Petunia Famous Snow White

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Petunia Famous Snow White is een prachtige en opvallende plant met witte bloemen die een vleugje elegantie toevoegen aan elke tuin of balkon. De bloemen hebben een heldere witte kleur en een geurige geur die insecten aantrekt. Deze plant is gemakkelijk te kweken en te onderhouden, waardoor het een favoriete keuze is voor zowel beginnende als ervaren tuiniers. Petunia Famous Snow White bloeit overvloedig gedurende het hele groeiseizoen en kan worden gebruikt in hangende manden, borders of containers. Het is een veelzijdige en prachtige toevoeging aan elke buitenruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Petunia Famous Snow White is geen groenblijvende plant. Het verliest zijn bladeren gedurende de winter. Het is een jaarlijkse plant die elke zomer opnieuw geplant moet worden.

  Deze tuinplant is niet winterhard en kan het beste worden beschermd tegen vorst. Het is raadzaam om de plant in de winter naar binnen te halen of te bedekken met een dikke laag mulch om vorstschade te voorkomen. Deze plant kan niet overleven in koude temperaturen.

  Petunia Famous Snow White is gemakkelijk in onderhoud en heeft niet veel speciale zorg nodig. Deze tuinplant kan goed gedijen in de meeste bodemsoorten en vereist regelmatig water geven en voldoende zonlicht. Het is een sterke en veerkrachtige plant die weinig problemen zal opleveren bij het onderhoud.

  De plant heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om te groeien en zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te spreiden en genoeg licht en lucht te ontvangen. Houd ook rekening met de groeihoogte van de plant bij het bepalen van de benodigde ruimte.

  Petunia Famous Snow White groeit het best in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in gedeeltelijke schaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende licht te geven voor een gezonde groei en bloei. In de schaduw zal de plant minder bloemen produceren.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin ze groeien. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten en geef water bij de wortels om schimmel en rot te voorkomen.

  Ja, Petunia Famous Snow White is vlinder en bijenlokkend. Het trekt deze bestuivers aan vanwege de nectar en de kleur van de bloemen. Het is een mooie toevoeging aan de tuin en draagt bij aan de biodiversiteit.

  Ja, petunia's trekken vlinders en bijen aan met hun nectarrijke bloemen en dragen zo bij aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kunnen ze ook nuttig zijn voor bestuiving van andere planten. Het is belangrijk om verschillende soorten planten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te stimuleren.

  De bloeiperiode van deze plant is van mei tot en met september. De bloemen blijven gedurende de bloeiperiode ongeveer 6 tot 8 weken bloeien.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te groeien. Zorg er wel voor dat de grond voldoende vochtig blijft tijdens warme periodes.

  Nee, de Petunia Famous Snow White is niet eetbaar. Het is belangrijk om alleen eetbare planten te consumeren en de Petunia Famous Snow White valt onder de categorie tuinplanten. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, veel tuinplanten hebben de eigenschap om geluid te dempen door hun bladeren en stengels. Het kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen en een rustige sfeer te creëren in uw tuin. Het is echter niet zo effectief als speciale geluidsisolerende materialen.

 • Knip regelmatig uitgebloeide bloemen weg om de plant te stimuleren om nieuwe knoppen te produceren. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm en grootte te behouden. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde bladeren om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet drassig. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet drassig. Het is aan te raden om de potgrond eens in de paar weken te bemesten voor een optimale groei.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende en vruchtbare grond met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De Petunia Famous Snow White gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende direct zonlicht krijgt gedurende de dag. Deze tuinplant groeit goed in goed doorlatende grond.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst, vocht en sterke wind. Je kunt de plant beschermen door hem te bedekken met bijvoorbeeld een dikke laag droog blad of stro. Zorg ervoor dat de bodem rondom de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, houd de grond vochtig maar niet te nat. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen. Bemest de plant eens in de twee weken tijdens het groeiseizoen.

  Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en tijdens het groeiseizoen. Geef niet te veel mest om overbemesting te voorkomen. Volg de instructies op de verpakking van de meststof voor de juiste hoeveelheid en frequentie.

  Mulchen helpt de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken, waardoor de plant beter kan groeien. Gebruik organisch materiaal zoals houtsnippers of compost als mulch. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant ligt om schimmelvorming te voorkomen.

  De Tuinplanten vereisen een gemiddelde tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met de juiste meststoffen of kalk. Een goede zuurgraad bevordert de gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte bij tuinplanten te bestrijden, kunnen verschillende methoden worden toegepast. Bijvoorbeeld het regelmatig controleren van de plant op tekenen van plagen en het verwijderen van aangetaste bladeren. Daarnaast kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet voor biologische bestrijding. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen is een laatste redmiddel en zou moeten worden vermeden indien mogelijk.

 • Omschrijving

  Petunia Famous Snow White is een prachtige en opvallende plant met witte bloemen die een vleugje elegantie toevoegen aan elke tuin of balkon. De bloemen hebben een heldere witte kleur en een geurige geur die insecten aantrekt. Deze plant is gemakkelijk te kweken en te onderhouden, waardoor het een favoriete keuze is voor zowel beginnende als ervaren tuiniers. Petunia Famous Snow White bloeit overvloedig gedurende het hele groeiseizoen en kan worden gebruikt in hangende manden, borders of containers. Het is een veelzijdige en prachtige toevoeging aan elke buitenruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.