Rhododendron (Simsii Grp) 'Lissy'

Rhododendron (Simsii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron 'Lissy' is een compacte en bloeiende struik met glanzende, donkergroene bladeren. De prachtige bloemen van de 'Lissy' zijn roze tot lichtpaars van kleur en bloeien in het voorjaar. Deze plant is goed geschikt voor in de tuin of in een pot op het terras. De Rhododendron 'Lissy' houdt van een lichtzure grond en een beschutte standplaats. Met de juiste verzorging kan deze plant uitgroeien tot een mooie eyecatcher in je tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Rhododendrons hebben specifieke behoeften wat betreft bodem en water. Ze hebben regelmatig water en een vochtige omgeving nodig. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren te besproeien en de plant te bemesten.

  Ja, de Rhododendron (Simsii Grp) 'Lissy' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  Rhododendrons hebben gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig. Let op dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat wordt. In de zomer kan het nodig zijn vaker water te geven dan in de winter.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een plek staan met indirect licht. Een te felle zon kan de bladeren beschadigen en verkleuring veroorzaken. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, de Rhododendron houdt van warmte en gedijt het beste bij een gematigde tot warme temperatuur. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of extreme kou, omdat dit de groei kan belemmeren. Het is aan te raden de plant op een plek te zetten waar het overdag rond de 18-24 graden Celsius is.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Lissy' bloeit meestal in de maanden maart tot en met mei. De bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Ja, de Rhododendron (Simsii Grp) 'Lissy' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan de luchtkwaliteit in huis verbeteren. Deze kamerplant helpt schadelijke stoffen zoals formaldehyde uit de lucht te filteren. Het is een mooie en functionele toevoeging aan je binnenruimte.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Lissy' gedijt het beste op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Een constante temperatuur binnen dit bereik zal de plant helpen gezond en gelukkig te blijven.

 • Rhododendrons hoeven meestal niet gesnoeid te worden, tenzij om dode of beschadigde takken te verwijderen. Als er gesnoeid moet worden, is het aan te raden om dit direct na de bloei te doen. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht en voeding krijgt na het snoeien.

  Geef regelmatig water aan deze plant zodat de grond vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Besproei de bladeren regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen. Zorg ervoor dat de plant op een goed doorlatende grond staat.

  Rhododendron (Simsii Grp) 'Lissy' heeft behoefte aan potgrond die goed vocht doorlaat maar toch licht is. Een potgrond met een lage pH-waarde is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voeding bevat voor een gezonde groei.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Lissy' gedijt het beste in goed doorlatende grond met een zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en vermijd kalkrijke grond. Een luchtige en vochtige bodemkwaliteit is essentieel voor een gezonde groei van deze kamerplant.

  De Rhododendron heeft regelmatig water nodig en dient in een licht vochtige grond te staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. De plant houdt van een hoge luchtvochtigheid, regelmatig sproeien wordt aangeraden.

  Om de plant schoon te maken, kun je een zachte borstel of een vochtige doek gebruiken om stof en vuil van de bladeren te verwijderen. Besproei de bladeren niet met water, omdat dit schade kan veroorzaken. Houd de plant regelmatig schoon om de gezondheid en uitstraling te behouden.

  De Rhododendron heeft veel licht nodig om goed te groeien, maar vermijd direct zonlicht in de zomer om bladverbranding te voorkomen. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste groeiomstandigheden. Het liefst in de buurt van een raam op het oosten of westen.

  Rhododendrons geven de voorkeur aan koele tot gematigde temperaturen en voelen zich het meest comfortabel bij 10-18 graden Celsius. Vermijd extreme temperatuurschommelingen en zet de plant niet in de buurt van verwarmings- of airconditioningsystemen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven.

  De luchtvochtigheid moet matig zijn, met een voorkeur voor een iets hogere luchtvochtigheid. Besproei regelmatig de bladeren met water om de luchtvochtigheid te verhogen en voorkom uitdroging van de plant. Plaats de plant niet in de buurt van een verwarming of airconditioning om uitdroging te voorkomen.

  Rhododendrons gedijen het beste in zure grond met een pH-waarde tussen 4,5 en 6. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot moeizame groei en tekorten aan voedingsstoffen. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten zoals de Rhododendron hebben verschillende voedingsstoffen nodig om gezond te groeien. Gebruik een speciale meststof voor zuurminnende planten en vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen. Bemest de plant tijdens de groeiperiode van het voorjaar tot het najaar volgens de aanbevolen dosering op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Rhododendron 'Lissy' is een compacte en bloeiende struik met glanzende, donkergroene bladeren. De prachtige bloemen van de 'Lissy' zijn roze tot lichtpaars van kleur en bloeien in het voorjaar. Deze plant is goed geschikt voor in de tuin of in een pot op het terras. De Rhododendron 'Lissy' houdt van een lichtzure grond en een beschutte standplaats. Met de juiste verzorging kan deze plant uitgroeien tot een mooie eyecatcher in je tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.