Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Elegance Burgundy'

Pelargonium (Grandiflorum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium 'Elegance Burgundy' is een prachtige geraniumsoort met dieprode bloemen. De bloemen hebben een enkele laag bloemblaadjes en staan bekend om hun elegante uitstraling. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel binnen als buiten gekweekt worden. ' Elegance Burgundy' bloeit rijkelijk gedurende het groeiseizoen en trekt vlinders en bijen aan. Deze Pelargonium voegt een vleugje kleur en elegantie toe aan tuinen, borders of vensterbanken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Elegance Burgundy' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en een zonnige standplaats. Daarnaast moet de plant af en toe worden gesnoeid om te voorkomen dat hij te groot wordt.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats hem daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Het liefst staat hij voor een raam op het zuiden, oosten of westen.

  Deze plant heeft ongeveer één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid in de kamer. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig is, maar niet doorweekt. Laat de grond tussen de gietbeurten in licht opdrogen.

  Deze plant houdt van helder, indirect licht en kan ook wat direct zonlicht verdragen. Het is echter belangrijk om de plant te beschermen tegen felle middagzon, vooral tijdens de warme zomermaanden. Overmatige blootstelling aan direct zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, Pelargonium houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen om gezond te blijven. Zorg er ook voor dat de plant beschermd wordt tegen tocht en kou.

  'De Elegance Burgundy' bloeit van mei tot en met september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 12 weken. De bloemen kunnen gedurende deze periode regelmatig verschijnen en zorgen voor een kleurrijke toevoeging aan de kamer.

  Ja, kamerplanten kunnen de lucht in huis zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en zuurstof vrij te geven. Pelargonium 'Elegance Burgundy' kan helpen om de luchtkwaliteit te verbeteren.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Te koude of te warme temperaturen kunnen schadelijk zijn voor de plant. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven.

 • Pelargoniums moeten regelmatig worden gesnoeid om de groei te bevorderen en de plant compact te houden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Het beste moment om te snoeien is in het voorjaar of na de bloei.

  Deze plant heeft regelmatig, maar spaarzaam water nodig. Zorg ervoor dat de potgrond goed kan opdrogen tussen gietbeurten. Geef bij voorkeur water aan de onderkant van de pot om te voorkomen dat de bladeren nat worden.

  Deze plant gedijt het best in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet drassig wordt. Gebruik een speciale potgrond voor kamerplanten voor de optimale groei van deze plant.

  Deze plant heeft behoefte aan goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de grond licht zuur tot neutraal is, met een pH tussen 6,0 en 7,0. Een goede bodemstructuur zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de potgrond niet te nat worden. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Bemest de plant eens in de paar weken tijdens het groeiseizoen.

  De plant kan worden schoongemaakt door af en toe stof van de bladeren en bloemen te verwijderen met een zachte borstel of een vochtige doek. Verwijder ook regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om de plant regelmatig te inspecteren op eventuele plagen of ziekten en deze indien nodig te behandelen.

  De Pelargonium 'Elegance Burgundy' heeft graag veel licht en kan het beste op een zonnige plek staan. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur direct zonlicht per dag krijgt voor een optimale groei en bloei. Als de plant te weinig licht krijgt, kan dit leiden tot een zwakke groei en minder bloemen.

  Deze plant gedijt het best bij een constante temperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Vermijd grote temperatuurschommelingen en koude tocht. Ze kan ook buiten geplaatst worden in de zomer, zolang de temperatuur niet onder de 10 graden Celsius zakt.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gematigd zijn, idealiter tussen de 40-60%. Zorg ervoor dat de plant niet in een te droge omgeving staat om uitdroging te voorkomen. Een luchtbevochtiger kan nuttig zijn als de luchtvochtigheid te laag is.

  Deze plant heeft het liefst een bodem met een licht zure tot neutrale pH, dus een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 is ideaal. Een te zure of te basische bodem kan de groei en gezondheid van de plant belemmeren. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voor een goede groei en bloei van kamerplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking nauwkeurig op. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus bemest niet vaker dan aanbevolen.

 • Omschrijving

  De Pelargonium 'Elegance Burgundy' is een prachtige geraniumsoort met dieprode bloemen. De bloemen hebben een enkele laag bloemblaadjes en staan bekend om hun elegante uitstraling. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel binnen als buiten gekweekt worden. ' Elegance Burgundy' bloeit rijkelijk gedurende het groeiseizoen en trekt vlinders en bijen aan. Deze Pelargonium voegt een vleugje kleur en elegantie toe aan tuinen, borders of vensterbanken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.