Petunia Surfinia Lilac

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Surfinia Lilac is een prachtige hangplant met weelderige, lila gekleurde bloemen. De plant heeft een langbloeiende periode en kan grote hoeveelheden bloemen produceren. Surfinia Lilac gedijt goed in zonlicht en warme temperaturen, waardoor het een populaire keuze is voor zonnige tuinen en balkons. De hangende groeiwijze van de plant maakt het ideaal voor hanging baskets en bloempotten. Met regelmatig water geven en bemesten kan de Petunia Surfinia Lilac langdurig bloeien en een kleurrijke toevoeging zijn aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Petunia Surfinia Lilac is geen groenblijvende plant. Het is een eenjarige plant die bloeit gedurende het seizoen en vervolgens afsterft. Het wordt aangeraden om jaarlijks nieuwe planten te kopen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst. Het is aan te raden om de plant binnen te plaatsen of te bedekken met bijvoorbeeld vliesdoek.

  Ja, de Petunia Surfinia Lilac is makkelijk in onderhoud. Het is een sterke plant die goed gedijt in vochtige grond en die regelmatig water nodig heeft. Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen.

  De plant heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te groeien en zich te verspreiden. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten zodat ze zich niet gaan verdringen. Houd ook rekening met de groeiruimte van eventuele naburige planten.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon, maar kan ook redelijk goed groeien in halfschaduw. In de schaduw zal de bloei mogelijk minder uitbundig zijn en de plant kan wat langer worden. Zorg voor voldoende licht voor een optimale groei en bloei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Ongeveer 2-3 keer per week water geven is meestal voldoende.

  Ja, de Petunia Surfinia Lilac is een plant die vlinders en bijen aantrekt dankzij de nectarrijke bloemen. Hierdoor draagt de plant bij aan de biodiversiteit in de tuin en kan helpen bij de bestuiving van andere planten. Let op dat de plant in de lente en zomer regelmatig water krijgt en in de zon staat voor optimale groei en bloei.

  Ja, deze plant trekt bestuivers zoals bijen en vlinders aan. Hierdoor kan het bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Het is echter geen inheemse plant, wat invloed kan hebben op de lokale biodiversiteit.

  De Petunia Surfinia Lilac bloeit van mei tot en met september. De bloei kan tot wel 5 maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven bij warm weer. In de volle zon zal de plant veel bloemen produceren.

  Nee, de Petunia Surfinia Lilac is niet eetbaar. Het is een plant die puur bedoeld is voor decoratieve doeleinden in de tuin. Eet geen bladeren of bloemen van deze plant, omdat ze giftig kunnen zijn.

  Hoewel planten over het algemeen geluid niet actief dempen, kunnen ze in bepaalde mate geluid absorberen door hun bladeren en bloemen. Het kan helpen om geluid van bijvoorbeeld verkeer te verminderen, maar het is niet de primaire functie van de plant. Daarnaast kan een dichte begroeiing van planten in de tuin wel zorgen voor een bepaalde mate van geluidsreductie.

 • Deze plant heeft regelmatig snoei nodig om de groei te stimuleren en de bloei te bevorderen. Verwijder regelmatig dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar om de plant te verjongen en een compacte vorm te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Het is beter om de plant in de ochtend water te geven, zodat de bladeren droog blijven en schimmel wordt voorkomen.

  Tuinplanten zoals de Petunia Surfinia Lilac gedijen goed in goed doorlatende potgrond. Het is aan te raden om regelmatig de potgrond te vervangen of te verrijken met voedingsstoffen om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  Een goed doorlatende bodem met voldoende organisch materiaal is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Regelmatig bemesten zorgt voor een gezonde groei en bloei.

  De Petunia Surfinia Lilac gedijt het best op een zonnige standplaats, maar kan ook in halfschaduw groeien. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en regelmatig water krijgt om de bloei te bevorderen. Deze plant is ideaal voor hanging baskets en borders in de tuin.

  Tuinplanten moeten in de winter beschermd worden tegen vorst. Dit kan door de planten naar binnen te brengen, ze te bedekken met mulch of een beschermhoes of een vorstwerende doek te gebruiken. Zo blijven de planten gezond en kunnen ze in het voorjaar weer bloeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens hete zomerdagen. Zorg voor een goed doorlatende grond en plaats de plant op een zonnige locatie. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de groei te bevorderen.

  Tuinplanten hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten, en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

  Mulch is een goede manier om de grond rondom bloeiende tuinplanten te beschermen en vocht vast te houden. Het helpt ook bij het onderdrukken van onkruidgroei en het behouden van een gelijkmatige bodemtemperatuur. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet té dik is, ongeveer 5-10 cm is voldoende.

  Deze plant prefereert een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Een te hoge zuurgraad kan leiden tot voedingsstoffentekorten en verkleuringen van het blad. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen voor een optimale groei en bloei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte zoals bladluizen, spint, en trips. Om ongedierte te bestrijden, kunt u gebruik maken van natuurlijke remedie zoals het besproeien met water, het aanbrengen van neemolie of het inzetten van roofmijten. Het is belangrijk om regelmatig te blijven controleren om eventuele plagen tijdig te kunnen aanpakken.

 • Omschrijving

  De Petunia Surfinia Lilac is een prachtige hangplant met weelderige, lila gekleurde bloemen. De plant heeft een langbloeiende periode en kan grote hoeveelheden bloemen produceren. Surfinia Lilac gedijt goed in zonlicht en warme temperaturen, waardoor het een populaire keuze is voor zonnige tuinen en balkons. De hangende groeiwijze van de plant maakt het ideaal voor hanging baskets en bloempotten. Met regelmatig water geven en bemesten kan de Petunia Surfinia Lilac langdurig bloeien en een kleurrijke toevoeging zijn aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.