Helianthus annuus 'Sunny Smile'

Helianthus annuus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Helianthus annuus 'Sunny Smile' is een compacte zonnebloemvariëteit die meestal ongeveer 30-60 cm hoog wordt. De plant produceert felgele bloemhoofden met een donkerbruin centrum, die vlinders en bijen aantrekken. 'Sunny Smile' bloeit van de zomer tot de vroege herfst en gedijt goed in de volle zon en goed doorlatende grond. Deze zonnebloem is ideaal voor borders, potten en bloembedden en voegt een vrolijke, zonnige uitstraling toe aan elke tuin. Regelmatig water geven en dode bloemen verwijderen bevordert de bloei en gezondheid van de plant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende zonlicht en water en hij groeit goed. Regelmatig bemesten kan ook bijdragen aan een gezonde groei.

  Ja, de "Helianthus annuus 'Sunny Smile'" heeft veel licht nodig om gezond te blijven. Plaats de plant het liefst op een plek met veel zonlicht, zoals bij een raam op het zuiden. Onvoldoende licht kan leiden tot een strekkende groei en minder bloei.

  Deze plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  De plant houdt van een zonnige standplaats en kan goed gedijen in de felle zon. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende voedingsstoffen. Het is aan te raden om de plant af en toe te draaien zodat alle kanten gelijkmatig zonlicht krijgen.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een zonnige plek te zetten waar hij voldoende zonlicht kan ontvangen. Het is aan te raden om de plant niet bloot te stellen aan koude tocht.

  Deze zonnebloemen bloeien meestal van juli tot en met september. De bloei kan duren van 6 tot 8 weken.

  Zonnebloemen worden over het algemeen niet beschouwd als luchtzuiverende planten. Ze helpen echter wel bij het verbeteren van de luchtkwaliteit door kooldioxide op te nemen en zuurstof vrij te geven tijdens de fotosynthese. Het zorgt ook voor een positieve en stimulerende sfeer in de ruimte.

  Ja, de plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze omgevingstemperatuur zorgt voor optimale groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen onder de 15 graden.

 • Zonnebloemen kunnen worden gesnoeid om de groei te bevorderen en de plant compact te houden. Verwijder dode bloemen regelmatig om nieuwe groei te stimuleren. Snoei ook eventuele beschadigde of dode takken om de gezondheid van de plant te behouden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de grond niet te drassig wordt. Geef water aan de basis van de plant in plaats van op de bladeren. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten in licht vochtig blijft.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van voedzame potgrond die goed doorlatend is. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt, maar tegelijkertijd ook waterdoorlatend is. Een mengsel van potgrond met wat grof zand of perliet kan goed werken voor deze kamerplant.

  Zonnebloemen groeien het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5 is ideaal voor deze planten. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar vermijd waterlogging.

  De zonnebloem heeft regelmatig water nodig en moet op een zonnige plek worden geplaatst. Daarnaast is het verstandig om de uitgebloeide bloemen te verwijderen om de groei te bevorderen. Het is aan te raden om de plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof van de bladeren afvegen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat dit schade kan veroorzaken aan de plant. Je kunt de bladeren ook afspoelen onder lauw water om ze schoon te maken.

  De plant heeft veel licht nodig en staat het liefst op een zonnige plek in huis. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht krijgt. Vermijd te veel direct zonlicht in de middag, omdat dit kan leiden tot verbranding van de bladeren.

  De optimale temperatuur voor de plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme hitte of kou. Plaats de plant in een goed geventileerde ruimte en vermijd tocht.

  De luchtvochtigheid moet matig zijn voor deze plant. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te hoog is om schimmelvorming te voorkomen. Regelmatig besproeien kan helpen bij het handhaven van de juiste luchtvochtigheid.

  De zuurgraad van de bodem voor kamerplanten moet neutraal tot licht zuur zijn, met een pH-waarde tussen de 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen of bodemverbeteraars. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de gezondheid van de plant beïnvloeden.

  Deze plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen, bijvoorbeeld met een universele meststof voor kamerplanten. Het is belangrijk om de aanbevolen doseringen op de verpakking te volgen om overbemesting te voorkomen. Geef de plant alleen meststoffen wanneer de grond vochtig is om wortelverbranding te voorkomen.

 • Omschrijving

  Helianthus annuus 'Sunny Smile' is een compacte zonnebloemvariëteit die meestal ongeveer 30-60 cm hoog wordt. De plant produceert felgele bloemhoofden met een donkerbruin centrum, die vlinders en bijen aantrekken. 'Sunny Smile' bloeit van de zomer tot de vroege herfst en gedijt goed in de volle zon en goed doorlatende grond. Deze zonnebloem is ideaal voor borders, potten en bloembedden en voegt een vrolijke, zonnige uitstraling toe aan elke tuin. Regelmatig water geven en dode bloemen verwijderen bevordert de bloei en gezondheid van de plant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.