Petunia Viva

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Petunia Viva is een kleurrijke en compacte plant met trompetvormige bloemen in diverse kleuren zoals roze, paars en wit. De plant bloeit van de lente tot aan de herfst en trekt hiermee vlinders en bijen aan. Petunia Viva gedijt het beste in goed doorlatende grond en heeft regelmatig water nodig. Deze plant kan zowel in hanging baskets als in borders worden geplant en geeft een vrolijke uitstraling aan elke tuin. Met de juiste zorg kan Petunia Viva langdurig bloeien en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Petunia Viva is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een éénjarige plant die in de lente en zomer bloeit met kleurrijke bloemen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is dus aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen. In de lente en zomer kan de plant volop bloeien en groeien.

  Ja, de Petunia Viva is gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het heeft slechts regelmatig water en wat bemesting nodig om gezond te blijven groeien. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden.

  Petunia Viva heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om de plant niet te dicht op elkaar te planten om luchtcirculatie en groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te bloeien.

  Tuinplanten zoals deze bloem groeien over het algemeen het beste in de volle zon. Een plek met minstens 6 uur zonlicht per dag wordt aanbevolen voor een optimale groei. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en kunnen er minder bloemen worden gevormd.

  Tuinplanten zoals de Petunia Viva hebben behoefte aan regelmatig water geven, vooral tijdens warme zomermaanden. Over het algemeen wordt geadviseerd om de plant 2-3 keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin de plant groeit. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond niet uitdroogt, maar ook niet te drassig wordt.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan dankzij de nectar die het produceert. Het is een goede keuze voor een tuin die biodiversiteit ondersteunt.

  Ja, deze plant is gunstig voor biodiversiteit vanwege de bloemen die insecten aantrekken voor bestuiving. Het biedt voedsel en schuilplaatsen voor verschillende soorten dieren in de tuin. Het is een waardevolle aanvulling op de biodiversiteit in uw tuin.

  Petunia Viva bloeit meestal vanaf het voorjaar tot aan de herfst. De bloeiperiode kan variëren van enkele maanden tot zelfs het hele groeiseizoen. Het is een langbloeiende plant die kleur brengt in de tuin gedurende een lange periode.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en groeit het beste op een plek waar hij minimaal zes uur zonlicht per dag kan ontvangen. Zorg wel voor voldoende water en bescherming tegen harde wind.

  Nee, de Petunia Viva is niet eetbaar. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve plant in de tuin. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, Petunia Viva heeft de eigenschap om geluiden te dempen dankzij de dichte bladeren en bloemen. Dit maakt de plant ideaal om geluidsoverlast te verminderen in de tuin. Planten in het algemeen hebben een positief effect op het geluidsniveau in de omgeving.

 • Het is raadzaam om regelmatig verwelkte bloemen te verwijderen om de bloei te verlengen. Knip lange uitlopers met bloemen van tijd tot tijd af om de plant compact te houden. Snoei in het najaar de plant tot ongeveer 10 cm boven de grond om de groei te stimuleren in het volgende groeiseizoen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het nat maken van de bladeren om schimmelziekten te voorkomen.

  Voor de Petunia Viva is het belangrijk om goed doorlatende potgrond te gebruiken, zodat de wortels niet te nat komen te staan. Kies voor een potgrond die speciaal geschikt is voor bloeiende tuinplanten en zorg voor voldoende voedingsstoffen in de grond. Houd de potgrond vochtig maar niet te nat, en geef de plant regelmatig water.

  Petunia Viva gedijt het best in goed doorlatende, vruchtbare grond. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat, zodat de plant optimaal kan groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de pH-waarde van de grond neutraal tot licht alkalisch is.

  De Petunia Viva houdt van een zonnige standplaats en kan goed gedijen in een goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant beschermd wordt tegen harde wind en regen. Het is ideaal om de plant op een plek te zetten waar hij minimaal 6 uur direct zonlicht per dag krijgt.

  Tuinplanten zoals de Petunia Viva moeten in de winter beschermd worden door ze te bedekken met stro, bladeren of speciale winterbeschermingsmaterialen. Hiermee voorkom je dat de plant bevriest en bescherm je hem tegen schade door vorst. Het is ook belangrijk om de plant in een beschutte plek te zetten en regelmatig te controleren op eventuele schade.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, vooral tijdens warme periodes. Verwijder regelmatig oude bloemen om de bloei te stimuleren. Geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting met een evenwichtige meststof. Gebruik een meststof met een hoog kaliumgehalte voor een overvloedige bloei en gezonde groei. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen en de planten niet te overbemesten.

  Het is aan te raden om de grond rondom deze plant te mulchen. Mulch kan helpen om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals stro, boomschors of compost.

  Tuinplanten zoals Petunia Viva gedijen het best in een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel aan te passen met kalk of zwavel. Een optimale pH-waarde zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u kiezen voor biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten en lieveheersbeestjes. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de plant te controleren op ziektes en plagen. Ook kunt u preventief te werk gaan door de plant gezond te houden en niet te veel water te geven.

 • Omschrijving

  Petunia Viva is een kleurrijke en compacte plant met trompetvormige bloemen in diverse kleuren zoals roze, paars en wit. De plant bloeit van de lente tot aan de herfst en trekt hiermee vlinders en bijen aan. Petunia Viva gedijt het beste in goed doorlatende grond en heeft regelmatig water nodig. Deze plant kan zowel in hanging baskets als in borders worden geplant en geeft een vrolijke uitstraling aan elke tuin. Met de juiste zorg kan Petunia Viva langdurig bloeien en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.