Petunia Famous Rose Veins

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Famous Rose Veins is een prachtige petunia-variëteit met opvallende roze aderen die door de bloemblaadjes lopen. De bloemen hebben een sierlijke en delicate uitstraling en geven een vrolijke en kleurrijke toevoeging aan elke tuin of bloembak. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. De Petunia Famous Rose Veins kan zowel in de volle grond als in potten of hanging baskets worden gekweekt. Regelmatig water geven en bemesten zal zorgen voor een weelderige groei en prachtige bloei gedurende het hele seizoen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Petunia Famous Rose Veins is geen groenblijvende plant. Het is een eenjarige plant die in de herfst verdwijnt en in het voorjaar opnieuw geplant moet worden. Het is belangrijk om deze plant jaarlijks te vervangen voor een continue bloei.

  Deze plant is winterhard tot -5 graden Celsius. Het is aan te raden om in de winter extra bescherming te bieden, zoals mulch of een beschermhoes. Zorg ervoor dat de plant niet te lang aan strenge vorst wordt blootgesteld.

  Ja, de Petunia Famous Rose Veins vereist weinig onderhoud en gedijt goed in de tuin. Regelmatig water geven en zo nu en dan bemesten is voldoende. Zorg voor voldoende zonlicht en een goede afwatering voor optimale groei.

  Voor deze tuinplant is ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten om luchtstroom te bevorderen en schimmelziekten te voorkomen. Lees de specifieke plantinstructies voor de optimale groeiruimte.

  Petunia's groeien het beste in de volle zon, waar ze minstens 6 uur per dag direct zonlicht ontvangen. In de schaduw zullen ze waarschijnlijk minder bloemen produceren en minder goed groeien. Het is daarom aan te raden om Petunia's Famous Rose Veins in een zonnige locatie te planten.

  Tuinplanten hebben over het algemeen gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond tussen waterbeurten door te controleren en alleen water te geven als de grond droog aanvoelt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en de kleurrijke bloemen die hen aantrekken. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor tuinen die willen bijdragen aan het behoud van de biodiversiteit.

  Tuinplanten in het algemeen dragen bij aan biodiversiteit doordat ze insecten en vogels aantrekken. Planten voorzien dieren van voedsel en schuilplaatsen. Het is dus een goede keuze voor het bevorderen van biodiversiteit in je tuin.

  De Petunia Famous Rose Vein bloeit in de maanden juni tot en met september. De bloeiperiode kan ongeveer 12 weken duren.

  Ja, de Petunia Famous Rose Veins kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal 6 uur zonlicht per dag nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme zomerdagen wanneer de zon fel schijnt. Het is raadzaam om de plant te beschermen tegen felle middagzon om verbranding te voorkomen.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die gewaardeerd wordt om zijn kleurrijke bloemen. Eetbare planten kunnen beter apart worden geteeld in de moestuin.

  Nee, de Petunia Famous Rose Veins is niet geluidsdempend. Het is een decoratieve tuinplant die vooral bekend staat om zijn opvallende bloemen. Het heeft geen eigenschappen die geluid dempen.

 • Petunia Famous Rose Veins kan regelmatig worden gesnoeid om de groei te bevorderen en de plant in vorm te houden. Verwijder dode bloemen en takken om de bloei te stimuleren en de plant gezond te houden. Snoei indien nodig in het voorjaar om de plant compact te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Geef water bij de wortels en vermijd dat de bladeren nat worden. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven.

  De Tuinplanten PGR mix is geschikt voor deze plant. Het bevat de juiste voedingsstoffen en structuur voor een optimale groei. Het is aanbevolen om de potgrond regelmatig te vervangen om de gezondheid van de plant te behouden.

  De Petunia Famous Rose Veins gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. De bodem moet licht zuur tot neutraal zijn, met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Zorg ervoor dat de grond niet te compact is en voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  De Petunia Famous Rose Veins gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor vochtige, goed doorlatende grond en vermijd natte voeten. Deze tuinplant doet het goed in borders, hanging baskets en potten.

  In de winter heeft de plant extra bescherming nodig tegen de kou. Zorg ervoor dat de plant goed bedekt is met stro of bladeren om vorstschade te voorkomen. Als het erg koud wordt, kan een fleece doek helpen om de plant warm te houden.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant ongeveer eenmaal per maand tijdens het groeiseizoen.

  Tuinplanten zoals deze profiteren van regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

  Mulch zorgt ervoor dat de grond vochtig blijft en onkruid wordt onderdrukt. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Breng een laag mulch aan rondom de plant, maar laat een beetje ruimte vrij rondom de stam om verstikking te voorkomen.

  De Tuinplanten zijn over het algemeen tevreden met een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor de meeste Tuinplanten. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig de pH-waarde aan te passen met kalk of zwavel.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals deze, kunt u overwegen om regelmatig de bladeren en bloemen te inspecteren op tekenen van luizen, trips of spint. Een natuurlijke oplossing is het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten. Het is ook belangrijk om de planten regelmatig water te geven en te zorgen voor een goede luchtcirculatie om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Petunia Famous Rose Veins is een prachtige petunia-variëteit met opvallende roze aderen die door de bloemblaadjes lopen. De bloemen hebben een sierlijke en delicate uitstraling en geven een vrolijke en kleurrijke toevoeging aan elke tuin of bloembak. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. De Petunia Famous Rose Veins kan zowel in de volle grond als in potten of hanging baskets worden gekweekt. Regelmatig water geven en bemesten zal zorgen voor een weelderige groei en prachtige bloei gedurende het hele seizoen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.