaturer. Under disse forhold vil planten vokse og blomstre godt.

 • Det anbefales at beskære planten regelmæssigt for at fremme en kompakt vækst og fjerne døde blade. Fjern regelmæssigt gamle, svage eller beskadigede grene for at opretholde plantens sundhed. Beskær om foråret eller sommeren for det bedste resultat.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, men sørg for, at jorden ikke bliver for vandig. Lad det øverste lag af jorden tørre ud, før du giver vand igen. Om vinteren har planten mindre brug for vand end om sommeren.

  Senecio archeri trives godt i en godt drænet pottemuld med masser af organisk materiale. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. Brug helst en blanding specielt til succulenter eller kaktusser.

  Denne plante trives bedst i veldrænet, frugtbar jord. Sørg for en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0 for optimal vækst. Undgå vandtæthed og sørg for tilstrækkelige næringsstoffer for at stimulere sund vækst.

  Planten skal placeres et lyst sted, men ikke i direkte sollys. Hold jorden let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Gødning lejlighedsvis i vækstsæsonen er tilstrækkeligt.

  Planten kan regelmæssigt tørres af med en fugtig klud for at fjerne støv. Alternativt kan bladene forsigtigt skylles under lunkent vand. Undgå brugen af kemiske rengøringsmidler, da de kan beskadige bladene.

  Senecio archeri trives godt på en lys placering, helst med indirekte sollys. Sørg for, at planten får mindst 6 timer sollys om dagen. Undgå direkte sollys i de varme middagstimer for at undgå forbrændinger.

  Planten trives bedst ved en moderat temperatur mellem 15 og 25 grader Celsius. Sørg for, at planten er beskyttet mod pludselige temperatursvingninger. Placer planten helst et sted med konstante temperaturer.

  Luftfugtigheden skal være gennemsnitlig til høj for denne plante. En luftfugter kan være nyttig, især i vintermånederne. Sørg for, at planten ikke står for tæt på en varmekilde for at undgå udtørring.

  Senecio archeri trives bedst i en let sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 6 og 7. En for høj surhedsgrad kan hæmme plantens vækst og føre til ernæringsproblemer. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens surhedsgrad og justere den om nødvendigt.

  Indendørs planter har generelt ikke brug for meget gødning, men de kan få lidt flydende indendørs plantergødning hver måned om foråret og sommeren. Vær opmærksom på ikke at overgøde planten, da det kan beskadige rødderne. Omplantning kan også hjælpe med at bevare næringsstoffer i jorden.

 • Beskrivelse

  Senecio archeri, også kendt som blå senecio, er en elegant fedtplante med tykke, blågrønne blade. Denne plante vokser i kompakte rosetter og kan producere små gule blomster, når den blomstrer. Senecio archeri er relativt let at passe på og trives godt i klart lys og veldrænet jord. Denne plante er ideel til indendørs eller på en solrig altan eller terrasse. Sørg for, at planten ikke får for meget vand for at undgå rådne rødder.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.