Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Regalia Lilac Star'

Pelargonium (Grandiflorum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pelargonium 'Regalia Lilac Star' is een opvallende plant met prachtige lilakleurige bloemen. De bloemen hebben een sterachtige vorm en zijn zeer decoratief. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijk gedurende het groeiseizoen. 'Regalia Lilac Star' is een populaire keuze voor borders, potten en hanging baskets. De plant geeft een heerlijke geur af en trekt vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Regalia Lilac Star' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft weinig water nodig en gedijt goed bij voldoende zonlicht. Regelmatig dood bloemen verwijderen bevordert de bloei.

  Ja, de Pelargonium 'Regalia Lilac Star' heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek met veel zonlicht, zoals een raam op het zuiden. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur direct zonlicht per dag krijgt.

  De Pelargonium houdt van regelmatig water geven, maar laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Over het algemeen heeft de plant in de zomer ongeveer één tot twee keer per week water nodig, terwijl dit in de winter minder frequent kan zijn.

  De Pelargonium 'Regalia Lilac Star' houdt van veel licht, maar kan beter niet in direct zonlicht staan. Een lichte standplaats met gefilterd zonlicht wordt aanbevolen voor deze kamerplant. Te veel zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de plant houdt van warmte en doet het goed bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek te zetten voor optimale groei en bloei. Het vermijden van tocht en koude temperaturen is cruciaal voor het welzijn van deze plant.

  Deze plant bloeit meestal van mei tot en met september en de bloeiperiode kan enkele maanden duren. Het is een kamerplant die regelmatige bloei vertoont gedurende het bloeiseizoen.

  Ja, de plant is luchtzuiverend doordat hij schadelijke stoffen uit de lucht kan filteren en omzetten in zuurstof. Het is een goede keuze voor het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor optimale groeiomstandigheden en voorkomt dat de plant het te koud of te warm heeft. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven.

 • Pelargoniums kunnen regelmatig worden gesnoeid om een compacte vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar voor de beste resultaten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt maar ook niet te nat wordt. Geef water aan de plant als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Het beste is om water te geven aan de wortels en niet op de bladeren.

  Deze plant heeft lichte, goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te controleren en indien nodig water te geven.

  De Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Regalia Lilac Star' gedijt het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is en regelmatig wordt bemest om de plant te voorzien van voldoende voedingsstoffen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, maar let op dat de wortels niet te lang nat blijven.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de potgrond altijd licht vochtig blijft. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van deze plant, kunt u een zachte doek gebruiken om voorzichtig af te vegen. Gebruik lauw water om de bladeren af en toe af te spoelen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen.

  Deze plant heeft veel licht nodig en staat het liefst op een plek met veel zonlicht. Zet de plant dicht bij een raam op het zuiden of westen voor voldoende licht. Vermijd direct zonlicht in de zomer om bladverbranding te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of extreme temperatuurschommelingen. Bescherm de plant tegen koude temperaturen onder de 15 graden Celsius.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Regalia Lilac Star' moet gematigd zijn, niet te droog maar ook niet te vochtig. Een luchtvochtigheidsniveau van ongeveer 50-60% is ideaal voor deze plant. Zorg voor voldoende ventilatie om schimmel en ziektes te voorkomen.

  Kamerplanten geven de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor deze planten. Het is belangrijk om regelmatig de zuurtegraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten om de groei en bloei te stimuleren. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels, dus volg de aanbevolen dosering op de verpakking.

 • Omschrijving

  Pelargonium 'Regalia Lilac Star' is een opvallende plant met prachtige lilakleurige bloemen. De bloemen hebben een sterachtige vorm en zijn zeer decoratief. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijk gedurende het groeiseizoen. 'Regalia Lilac Star' is een populaire keuze voor borders, potten en hanging baskets. De plant geeft een heerlijke geur af en trekt vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.