Astilbe (Arendsii Grp) 'Rock and Roll'

Astilbe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Astilbe (Arendsii Grp) 'Rock and Roll' is een prachtige vaste plant met rijk bloeiende bloempluimen in een dieprode kleur. De bladeren zijn diep ingesneden en donkergroen van kleur. Deze plant bloeit in de zomer en trekt vlinders en bijen aan. Astilbe 'Rock and Roll' houdt van een plekje in de halfschaduw en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Deze plant is ideaal voor borders en langs vijvers in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Astilbe planten zijn over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereisen minimale zorg. Ze gedijen goed in vochtige en goed doorlatende grond en hebben regelmatig water nodig. Daarnaast kunnen ze profiteren van een lichte bemesting in het voorjaar.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Rock and Roll' heeft matig tot veel licht nodig. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor de beste groei. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat, dit kan bladverbranding veroorzaken.

  Astilbes hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden door de plant een tot twee keer per week water te geven. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, want dit kan leiden tot wortelrot.

  Astilbes geven de voorkeur aan halfschaduw tot schaduw en kunnen niet goed tegen de felle zon. Het is dus verstandig om de plant uit direct zonlicht te houden om verbranding te voorkomen.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Rock and Roll' houdt van warmte en is het beste op zijn plaats in een kamer met een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en kou te houden om optimale groei te bevorderen. Verder gedijt Astilbe het beste bij een hoge luchtvochtigheid, dus regelmatig besproeien kan de plant gezond en gelukkig houden.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Rock and Roll' bloeit van juni tot augustus en de bloeiperiode kan tot wel 6 weken duren.

  Ja, Astilbe planten hebben geen luchtzuiverende eigenschappen. Deze planten worden voornamelijk gekweekt om hun decoratieve bloemen en bladeren. Het is dus geen plant die de lucht in je huis zal zuiveren.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor de ideale groeiomstandigheden voor de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Astilbes kunnen in het voorjaar gesnoeid worden om dode of beschadigde bladeren te verwijderen. Knip de bloemstelen na de bloei af om de plant er netjes uit te laten zien. Verwijder regelmatig oude en uitgebloeide bloemen om de groei van nieuwe bloemen te bevorderen.

  Geef regelmatig water aan deze plant en zorg ervoor dat de grond vochtig blijft. Vermijd echter dat de plant met zijn wortels in het water staat, dit kan leiden tot wortelrot. Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  Astilbe (Arendsii Groep) 'Rock and Roll' heeft vochtige, goed doorlatende potgrond nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig vochtig te houden, maar te veel water kan wortelrot veroorzaken. Een potgrond speciaal voor schaduwplanten is ideaal voor deze plant.

  De Astilbe (Arendsii Grp) 'Rock and Roll' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond met een neutrale pH. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en regelmatig vochtig wordt gehouden. Vermijd droge of zanderige grond, aangezien dit de groei van de plant kan belemmeren.

  Astilbe planten vereisen vochtige grond en kunnen goed gedijen in halfschaduw tot schaduwrijke omgevingen. Ze moeten regelmatig worden bewaterd om uitdroging te voorkomen en kunnen worden bemest in het voorjaar om de groei te bevorderen. Verwijder dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kun je stof afnemen van de bladeren met een zachte borstel of doek. Verwijder dode of beschadigde bladeren regelmatig om de gezondheid van de plant te bevorderen. Gebruik geen chemische schoonmaakmiddelen, deze kunnen de plant beschadigen.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Rock and Roll' heeft veel licht nodig. Plaats de plant op een goed verlichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag indirect zonlicht krijgt.

  Astilbe houdt van een gematigde temperatuur en voelt zich het meest comfortabel bij temperaturen tussen de 15-22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en extreme temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat Astilbe op een plek staat waar de temperatuur stabiel is.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Rock and Roll' heeft baat bij een hoge luchtvochtigheid, tussen de 60% en 70%. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht krijgt om gezond te blijven.

  Astilbes prefereerden een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te droog wordt. Gebruik bij voorkeur organische meststoffen om de zuurgraad van de bodem op peil te houden.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Rock and Roll' heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond en sterk te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof speciaal voor kamerplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant, dus wees voorzichtig en bemest matig.

 • Omschrijving

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Rock and Roll' is een prachtige vaste plant met rijk bloeiende bloempluimen in een dieprode kleur. De bladeren zijn diep ingesneden en donkergroen van kleur. Deze plant bloeit in de zomer en trekt vlinders en bijen aan. Astilbe 'Rock and Roll' houdt van een plekje in de halfschaduw en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Deze plant is ideaal voor borders en langs vijvers in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.