Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Mandarino'

Pelargonium (Grandiflorum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium 'Mandarino' is een prachtige plant met opvallende oranje bloemen die lijken op mandarijnen. De plant heeft een compacte groeiwijze en is ideaal voor in potten op het terras of balkon. Het blad van de plant is groen en vormt een mooi contrast met de felgekleurde bloemen. 'Mandarino' staat graag op een zonnige plek en heeft regelmatig water nodig. Deze Pelargonium trekt bijen en vlinders aan en zorgt voor een vrolijke en kleurrijke sfeer in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Mandarino' is over het algemeen een makkelijk te onderhouden kamerplant. Het vereist regelmatig water geven en een lichte standplaats, maar is over het algemeen niet veeleisend. Het snoeien van de plant kan helpen om de groei en bloei te stimuleren.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen, dus het is het beste om hem op een plek te zetten waar hij veel natuurlijk licht krijgt. Een raam op het zuiden of westen is ideaal voor deze kamerplant. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle delen gelijkmatig belicht worden.

  Deze plant heeft matig water nodig, dus geef hem eens per week water. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten opdroogt voordat je opnieuw water geeft. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt van felle zon en gedijt het best op een zonnige plek in huis. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens de warmere zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond goed wordt gedraineerd om wortelrot te voorkomen.

  Ja, Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Mandarino' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 15-25°C. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te zetten om zijn groei en bloei te bevorderen. Zorg er ook voor dat de plant beschermd is tegen tocht en kou.

  Deze plant bloeit van juni tot en met oktober. De bloeiperiode kan tot wel 5 maanden duren.

  Ja, de Pelargonium Grandiflorum Grp 'Mandarino' staat erom bekend dat het de lucht kan zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is een ideale kamerplant voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in een binnenruimte.

  Ja, pelargoniums houden van een gematigde temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een ideale groeiomgeving en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar de temperatuur stabiel blijft.

 • Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Mandarino' kan het beste regelmatig gesnoeid worden om de groei te bevorderen en de plant compact te houden. Verwijder dode bloemen en takken om de bloei te stimuleren. Snoei in het voorjaar voor een gezonde en uitbundige groei.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is maar niet te nat. Laat de grond tussen gietbeurten door iets opdrogen om wortelrot te voorkomen. Gebruik lauw water en vermijd dat er water op de bladeren komt.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt. Gebruik bij voorkeur een pot met drainagegaten.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en regelmatig wordt bewaterd, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan.添加更多

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in het water blijven staan. Zet de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen met een speciale plantenvoeding voor bloeiende kamerplanten.

  Om de plant schoon te houden, kun je regelmatig stof van de bladeren afvegen met een zachte doek. Indien de bladeren vies zijn, kan je ze voorzichtig afspoelen met lauwwarm water. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, dit kan de plant beschadigen.

  Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Mandarino' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of extreme hitte. Een constante temperatuur helpt de plant gezond te blijven en goed te groeien.

  Kamerplanten zoals deze gedijen goed bij een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60%. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt, vooral in de wintermaanden wanneer de verwarming aan staat. Een luchtbevochtiger kan helpen om de juiste luchtvochtigheid te behouden.

  Deze plant heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Een te zure bodem kan leiden tot voedingsopnameproblemen voor de plant.

  Deze plant heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels en schade aan de plant.

 • Omschrijving

  De Pelargonium 'Mandarino' is een prachtige plant met opvallende oranje bloemen die lijken op mandarijnen. De plant heeft een compacte groeiwijze en is ideaal voor in potten op het terras of balkon. Het blad van de plant is groen en vormt een mooi contrast met de felgekleurde bloemen. 'Mandarino' staat graag op een zonnige plek en heeft regelmatig water nodig. Deze Pelargonium trekt bijen en vlinders aan en zorgt voor een vrolijke en kleurrijke sfeer in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.